Bazén - kam s ním?

Ahoj, prosím Vás zkušené o názor. Včera jsem pořídila bazén z Mountfieldu - Vario V6 - ovál 5,5m na 3,7m. Budu ho nechávat zcela zapouštět, jen teď je otazka,kam-jak ho umístit. Mám řadový krajní domek,zahrada je menší asi 150m2. Chtěla bych bazén umístit nějak "usporně" aby nám zustalo i kus zeleného trávníku:). Zkusila jsem si načrtnout dvě varianty. Čerpadlo musí být umístěno od bazénu 3,5metru-mam v plánku. Co myslíte,pro kterou variantu by jste byli, nebo třeba napadá něco lepšího?u první varianty by bylo fajn že by nám zůstal větší kus zahrady v celku,ale zase kolem bazénu není moc místa. Děkuju všem za případné názory.:)
Odpovědět
@pajkak Posilam foto, jak jsme to v minulem dome meli vyreseno. Byla to take radovka se zahradou 210m2 (7x30m), bazen Vario jsme dali primo k terase. Tenkrat nam to prislo prakticke mit bazen kousek od terasy a nebehat pres celou zahradu. Tak treba fotky poslouzi jako inspirace.
Odpovědět
I když máte řadový krajní dům tak je potřeba dodržet vzdálenosti od plotu 2m jinak musíte mít souhlas vlastníka vedlejšího pozemku /komunikace. Osobně bych dala bazén blíž k terase.
Odpovědět
@mitoma moc děkuju za info,přiznám se že to jsem netušila :-S .
Odpovědět
@rdkubis74 jeeee moc děkuju za inspiraci:)to jsem potřebovala:).máte asi pravdu,že běhat přes celou zahradu do bazénu je trochu nepraktické,zkusím si to nakreslit:).a mužů se ještě zeptat,jak jste vyřešili vytáhnutí elektriky k bazénu?já mám zásuvku na baráku,tak to budu muset nějak vyřešit,aby mi to elektrikář nějak vytáhl,ale design se že se bude muset nějak sekat fasáda:(.ale nevím, třeba se to dělá jinak,já tomu vůbec nerozumím:(.
Odpovědět
@pajkak Taky bych jej dal co nejblíže k terase a nebo ještě lépe jej s terasou "spojit", aby člověk nemusel přes trávník. S elektřinou nemusí být žádný problém, asi by to chtělo samostatný okruh s proudovým chráničem, ale to asi máte pořešené. Pokud bude jen filtrace (a ta má normální kabel do normální zásuvky), stačí jedna zásuvka. V případě tepelného čerpadla pak budete potřebovat druhou zásuvku a možná i silnější jistič a dostatečně dimenzované el. vedení. Myslím, že ta vzdálenost 3,5m je jen doporučená. Pokud zabráníte tomu, aby na filtraci stříkala voda z bazénu nebo jí snad dokonce mohla zaplavit (třeba nějaký domeček), tak se klidně dá umístit i blíž. No a pokud mohu radit, nezapomeňte hlavně na napojení na odpadní vodu. To si myslím, pokud nemáte poblíž tažené odpady, bude největší problém a vzadu na zahradě by asi byl. Občas budete muset čistit a někdy třeba i úplně vypustit a pak to oceníte.
Odpovědět
@jiri_1477 moc děkuju za info a radu:)určitě s tou odpadní vodou to nějak poresim:)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@rdkubis74 dobrý den, mohla bych se Vás prosím ještě zeptat jak jste řešili u tohoto bazénu základy?-zda betonovou desku nebo jen zhutnění země?jde mi o to,že nevím jestli když není betonová deska a jen se to naspodu zhutní nejsou nějaké třeba problémy (nevím,třeba "důlky"když v bazénu člověk stojí).chtěla jsem nejdříve udělat beton.zaklad,ale finančně mi to nacenili draze.Predem moc děkuju za odpověď:)
Odpovědět
@pajkak Delali jsme zakladovou desku cca 25cm vysokou. Na to jsem dal jeste XPS 5cm. Montazni parta od bazenu jeste polozila geotextilni podlozku. Osobne bych se pouze udusane zeme bal. Preci jen vaha muzu byt cca 21tun.
Odpovědět
@rdkubis74 děkuju moc za odpověď:)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?