Slaná voda v bazénu. Proč jste ji zvolili?

Profilova fotka
ahoj, hned na úvod předkládám, že se ptám kvůli práci. Čím dál tím víc lidí chce udržovat bazén za pomoci slané vody. A já se ptám těch z vás, kdo už slanou vodu mají: 1) Proč jste zvolili slanou vodu? 2) Jak jste spokojení? 3) Vidíte rozdíl oproti klasické údržbě? Všem moc děkuji. Ptám se pro účely, že málo lidí si vlastně o tom něco načte a chci vědět, jaká je cca znalost lidí v těchto otázkách. Díky moc :-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Slanou vodu máme a je to parádní věc. Zvolili jsme si ji protože máme malé dítě a nechceme ho od narození máčet ve chloru. Ještě že jsme to udělali, protože malý měl atopický exém a astma takže by do chlorované vody ani nemohl. Na AE voda pomohla! Takže další plus :) Oproti klasické udržbě je zásadní rozdíl v tom, že se bazén vlastně udržovat nemusí. Na začátku sezony se tam nasype sůl a tot vše. V životě nám voda nezezelenala, nemusíme nic měřit ani doplnovat. Max. trošku soli když se voda hodně vycáká. A cena vyjde na sezenu za sůl do 1 tisíse korun. Ted jsme koupili v akci sůl za 600 kč takže to se hodně vyplatí oproti cenám chlorových tablet :) a koupete se vlastně ve zdravé vodě. Já bych už jinou variantu nevolila jsme maximálně spokojení a můžeme jen doporučit.
Odpovědět
Profilova fotka
@betka20 děkuji za odpověď :-)
Odpovědět
@kurimka Také máme slanou vodu. Je to paráda, nejjednoduší způsob úpravy vody. Dává se 4-5 kg soli na 1 m3 vody , solinita vody je pak 0,4-0,5 %. Voda není cítit chlórem, nezpůsobuje alergické reakce ani pálení očí, naopak působí příznivě na kůži. Voda je celou sezonu krásně čistá, a přitom je provoz velmi levný, jak píše @betka20. Doporučuji. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@aneri53 přesně :) @kurimka není vůbec zač :)
Odpovědět
Profilova fotka
máme objednaný bazén taky se slanou vodou, ale zatím nemám zkušenosti, jen jsem četla kladné reference .....
Odpovědět
Profilova fotka
Mame. Nejdriv jsme meli normalni a rozdil teda obrovsky!!! Nemusi se skoro udrzovat, u chloru nam ve vedrech zelenala voda a slana voda je urco lepsi na kuzi u deti nez chlorovana.
Odpovědět
Profilova fotka
@betka20 @aneri53 @atropos @petrusm No a ted teda prave hlavni na co se chci zeptat prave plno lidi si ji kupuje kvuli tomu ze nechce chlor.. A proc jsem vubec dala tuhle otazku - Rekl vam prodejce pri prodeji ze pri slane vode se voda taky udrzuje prave chlorem? Ze se sul rozklada na chlor a ten pak prave dezinfikuje? Prave proto delam tenhle pruzkum, jestli to lidi vlastne vubec vi... Jinak jsem tedy taky atopik a radeji slanou vodu nez prat tam primo chlor :-) Takze to neni zadny haneni slane vody, jen opravdu zjistuji ze to nikdo moc lidem nerika a stve me to, pac je to pac lhani do oci.
Odpovědět
@kurimka No samozřejmě to vím. Elektrolýzou soli (NaCl) vzniká plynný chlór, který se potom rozpouští ve vodě a dezinfikuje ji.
Odpovědět
Profilova fotka
@kurimka Kamaradi maji bazen se slanou vodou, zvolili hlavne kvuli cisteni bez pridavani chemie a musim rict, ze v porovnani s klasickym chlorovanym bazenem rodicu je to vazne super.. z toho kupovaneho pridavaneho chloru mam vzdycky suchou kuzi, rude oci, navic to neustale hlidani cistoty vody a dolevani/dosypavani pripravku, kdyz jsou vedra tak staci dva tri dny nehlidat a je maler :-/ co jsem tak pochopila od kamaradu, tak si vodu zkontroluji jen zacatkem koupaci sezony, doplni sul a maji cele leto klid
Odpovědět
Profilova fotka
@kurimka jj vim ale je to prirodni chlor a nedrazdi jako chlorove tablety, ani ta voda nesmrdi jen kdyz je zatazeny kryt tak citim trosku chloru :) nam to rekli rovnou :)
Odpovědět
Profilova fotka
a presne jak pise @martaveg nevysusuje to kuzi a hlavne nedrazdi oci. Z klasického bazénu prijdu vzdy s ocima jak angorak :-D taky uplne v pohode a to se i maly potapi s otevrenejma ocima :)
Odpovědět
Profilova fotka
Jo jo, to vim :) i nam to rekli...ale je to rozdil jesli tableta chloru nebo elektrolyza. Rozdil vody je obrovsky. My jsme teda fakt spokojeni a kdo se u nas koupal tak chvali :)
Odpovědět
Článek se načítá
Přírodní chlor? Co to je? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
tak to mam radost :-) mne dneska prave prekvapila jedna pani na prodejne, jelikoz prisla pro schudky za x tisic (sul ty obyc. celkem rychle znici) no a kdyz se ji ptam jak je s tim jinak spokojena tak to co spustila mne dostalo... co ji jinde napovidali to jsem se nestacila divit, tak mne prave napadlo se zeptat a mam radost, ze pani snad byla vyjimka :-) Uf!
Odpovědět
Rozhodně doporučuji, je to přírodní, zdravější a jednodušší, tak není co řešit....
Odpovědět
Mám dotaz trošku mimo :-) Chceme časem pořídit bazén, jaké bazény mohou být na slanou vodu?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Mělo by to jít všude http://www.albixon.cz/bazenove-prislu... my tuhle sestavu máme v bazenu v zemi. Jaký máš ty?
Odpovědět
Profilova fotka
@songs Máme nadzemní bazén, něco jako Florida a slanou vodu jsme si "pořídili" minulý rok. Zdravější stránka rozhodla. A i moje máti, která má z obyč chlorovaných bazénu dost často trable, se celé léto v pohodě ráchala a nic jí nebylo. Ani mě jako těhotné. O dceři nemluvě. Toto léto snad už i syn, kterému bude rok, si bazén užije.
Odpovědět
@deathy děkuji za odpověď. Máte nejakou fotku?
Odpovědět
A co filtr,nevadí mu slaná voda?
Odpovědět
Profilova fotka
@songs Myslíte foto bazénu? Tak to bych musela pohledat. @maitland Máme klasickou kartušovou filtraci a je to naprosto v pořádku. Samozřejmě filtr hlídáme, čistíme když je třeba. Náš bazén by možná snesl i větší filtraci, ale toto léto co bylo se bez větší obešlo.
Odpovědět
Má slaná voda v bazénu vůbec nějaké nevýhody??
Odpovědět
@malzenka já ji nechci ani omylem, strašně to zasoluje půdu, katastrofa na rostlinky okolo
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Ahoj, v souvislosti s daným tématem bych se ráda zeptala na zkušenosti s životností bazénu a jeho komponentů ve srovnání s používání chlórových tablet. Slyšel jsem, že solení až o polovinu životnost zkracuje. Děkuji I.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@kurimka tiez vime ze se sul meni na chlor, i prodejce to primo rika, ale rozdil je ten hnusny chlor, ktere draždi a tento ktery je zo soly. Pri slanej vode nejsou ekzemy a je to dobre na pokožku.
Odpovědět
Ahoj, chci se zeptat, máte někdo solinátor od Intexu?
Odpovědět
Zdravim vsetkych vie mi niekto odpovedat a poradit co ak som dal sol do bazena a nemam k nemu ziaden pristroj iba filtraciu ... Ma potom ta sol nejaky ucinok ?? Alebo bez zariadenia je to ako keby tam nebola? ..a este by ma zaujimalo ci mi ta sol moze poskodit nejako povrch bazenu alebo konstrukciu mam nadzemny bazen... Dakujem
Odpovědět
Profilova fotka
A nejste pak po oschnutí zasolení tak jak to znám od moře? =je potřeba se po bazénu osprchovat nebo ta slanost není tak velká?
Odpovědět
Profilova fotka
@cifri bazén na sůl musí být určený, jinak ti ho může poškodit, to ti řekne ale výrobce ;-)
Odpovědět
Máme v okolí 2 sousedy, kteří mají v bazénu slanou vodu. Jedni mají bazén od Albixonu, druzí nějakého menšího místního výrobce. Náš další soused se spolu s námi ve stejnou dobu rozhodl pro bazén, takže jsme oba vyzvídali pro a proti slané vodě. Soused mi říkal, že jeho děti se chodili koupat k tomu se slanou vodou v bazénu a děti se potom škrábaly a měly na těle "mapy". Druhého souseda jsem zpovídala já. Ten je sám hrozně nadšený, že nemá chlór v bazénu jako my (cha cha cha - neví, že tam má chlór taky :-D ), ale taky si postěžoval, že se jeho děti občas škrábou, mají suchou kůži a že když u nich byla na návštěvě nějaká malá holčička s maminkou, tak si na to obě stěžovaly (škrábání, mapy na kůži). Na mně osobně ta "slaná" vody působí trošku jako módní trend. Spousta lidí vůbec neví, že tam tak mají chlór, viz. můj soused, co se nad ostatní povyšuje, že on má tu solničku a v chlóru by se v životě nekoupal. My budeme mít pískovou filtraci + UV lampu a pokud bude třeba, hodím tam plovák s půlkou chlórové tablety. Nemám s tím problém. Máme 2 malé děti a vždycky to bylo v pohodě (měli jsme nadzemní, teď jdeme do zapuštěného). Jinak uvažuju nad solární sprchou, je asi fajn se před a po trochu opláchnout.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?