Bazén na malou zahradu

Ahoj všem, zase se blíží léto a my si mysleli, že vytáhneme náš "starý dobrý gumový bazén" :-) I přes vytření na zimu a pověšení do prostoru má zřejmě odzvoněno. A tak (já vím, že brzo :-) ) jsme začali uvažovat co dál....zahrada není tak obrovská, už je uzavřená, svažitá a taky finanční stránka věci hraje svou roli. Bazén bude muset být částečně zakopán, líbil by se nám s hloubkou cca 1,2m a průměrem tak max.3,6m , bez zastřešení,pravděpodobně s terasou na lehátka okolo. Původně jsme uvažovali nad bazénem od Mountfieldu "Azuro Ibiza", ale když jsem u sousedů viděla sílu plechu :-( a na prodejně jsme dostali informaci, že si máme hlídat, aby nám voda někde neunikala, že to dokáže do dvou let totálně zkorodovat stěnu bazénu ;-( ....tak uvažujeme nad plastovým. Máte někdo typ na solidní firmu? Případně kolik realizace komplet stála?
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Zdravím ještě jednou. Buď bych se tedy podívala po nějakém bazénu se silnější stěnou nebo pak existují různé jiné varianty. Mohu z vlastních zkušeností doporučit bazény Tereza, které vyrábí česká firma a vydrží opravdu dlouho a není problém s tím, že vám vyrobí jakýkoliv rozměr. Nebo pak sehnat firmu co dělá ty plastové. Nicméně zase jako to asi tak trochu přeháněli a strašili s tím, že do dvou let by to bylo v háji. Samozřejmě, že voda plech ničí, ale plno známých má bazény z Mountfieldu a rozhodně není plech po dvou letech k vyhození :-)
Odpovědět
O tom rezavění plechu jsem také slyšela. Ty plecháče z Mountfieldu na mě působí hrozně papundeklově, proto jsme šli do plastového. Hodně lidí si Mountfield chválí, pár lidí ale nadává, že jim to fakt prožralo díru a reklamace se na to nevztahovala. A když už si člověk dá tu práci a bazén zapouští, chce, aby to vydrželo trochu déle než 2-5 let. Takže proto naše volba padla na plast.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já jsem vždy snila o krásném, zapuštěném, laminátovém bazénu. Dva roky jsme to řešili jak po stavební, tak po finanční stránce. Nakonec máme Mountfield Azuro 405. Je to podle mě příjemný cenový kompromis, má ho několik známých už delší dobu a pořád jsou v pohodě. A cena taky není zanedbatelná, nemusíš mít betonový základ, pokud ho nebudeš zakopávat, nemusí mít ani beton okolo. To ty plastové musí mít vždy! Jak dno, tak celou výšku bazénu. A práce kolem něj bude stejně, ať stojí 30 000 nebo 300 000. Klidně koukni ke mně do alba, mám tam letošní bazénovou anabázi.
Odpovědět
Máme taky kulatý bazén z M. Je částečně z jedné strany zakopaný a zapuštěný do dřevěné terasy (fotky mám v albu) - Máme ho na novém domě 3 roky a je jak nový a to do něj skáčeme s rozběhem :), na původním baráku je už 7 let a taky v pohodě. Soused má to největší Azuro co M. dělá a taky ho už má asi 5.rokem a je spokojený. Vůbec bych se toho nebála. Jinak ten plech u Azura drží tvar bazénu, který je tvořen fólií. Ta se dá v případě nutnosti po x letech jednoduše vyměnit.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?