"Renovace" balkónu. Máte nápady, tipy?

Ahoj holky, máme zrekonstruovaný byt 3+1, došlo už tak nějak na všechny místnosti a poslední, co zbývá, a co jsme nechali na letošek, je balkón. Časem se tady bude dělat nová fasáda včetně balkónů (zábradlí, výplň,..), ale to bude bůhvíkdy a já bych si ho chtěla zútulnit co nejdřív, teď na jaře - ovšem chybí mi nápad.. Je 3,30m dlouhej, 1m širokej, něco se s tim ale snad udělat dá.. Máme v plánu položit tam nějakou dřevěnou podlahu,přes ty plechový výplně zábradlí asi nějakej rákos (nic jinýho mě nenapadlo, vás??), ale jinak? Nějaký truhlíky s kytkama směrem ven, na balkónový okno truhlík s bylinkama.. Chtělo by to asi taky nějakou roletu nebo něco proti slunci (máme balkón na jihovýchod).. Máte někdo nějak "podobně", nebo třeba i úplně jinak :-D zařízenej balkón a třeba i fotku? Potřebuju nějakou inspiraci a nechci to dělat stylem "pokus-omyl". Absolutní ideál je pro mě stylově sladěnej balkón, kde budu vysedávat s kafíčkem a kochat se kytičkama :-D , ale nevim, jestli je to vůbec možný a realizovatelný... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ale to není finální podoba .. :) Hezká proměna balkonu byla v loňském MB .. pokusím se Ti dohledat číslo a Ty si ho snad najdeš na netu. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak je to Marianne bydlení srpen 2010
Odpovědět
Jéé, dík :-) Srpen 2010 jsem nenašla, popravdě jsem teda vůbec nepřišla na vyhledávání podle čísla :-D :-D , ale je tam něco třebas z května 2007, podobná šedá nudle jako máme my... Tak díky! :-) Jak Ty tam máš ten "kyblík" se stromkem - tak jsem plánovala ty bylinky, do plechovýho truhlíku, vypadá to krásně - ale bylo mi řečeno, že bych musela zalejvat třikrát denně a nikam nejezdit, protože to stráášně přitahuje slunce, pálí a tim pádem je potřeba hodně vody.. :-(
Odpovědět
Zrušili se balkóny, nikdo ho nemá... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@leonaxyt No, já myslím, že na bylinky to opravdu nebude vhodné. Žádné květiny se nezalévají třikrát denně a už vůbec ne, za největšího žáru. Tím jak se voda sluníčkem ohřeje - prakticky vaří kořínky. Takže v létě zalévat až navečer. Navíc záleží, na jakou stranu máte situovaný balkon. Na bylinky doporučuju samozavložovací truhlíky, kvalitní zeminu .. a hlavně hnojit, hnojit, hnojit .. ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Ahoj obnovuji diskuzi a moooc prsim o pomoc mame lodžii cca 9x1 m na zemi máme lechové pláty co se davaj na střechy a šílený zábrádlí a poteřebovali bysme ho předělat...nové zábradlí nebo rekonstrukce stavajiciho a podlaha,tam asi dáme dlažbu...mate nějaké tipy a rady jak na to? případně firmu na zábradlí z Brna?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?