coverphoto
Aktivní

zmrz_lina

  /  33 let
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
zaregistrovala se 21. kvě 2008
Info o bydlení
Stav   Zařizuji dům
Projekt   Dům
Aktivita
724 příspěvků ve fotoblozích
2 937 příspěvků ve fóru
0 inzerátů
Sledované fotoblogy (129)
Kolekce
  • Dobré nápady
coverphoto
Poslat soukromou zprávu
Sledovat
Přidat k přátelům
Informace o projektu
2011 - kupujeme byt
2013 - kompletní rekonstrukce bytu
2016 - prodáváme byt, jdeme do nájmu, kupujeme pozemek, stavíme dům a stěhujeme se do domečku

Prosím, mám tu nějakého zahradníka? Objednala jsem si keře z jednoho nejmenovaného většího zahradnictví a z toho, co dorazilo, se mi chce brečet. Zlatý déšť měl v popisu "Kontejner o objemu 5 litrů velikost 60-80 cm" a dorazil mi lehce rozvětvený klacík max. 15 cm vysoký (foto 1). Šeřík neměl určenou výšku, ale dorazily pidirostlinky (foto 2,3,4). Keře nebyly levné, vybírala jsem vzrostlejsi rostlinky ve větších květníkách kvůli psům - větší vidí, neběhají přes ně...

4 fotky
  • lucie_87určitě bych napsala reklamační mail, že kvalita i velikost neodpovídá popisu a představě, třeba aspoň nějakou kompenzaci by poskytnout měli... a název zahradnictví? Klidně bych ho napsala, ať i ostatní nejsou zklamaní, pokud by tam náhodou někdo objednával. A napiš sem pak prosím, jak se k reklamaci staví... Babi objednávala růže od Starkla minulý rok a taky, chudinky... pak brala růže u místního zahradníka o dost levnější a letos je vidět rozdíl - ty od Starkla sotva živoří a moc nenarostly a ty od místního zahradníka jsou 3x tak větší, vitální... no zkušenost občas něco stojí.
    • zmrz_lina
      AUTOR
      @lucie_87  já jim reklamaci pošlu určitě, protože tohle mě fakt naštvalo a zklamalo, je to z Flosu. Neobjednávala jsem u nich poprvé a vždy bylo vše ok, ale tentokrát teda fakt hrozné. Pro porovnání - na této fotce je zlatý déšť z místního zahradnictví za 90 Kč (ty dva na původní fotce každý za 199).
    • ozzy77vzdycky je mi líto lidí, když se nechají nalákat marketingem a pěknýma fotkama, stránkama, webem a nejedou nakoupit k místním zahrádkářům. Já většinou nakupuju u místních, ale stane se, že se ukliknu a nakoupim "přebytky" na jedné facebook skupince. No a dneska přišly jahody, hodně vysoký už v květu a cajk. Za 7kč/ks je to luxus. To co ti přišlo bych teda nechtel ani zadara.
    • Anna TrojanováJednou jsem si objednala šantu, nikde v okolí ji neměli. Přišly tři centimetrový klacíky se třemi lístky. Neujala se. Taky z Flosu.
      • logginnDobrý den, taky jsem s nákupem na Flos nebyla spokojená, ale na mou obranu, brala jsem věci, o kterých vím, že bych je jinak asi nesehnala. Šantu speciální odrůdu Six Hills Giant a například rodgersii. Jeden květník šanty byl tak špatný, že odešel, z 6 rostlinek jsem musela 4 sesázet k sobě a jednu nejsilnější dala samotnou, jedna rodgersie byla malý lísteček sotva zakořeněný, ale naštěstí se chytla. Dále jsem v rozpacích z gaury, nejsem si jistá, jestli mi poslali správnou odrůdu, má zvláštně světle zelené až žluté listy, ale rostlinky byly zdravé. Já jsem to teda neřešila, nejsem na to. Každopádně další nákup z jiného eshopu mě vyléčil z nákupů přes internet, už budu brát jen to, co opravdu neseženu jinde a ještě to nejdřív zkusím poptat v zahradnictvích. Abych vás trochu potěšila, loni jsem od maminky dostala malé holátko trojpuku za dvacku, co skomíralo v Tescu a jede jak blázen. Napadá mě, že je to možná tou dlouho zimou, pokud jste byla jindy spokojená, pro mě to byl první nákup na Flos a poslední..
        • zmrz_lina
          AUTOR
          @ozzy77  já obvykle nakupuju tady u místních, ale ten zlatý déšť byl poslední a já dělám 26metru dlouhý živý plot. Nikde jinde tady jsem nesehnala vzrostlejsi, proto jsem objednala tam. Byla jsem u nich kdysi osobně, stejně tak jsem párkrát už objednávala, když jsem něco nesehnala tady, ale dneska mě fakt tím, či přišlo, rozsekali. 😔
          • madejuliprávě mi přišla odpověď z Flosu na mou reklamaci - u nich už druhou: extrémně necitlivé jednání DPD s balíky. Nechci být sprostá, proto nenapíšu, že řidič je prase, které s tím háže, a ještě si na mě po mé výtce otvřel ústa, že v balících se rostliny vozit nesmí. Když mi vezl květináče z Havliše o objemu 20 litrů každý, nechal mě vytáhnout si to z auta. Vlastně to dělá tenhle DPDák vždycky, když je tady. I 40kilové škrabadlo mi vytáhl jen na okraj rampy auta a berte si to, paninko.
            Jinak sezóny podzim, jaro v pandemii se podepsaly na kvalitě dodávek ze všech e-zahradnictví. Extrémní poptávka, prodalo se asi i to, co neměli, takže si s tím nedělali hlavu. Přišel mi i květináč, který měl být v kontejneru C5 - ano, byl, ale když jsem přesazovala do země, vytáhla jsem z té C5ky totálně neprokořeněný bal třikrát menší. Prostě neměli objednané a zaplacené zboží pro expedici, tak mi šoupli do velkého květináče nižší standard 😃. Brala jsem od Starkla, Havliše, ze Spomyšle, Netradiční ovoce (hrůza), Montano, Fruto a já už nevím, kýho čerta. Jediní, s kým jsem byla absolutně spokojená od prvotního kontaktu, až po luxusní kondici dodaných rostlin, byli Fruto a zahradnictví Dobrkovský - i GLS super servis. Tam se určitě vrátím a dobrovolně. Ne např. jako ke Starklovi jen proto, že mi uznali reklamaci dobropisem na další nákup a nic jiného mi nezbývá 😃.

            Jak padlo výše, nejlepší nákup, je osobní nákup. Ale když ono to působí tak lákavě a jednoduše na tom netu, že?
            • lucie_87@madejuli  super recenze 🙂 jdu teda kouknout na weby Fruto a Dobrovský, ono se vždy najde něco, co u místního zahradníka aktuálně nemají...
              • madejuli@lucie_87  no právě, taky jsem si navýmyšlela a než objíždět celý kraj a hledat (jelikož málokdo z těch kamenných prodejen obsluhuje emailové dotazy nebo zvedá infolinku), radši risknu objednávku. A teď mám třeba Pluot Dapple Dandy, který mi nemá co opýlit, jelikož Pluot Favor Candy ze Starkla zdechl 😃. Rok ztracený a kdoví, jestli nějakého opylovače vůbec seženu.
                • lucie_87@madejuli  to už je vyšší dívčí, tvé zahradničení 😃 Já jsem pořád ve fázi pokus-omyl 😃 Ba ne, už pomalu najíždím na nějaký koncept výsadby... A je pravda, že odpovídá málokdo na ty maily, z těch kamenným zahradnictví. Sháním pro maminu už větší vrbu bílou - převislou formu, zatím marně. Tak ať Ti vše roste jak má 😉
                  • zmrz_lina
                    AUTOR
                    @madejuli  díky, mrknu. Ono je to spíš o tom, že jsem toho potřebovala víc a v žádném zahradnictví u nás neměli vše, natož v dostatečném množství. Já už z flosu objednávala víckrát, trvalky dorazily vždy v pořádku a krásně rostou, ale ty keře se jim tedy nepovedly. Nicméně psala jsem jim včera na fb, posílám to zpět v rámci čtrnáctidenní lhůty. Sami uznali, že tohle fakt neodpovídá. Já ty keře potřebuji vzrostlejsi, jinak mi je psi podupou a zničí, proto jsem byla ochotná i "investovat". Co se dopravy týče, s tou problém není, u nás jsou všichni balikari nezávisle na firmě, moc fajn.
                    • zmrz_lina
                      AUTOR
                      @madejuli  jinak za sebe ještě mohu doporučit ZC Strakovo, tak luxusně zabalené rostlinky jsem od nikoho neměla.
                      • baru9Nééé že bych tady chtěla dělat závěry, ale přece jen. Myslím, že si člověk nevybere od koho objednávat. Já se taky několikrát spálila, naposled Narcisy.cz , které tady docela všichni chválili, Mi přišly takové ubohé pacibulky, které normálně uždibuju od mateční cibule. A kalokvěty zaschlé něco, pidi kousky, styděla bych se dát sousedce za plot. A ceny hrůza. Nic z toho nevyrostlo. A tak jsem vyléčená. Je to jako vsadit ve sportce. U všech.
                        • madejuli@lucie_87   @zmrz_lina   @baru9  ono je to fakt o štěstí a době. Upřímně, nemám vůbec dobrý pocit, když to vybaluju spolu s tunou plastu, strhávám z toho sáčky a izolepy. A taky jsem si některé keře chtěla koupit vzrostlejší - a byl to malý keř ve velkém květníku. Nebo takové cesmíny, to je hotová věda, aby to byla samice nebo samec a ještě se to navzájem "pářilo" 😃. To by na mě hleděli v místních zahradnictvích jako na blázna, co jim tam přišel machrovat
                          • madejuli@lucie_87  a ve fázi pokus-omyl budu vždycky 😃. Mám hodně specifické podmínky a třeba levandule musím sadit pořád nové, vydrží mi v tom jílu rok, maximálně dva 😉