Nadzemní bazén. Jak jste zarovnali povrch zahrady?

Ahoj, chtěla bych si pořídit na zahradu obyčejný kruhový nadzemní bazén jak se mu nafoukne obvod a pak se jen napouští voda.Máme, ale zahradu do mírného kopce a tak se chci zeptat jak jste zarovnávali povrch, ale bez nějakého betonování?A jaká chemie na údržbu je nejlepší, vůbec se v nich nevyznám. :-| Jo a ještě co pod něj, prodávají takové bílé podložky nebo plachty jsou opravdu třeba?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@iveta107 ahoj:) my ho máme, průměr asi 4 m nebo tak nějak a vyrovnávali jsme to pískem a polystyrenem... chemii - dávali jsme jen tabletu 3 v 1 nebo tak nějak do toho plováku, sítkem jsme vybírali bordel a občas vysáli:) pod něj jsme dali starý koberec, naši dávají obyč krycí plachtu:)
Odpovědět
@staflicka díky za odpověď, a jak jste dali ten písek a polystyren?
Odpovědět
Profilova fotka
@iveta107 no, nejdřív jsme to trochu srovnali tím polystyrenem a na to dali písek do roviny a pak ten koberec :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, otvírám znovu diskuzi. Také máme nerovný povrch. Uvažujeme, jestli kopeček srovnat odkopáním zeminy a do prohlubně bazén usadit nebo to dosypat hlínou... Písek mi nepřijde jako dobré řešení, přijde mi, že by se to mohlo při dešti odplavit...
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@iveta107 @roseforever Taky máme u rodičů kruhový bazén s nafukovacím prstencem. Teren jsme srovnali vybráním hlíny, po krajích dali dřevěné palisády do kruhy pod bazén se dal písek na vyrovnání a na to 100mm extrudovaný polystyren, dno je krásně hladké a ještě nejde chlad od země ;-) Loni jsme ho měli jen na písku a dno se dost propadalo a prokreslilo ta každou nerovnost....
Odpovědět
tak už máme dávno bazén napuštěný a udělali jsme to tak, na plachtu písek a pak ještě jednu plachtu a bazén.Odkopání zeminy je asi to nejlepší, ale nechtěli jsme nijak zasahovat do zahrady aby i za nějaký ten rok až tam bazén nebude se to tam mohlo dám snadno opět do pořádku.Písek zatím drží, ještě jsme ho podložili starými cihlami aby to celé neujelo, jediný problém máme s kočkami chodí tam pít a proškrábli ten nafukovací prstenec, ale naštěstí bazén pořád drží vodu úspěšně.Nemáme právě krycí plachtu jen solární a asi by to chtělo i tu krycí.
Odpovědět
@staflicka @petrsv1000 a jakou používáte filtraci? Pískouvou nebo kartušovou. Já bych byla více pro pískovou. Taky jakou vodou bazén napouštíte. Vodou z řádu,ze studny nebo si necháte dovézt vodu? My právě o bazénu uvažuje,ale pochybujeme,že by to naše studna zvládla. Jedině to napustit vodou z řeky,ale proti tomu je manžel. Jaké chemie používáte,jak dlouho vám vydrží ap.? Fitraci necháváte normálně venku nebo ji ne noc něčím přikrýváte? Jak to řešíte za bouřky,deště,nevadí to tomu,když to zmokne-filtrace? Jinak máme zahradu taky trochu z kopce,ale vybrali jsme nejrovnější-naštěstí nejslunnější místo- a taky by jsme spíš zkopali do roviny a bazén jakoby "zasadili" z jedné strany do svahu.
Odpovědět
Profilova fotka
@candat sakra to je otázek :-D Fitraci jednoznačně pískovou, voda ze studně, napouštíme dva dny, abych neoddělal čerpadlo, loni i částečně městskou, používáme tabletu do plováku, koupenou v Mountfieldu, vydrží cca 14 dní až tři týdny, nic jiného nedáváme, fitrace je venku vedle bazénu přikritá igel.pytlem, chystám postavit dřevěný domeček, přes noc zakryjem bazén bublinkovou folií, čerpadlo by asi zmoknout nemuselo, hlavně elektrika, stačí přikrýt. ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 díky. Já vždycky moc řeším :-D. Pořád se nemůžem rozhodnout. V tomhle jsme hrozní :-N Koupíme ho a beztak začne "lejt" :-)
Odpovědět
@petrsv1000 a je nutný bazénový vysavač a takové ty jejich další doporučené serepetičky? Asi by jsme ho napustili vodou z řeky,ale tam by jsme museli dát asi víc chemie,ať to dokonale vyčistí. Zase ať člověk nekupuje k tomu plno zbytečností za velké prachy. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@candat máme pískovou, ale naši mají kartuš a v poho, záleží na velikosti bazénu:) voda z řádu a voda dovezená je totéž, studnu nemáme, takže jsme napouštěli klasicky městskou. Vodu z řeky nedoporočuju... Dělám ve vodařině a hodně lidem dovážíme vodu do bazénů, protože by studna nedala... tablety máme takový ty do plováků, jak píše petrsv1000. A tu pískovou filtraci máme schovanou v takový budce z polystyrenu, co jsme vyrobili:) naši jí mají ve skleníku:D takže asi tak:)
Odpovědět
Článek se načítá
@staflicka díky. Vím,že voda z řádu a dovezená je totéž,jen mě zajímalo,jak kdo na to jde :-) .Když děláš ve vodařině,mohla by jsi mi říct kolik asi stojí dovézt vodu a voda samotná? Uvažovali jsme o tady tom http://www.marimex.cz/bazen-tampa-4-5.... Má objem 14140 l. Vůbec nemáme představu kolik stojí kubík vody a dovoz stím spojený.
Odpovědět
Profilova fotka
@candat nejlepší má si rovnou zavolat provozovateli vodovodu:) já ti to takhle nepovím. Kubík vody stojí v každé obci jinak, schvaluje to obec každej rok. Pak doprava - my máme použití auta 450 Kč za hod, pak obsluhu vozu 340 Kč hod a 35 Kč za km... a pak ta voda, ale to je ta nejnižší částka:D např. v Přešticích, kde dělám, stojí m3 42,33 Kč bez DPH. Ale není to všude stejný, někde mají prostě taxu za dovoz a hotovo... fakt je lepší si zavolat, rádi ti to poví:) u nás je to třeba dost drahý, si myslím. A vozí to třeba i hasiči:) vše je o domluvě:)
Odpovědět
@staflicka díky. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@candat v pohodě :-) tak letos je na koupání zatím super počasí, je ale pravda, že na stavbu by ste měli nevyšší čas, taky chvíli trvá než se ohřeje, voda z potoka bude dost studená.... vysavač máme takový obyčejný co se napojí na hadici na sání a tím se občas vyčistí dno, pak to chce ještě síťku na bordel, plovák na tabletu a schůdky, ty asi u toho bazénu co si dávala odkaz nejsou
Odpovědět
@petrsv1000 by ses divil,jak je voda v řece teplá. Jsou šílená vedra,tak v klidu člověk vleze i do řeky a neotřepe ho zima :-D . Jinak schůdky u tohoto bazénu jsou. A taky díky za rady :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@candat jojo je pravda, že sem se v řece již dlouho nekoupal :-D každopádně bazének měl dneska 28 stupňů takže slušnej relax ;-) na příští týden hlásej pořád teplo tak letos bude bazének plně využitej ;-) jojo nemáš zač... Jo jdneska jsme s bráchou stavěli budník na filtraci, ještě chybí stříška a filtrace bude schovaná ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Obnovuji diskuzi.. Jak často vodu úplně vypustíte a napustíte novou?? Přemýšlíme, že letos nebudeme řešit ještě normál zapuštěný bazén, ale postačí nám tento nadzemní, chtěli bychom tu Tampu 4,57 x 1,22 s pískovou filtrací. Děkujii
Odpovědět
Profilova fotka
@denisas8 na jaře napustíme, na podzim vypustíme ;-)
Odpovědět
Takže dáváte jen chemii? A jinak celkově jste spokojeni?:)
Odpovědět
Profilova fotka
@denisas8 jojo jen tabletu, vydrží cca 3týdny. Na ochlazení a relax to uplně stačí ;-)
Odpovědět
A jaký je rozdíl mezi kartušovou a pískovou filtrací? .. A teď jsem ještě někde četla diskuzi, že bazén je na prd, protože zřeba kočka ho propíchne.. Noo, tak nevím?? Budem bydlet v nové zástavbě, a kočky se tam poměrňe potulují a lezou lidem na zahrady.. Tak co myslíš?:)
Odpovědět
Profilova fotka
@denisas8 jednoznačně písková je lepší a výkonější co se týká účinosti, kartušová to je v podstatě filc, nebo nějaká látka, používá se na menší bazény. Kočku nemáme, takže netuším, ale stěny jsou dost silné, takže toho bych se nebál....
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Uz je to tu zas... 8-(
Odpovědět
@adepta není vám to trapné
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme pod bazen zarizli polys co zbyl od zateplovani, je to moc prijemne na chuzi, nestudi to a malej se nepotluce
Odpovědět
Profilova fotka
@garam_g jojo polystyren je nejlepsi a udela to dno mekky ;o) uplne nejlepsi je polystyren se zamky, tam se nedelaji ty prolamy na krajich respektive na spojich. Mame ho na dne zapustenyho foliovyho a kazdej kdo prijde tak se divi ze mame mekky dno jako neproslapuje se to to ne ale oproti betonu s podlozkou nebo klasickymu laminovymu to je paradicka ;o)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?