Bazen sklolamonat nebo keramika

Profilova fotka
Dobry den, prosim o info jaky bazen a proc zvolit- sklolaminat nebo keamika? Jak se lisi kvalitou a jinymi (jakymi vlastnostmi?) ceny? Budeme potrebovat cca 6x3m. Premyslime nad slanou vodou. Jake jsou cca provozni naklady? Jakou firmu doporucujete? a kolik to bude odhadem stat? prace kolem udelame sami - samozrejme i tak se plati. A ma smysl cekat na akce?..vzdy maji slevu 2/3 70% a pod. ..no ale nemajo nikde z jakych cen- takze si stejne daji zakladni cenu jakou chteji a pak hazou slevama ))
Odpovědět
@anniesfibis aktuálně řešíme reklamaci sklolaminátu od Mountfieldu - necelé 2 roky - osmóza. Bylo nám řečeno, že to dřív nebo později mají všechny sklolam. Bazény, jen do 2 let je hodně brzy. Řešili prý osmózu i u keramiky:-o, takže ani keramika nebude bohužel navěky ( možná u jiné firmy???). Udělejte betonový vyložený těžkou fólií, ta vám min 10 let vydrží, pak ji vyměníte a jedete s novým bazénem dál. Rekonstrukce sklolaminátu je problém - řekli mi to ve 3 firmách, které mají uvedeno, že to dělají. Se slanou vodou spokojenost.
Odpovědět
@anniesfibis a akce u fi. mountfield?:-DDD v akci vám napálí jakože dvojnásobnou zcela nesmyslnou cenu, pak z ní dají obr slevu a jste tam, kde všichni ostatní prodejci. Prý specialita pro český národ slyšící na slevy;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petovi osmózou myslite prostup vody? skrz co to proteka?..skrz ten sklolaminat primo nebo kolem napr. svetla a pod.? Folii nechci. Jaky ten bazen prosim mate (typ) a kolik Vas stal? Dekuji
Odpovědět
@anniesfibis Můžu se zeptat, proč váháte mezi sklolaminátem nebo keramikou, proč neuvažujete o plastu? My jej zrovna budujeme. ;-) Jinak, pokud byste váhala jen mezi těmi dvěma, brala bych keramiku. Přesně kvůli výše uvedenému. Často si lidi stěžují na osmózu.
Odpovědět
Profilova fotka
@raduska.83 co konkretne myslite tim plastem? (sklolaminat je prece take plast)...jaky typ mate na mysli? Jinak keramika je o dost drazsi, jak sklolaminat, proto resim ty dve variatny (keramika samozrejme lepsi :D)
Odpovědět
Profilova fotka
@raduska.83 od koho budete mit?jak velky a kolik bude stat?..prosim rozepiste se trochu..na webu jsem nic moc v diskuzích nenasla
Odpovědět
@anniesfibis osmóza jsou puchýřky naplněné vodou pod poslední vrstvou sklolaminátu. Časem vystoupí na povrch, mohou se zvětšovat a praskat ( pak hrozí, že se tam budou držet řasy, nebo se o to říznem; na dotaz zda to bude téct, jsme konkrétní odpověď nedostali). Vzniká nedodržením výrobních podmínek, zejména vlhkosti např. výroba v neklimatizované hale. Vana Pegas v "akci" 90tis. Zavolejte si do nějaké firmy, která renovuje bazény a zeptejte se, jaký na jednotlivé materiály mají názor. Proč folii ne? Stejně u ni skončíte, protože se to tím renovuje, jen to bude o to problematičtější skrz kónický tvar a prolisy všech sklolaminátových bazénů. Dnes bychom udělali betonový vyložený fólií (dělá se lože tuším i znějakych spešl kvadrů...)
Odpovědět
@anniesfibis a bacha na tu keramiku - i ten měl u Mf. osmózu!!! Nebo si zjistit, jak jsou na tom s kvalitou jiní prodejci. I do sklolam. jsme investovali proto, že nám vydrží podstatně déle než plast ... A ono neeee
Odpovědět
@anniesfibis My jsme si nechávali dělat asi 10 cenových nabídek a nakonec jsme se rozhodli pro Albixon. Plastový bazén + příslušenství (p.filtrace, UV lampa, světlo na dálk, ovládání) + zastřešení s prodloužením za bazén vyjde na 173tis. Bez výkopových prací a úprav, tam už je to individuální. Bazén nám dovezli před týdnem, máme obetonováno, osazeny obrubníky a zítra se dodělá dlažba. Je to rozměr 6 x 3 x 1,2 m.
Odpovědět
Profilova fotka
@raduska.83 diky ..jaky je to prosim typ? mohu se zeptat proc Albixon? A byli by mozne poslat mi ty nabidky? ..at mam predhled..urcite budu spekulovat ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@petovi folie se mi vubec nelibi..jak k reklamaci mountfield pristupuje?
Odpovědět
@anniesfibis Ty nabídky už bohužel nedohledám, mám jen tabulku s cenami. Pohybovaly se od 145tis. (místní výrobce s ne dobrými referencemi - dělal bazén sousedům a ti na to nadávají) až po 203tis. bazény Diamant. ti byli nejdražší. Albixon tam má navíc i tu UV lampu, LED světlo a má dobré reference. 2 naši sousedé ho mají, další staví. Takže proto jsme šli k nim. Je to akční set ("akční" je třeba všude brát s rezervou ;-) ) 6 x 3 m se zastřešením. Koukněte k nim na web, ale lepší je si nechat udělat cenovou kalkulaci. (pozor, chtějte včetně dopravy a montáže)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@raduska.83 diky moc
Odpovědět
@anniesfibis reklamace zatím naštěstí probíhá celkem dobře. Vadu uznali, teď je na nás, zda se s nimi dohodneme na výměně nebo finanční kompenzaci, nový bazén už riskovat nechceme, je tam hodně věcí proti. Doufáme, že se dohodneme na slušné finanční kompenzaci, kterou dřív nebo později využijeme na opravu.
Odpovědět
Profilova fotka
@petovi a je to jen estetika nebo to i vic vadi? a oprava se dela jak? oni opravu nenabizi?
Odpovědět
@anniesfibis jak jsem psala výše, časem to bude praskat, můžem se říznout, budou se v tom držet řasy, protýkání nám nebylo potvrzeno ani vyloučeno. Oprava vyložením těžkou fólií = sváry, nedoléhání na prolisy ve vaně; možná i vybroušení a vytmeleni = fleky, stejnou barvu nedosáhneme. Opravu Mf. nedělá. Investovali jsme do sklolaminátu, aby to chvilku vydrželo a zůstalo to pěkný, všechno výše uvedené je pro mě po necelých 2 letech nepřijatelné i kdyby to opravovali!
Odpovědět
Profilova fotka
@petovi jasne..dej echo, kolik procent zpet nabizi..diky
Odpovědět
@anniesfibis Sami nabídli jen výměnu, naštěstí byli svolní a dohodli jsme se na fin. kompenzaci ve výši 2/3 ceny vany - muselo to i pro ně být výhodnější, než to měnit a ještě hradit vícenáklady. Více info k události zde, snad to někomu pomůže v rozhodování, my už bychom do sklolaminátu nešli: http://www.modrastrecha.cz/blog/petov...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
ozivuji tema..my stale bez bazenu a nevim, zda do nej jit...pripadne jakeho...rada byvh keramiku nebo jinou ,,nesmrtelnou technologii,, - je takova vubec? kdyz za to dam 300tis., ocekavam, ze to tu bude uz navzdy a min. 20 let v perfektnim stavu...jsem naivni?
Odpovědět
@anniesfibis Dobrý den pokud se rozhodujete jaký bazén tak určitě laminátový. Keramický bazén jedině od Compassu a ten nezaplatite a ve finále je tam jen přidaná jedna část a to je keramická vrstva kterou ani nevidíte (a je bazén o něco celkově silnější ). Pokud je laminát dobře vyrobený tak osmóza nevzniká je to chyba při výrobě !!! Mountfield honí slevy a šetří na materiálu to je jediná věc na čem se sleva odrazí. Doporučuji firmu Balarepo ! je to měnší firma na okraji Prahy která je spolehlivá a hlavné si nehraje na slevy formou Mountfield ! Pokud budete chtít více info není problém napsat do zpráv.
Odpovědět
Profilova fotka
@kazisvett ozvu se
Odpovědět
Profilova fotka
@kazisvett děkuji za odpověď. Ráda bych se zeptala, zda jde o Vaši firmu nebo jste od nich bazén koupil? Nejsem v tom zcela vzdělaná, ale myslela jsem že právě ta keramická vrstva je zásadní pro kvalitu bazénové steny (té vany) - že to je klíč k odolnosti proti UV, chlóru aj...nebo se pletu? A pokud jde o sklolaminát, jaká je tedy jeho životnost a s čím u něj počítat? Jak se změní vizáž za 5,10, 20, 40 let? Rozhodně bychom rádi slanou vodu. Firma Balarepo bazény prodává nebo i v ČR vyrábí? Píšete, že se do ceny 300tis. za bazén nevlezu, jaká je tedy cena za vanu cca 6x3m? Zastreseni nechceme (nehodí se do umisteni bazenu na pozemku - u bungalovu tvaru L je v eLku terasa a hned na ni by měl navazovat bazen -tedy doplní tvar eL domu do obdélníku..a tam by zastřešení působilo velmi rušivě.
Odpovědět
Profilova fotka
@kazisvett bazeny Compas prodava tez Mountfield...nebo se pletu?
Odpovědět
@anniesfibis Balarepo je Česká firma která si bazény vyrábí i realizuje u zákauníků. Já od nich bazény pro své zákazníky kupuji a letos i jeden usazuji na svojí zahradu. Projel jsem s kolegou hodně firem než se našla spolehlivá a kvalitní firma proto BALAREPO . Bazený keramické mají keramickou vrstvu ale zároveň více vrstev laminátu a poměrně dost vyztužení (keramika se zasypává suchým betonem stejně jako laminát takže žádná velká výhoda). Klíčem odolnosti a stálosti barvy je barva taková ! Když koupíte barvu která se nemá ředit ale potřebujete ji na větší plochu a zároveň vás tlačí cena.. co uděláte ? Proto je důležité dát na bazén kvalitní barvu s UV ochranou a silnější vrstvu laku a ne jen poprašek . Když se tohle udělá tak je stálost barvy třeba 20 let. ( záleží zda je zastřešení a td ). Nikdo Vám neřekne přesnou životnost bazénu ale pokud se vše dělá tak jak má tak laminát nemění tvar ani samovolně nepoteče. Psal jsem že do compass bazénu se s cenou za vše (technologie a td) do 300tis nevejdete. Bazén od Balarepa 6x3m se základní technologií a světlem je cca 230 tis. ( je to cena naší realizace na severu čech takže cena za dopravu a od se muže lišit proto cca ) . Zastřešení se již dělá ve velmi nízkém provedení nejvyšší bod cca 70 cm . ten pak nekazí pohled. Mountfield prodával Compass bazény ale zatím neprodává. Má jakože svoje keramické bazény. Je to silnější laminát s více zpevněním a raketou cenou ale do Compassu daleko .
Odpovědět
Profilova fotka
@kazisvett dekuji za odpoved, urcite si firmu pridam do sveho hledacku a pouvazujeme. Chteli jsme primo keramicky, tak ted zase nevim :/
Odpovědět
Zdravím s tím sklolaminátem a keramikou je to zrovna trochu těžší, např. sklolaminát se nový tváří pěkně, ale nikdy nebudete znát jednotlivé vrstvy, takže ani nebudete vědět, kdy půjde bazén do kytek :-D . Keramika to moc neznám jak se chová, takže vynechám. Jinak ta 6x3x1,2 včetně zastřešení od Albixonu za 173 000,-Kč to je trochu dost, ale vypadá pěkně.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?