Nefunkční čerpadlo

Profilova fotka
Dobrý den, nevíte prosím co by mohlo být s čerpadlem v bazénu? několik hodin normálně běželo, filtrujeme, a po vypnutí na cca hodinu a zapnutí už jen vrní a netahá vodu.. díky moc.Nechce se nám ho demontovat a vyndavat, napojení hadic pak není žádný med. díky moc, pokud máte někdo zkušenost.
Odpovědět
@aatekramm Věci se rozbíjí.....podle mě se nevyhnete demontáži a odeslání/odnesení do servisu. Tady vám nikdo nejspíš neporadí, co s tím, když to do teď běželo a najednou neběží. Mohlo se zacpat, mohlo se obrousit oběhové kolo, jestli to delší dobu stálo a pak se to rozběhlo, tak nějaké usazeniny to třeba obrousily a už to nemá ten výtlak atp.
Odpovědět
@aatekramm Co je to za čerpadlo? U některých odejde rozběhový kondenzátor. Cena +- 50kč.
Odpovědět
Profilova fotka
@wpavel bazénové čerpadlo brilix fxp370
Odpovědět
@aatekramm Brilix můžeš rovnou vyhodit, opravíš jednu věc a odejde druhá.
Odpovědět
Skus otvorit kryt a manualne potocit s vrtulkou, ci to nepomoze. Ak nie, tak to bude najskor ten rozbehovy kondenzator.
Odpovědět
@aatekramm Člověk co umí s elektrikou zkontroluje jestli se nejedná o mech. problém a pod tím víčkem na motoru vymění ten kondenzátor.
Odpovědět
Profilova fotka
@aatekramm A co když se něco dostalo do čerpadla do komory kde je vrtule? Vlasy , nějaký bordel? To jste kontrolovali? Pak může být problém v motoru, či elektronice pokud ji má.
Odpovědět
kontrola zda motor něco neblokuje případně pokud to jde zkusit ho protočit. pokud půjde točit lehce pak je to kondíkem. ale můžou to být i zadřené ložisko.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?