Balkon - ochrana před pádem

Dobrý den, bydlíme v panelovém bytě ve 13. patře a řešíme ochranu balkonu proti pádu. Máme kočky, takže původně jsme chtěli sítě, ale s rozrůstající rodinou začínáme řešit i ochranu proti pádu dětí. Zasklít balkón nechceme, takže zbývají jen mříže? Nebo existuje natolik silná síť, aby případně zabránila i pádu dítěte? Předem děkuji za vaše zkušenosti a rady!
Odpovědět
Nikdo nic...? ;-(
Odpovědět
Profilova fotka
Obvykle proti pádu stačí zábradlí.
Odpovědět
@jakuda Děkuju za prima radu. :-)
Odpovědět
Tak kočkám se dává síť a děti musíte mít na očích. Mříž bych osobně nechtěla ani náhodou.
Odpovědět
@luckavra Mohu se zeptat, proč mříže ne? Kvůli estetice nebo z jiných důvodů?
Odpovědět
Osobně si bydlení s dětmi mimo přízemí vůbec nedokážu představit, permanentně bych se bál, že z toho balkónu spadnou...
Odpovědět
Na balkon nepouštět, jedine s hlídáním, taky jsem to tak dělala, sama na balkon nesměla, natož lézt na zábradlí...Takže klika na zámek a kočka se bála, ta chodila na balkon, ale nikdy ji nenapadlo někam lézt, jen si sedla a pozorovala ptáky :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já se zeptám možná blbě, ale co máte na balkóně za zábradlí? Bydleli jsme tedy jen v třetím patře, ale neměli jsme žádný problém pouštět kluky od malička samotné na balkón. Zábradlí jsme měli s celoplošnou neprůhlednou výplní. Po tom se lozit rozumně nedalo a že by si na balkón nosili třeba židle aby z nich mohli přepadnou přes zábradlí je ani nenapadlo. A to vymysleli kde co. Osobně jsem měl mnohem větší strach z oken, než z balkónu. Tak proto se ptám.
Odpovědět
@simone5 sítí vyřešíte i pád dítěte, aspoň ty co se běžně instalují, tak jsou prý schopny udržet i dospělého člověka :) a jinak nenechávat bez dozoru.
Odpovědět
My mame podkrovni byt, od zeme po parapet je to asi 6 m a na vsech oknech a dverich mame kliku se zamkem. Balkon zatim nemame, ale zabradli bude vysoke 1,2 m (norma rika cca 1 m) a dcera na neho sama nepujde.
Odpovědět
@jakuda kočce je jakékoliv zábradlí šumák, je schopna vyskočit i na 2m zeď, akorát se pak netrefí a skončí dole. A co se týče dítěte, tak my třeba na balkoně běžně měli posezení. Nějak si neumím představit nemít na balkoně vůbec nic, to je pak v zásadě k ničemu :-S mimo to když je jich víc, mohou vylézt i na sebe. I to se stává...
Odpovědět
Profilova fotka
@ookami_hime neříkám, že jsme tam neměli nic. Měli jsme tam pískoviště a v létě dětský bazének. S kočkama zkušenost nemám, takže nevím. A dítě se musí naučit že je vysoko a má si dávat pozor. Nebo si pak jednou najde otevřené okno a bude malér. Ale to je jen můj názor, nikomu ho nevnucuji.
Odpovědět
Článek se načítá
@jakuda ale jo, naučit se to asi musí, ale třeba 2 - 4 letému vzdorovitému dítěti bych furt nedůvěřovala, že nikde nic neprovede. On třeba i ví, že se to nemá, ale to mu nemusí zabránit v tom to udělat. Ono není řešením ho nikam nepouštět, ale zároveň mi připadá jako trochu moc velký hazard nijak nehlídat nebo nemít dodatečnou ochranu :)
Odpovědět
Profilova fotka
Bydleli jsme v 6.patře a balkon byl v dětském pokoji. A nikdo z něj nespadl, ani děti ani kočky. Oni ti děti nejsou úplně blbý a výšek se bojí. Stačilo jim to vysvětlit a pak je samozřejmě trochu hlídat. Jak píše @jakuda.. ty děti se musí trochu naučit jednat sami za sebe od malinka, jinak nikdy nepodchytíte, co se kde všude může stát. Kočka nám chodila po parapetu, válela se na balkoně, ale nikdy jí nenapadlo spadnout ;-)
Odpovědět
@slabici ono je pak často trochu pozdě, když se to stane ;) ani to nemusí udělat schválně, jen bude zábradlí namrzlé nebo bude lovit holuba a přežene to se skokem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?