Zastřešení balkónu v památkové oblasti

Dobrý den, v podkrovním mezonetovém bytě máme balkón a střešní terasu. Obě otočeny do vnitrobloku, ale bohužel ani nad balkónem není zastřešení. Moc se mi nechce běhat po úřadech a vyřizovat stavební povolení, protože dům je v pamatkové zóně (klasický starší dum v Praze) a kdo ví, jestli by to bylo vůbec povoleno. Když se byt kupoval, ptala jsem se developera na zastřešení, a bylo mi řečeno, že oni už to zařídít nestihnou, ale že z vlastních zkušeností mi radí tam přidělat polykarbonátové pruhledné desky a nijak to oficiálně neřešit. Řešil jste někdo něco podobného? Případně nemáte tip na zastřešení (ne markizu), které lze připevnit bez stavebního povolení?
Odpovědět
Jakmile měníte vzhled stavby, natož pak v památkové zóně, neobejde se to bez stavebního úřadu.
Odpovědět
Ja si to myslela. Proto uz delsi dobu koukam po tipech, jak balkon nejak zastresit nenasilne...nejaky typ kryti, ktery se v pripade potreby da sundat. Kdyz prsi, skoro nam to vetrackou lita dovnitr.
Odpovědět
Musíte nejen na stavební úřad ale mít i souhlas členů SVJ.Jsme také v památkové zóně a jen mříže na okna se vyrizovala rok.
Odpovědět
Ano chapu, ale treba na markizu povoleni zadne netraba (i kdyz je to stineni na leto a ne zastreseni). Proto se ptam, zda existuje reseni bez nutnosti to resit pres stavebni urad. Neco co je treba pripevene na zabradli...nevim....treba uz nekdo podobnou situaci resil.
Odpovědět
@lenkasmt Možná bych si zjistila, jestli samotná konstrukce markýzy památkovému úřadu nevadí. Přece jen to není úplně subtilní záležitost. Co k zastínění použít sluneční plachtu?
Odpovědět
@lenkasmt cokoliv se vrtá do fasády domu tak musí mít povolení.Vše celkově mění vzhled domu.
Odpovědět
k zastineni hodim slunecnik, to se jeste da. Spis je problem v zime nebo kdyz prsi. I kdyz tam nepotrebujem sedet v desti, prece jenom kdyby to bylo trosku chraneny a nebyl snih (nebo teprv bude) a dest hned u dveri.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Težko říct, každí pamítkáři jsou všude jiní...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?