Děláme v paneláku nové jádro. Je potřeba projekt?

Ahoj, když chceme v paneláku dělat nové jádro a zbourat příčku musime na to mit projekt od profíka nebo to stači jen namalovat od známeho který to umí ale neděla ve stavebnictvý?
Odpovědět
Zdravím. My v květnu též bourali jádro a skoro všechny příčky v bytě. Ani jedna nebyla nosná, takže nebylo zapotřebí mít statika. Ale "projekt" jsme měli nakreslený od člověka, který staví. Ale bez kulatého razítka. Na stavebním úřadě jsme řešili jen oznámení o stavbě (ne stavební povolení), doložili výkres a doložili bezpečně požární řešení. Po dokončení jsme na úřadě vypnili formulář o zahájení užívání stavby nebo tak něco ... přišel pán z úřadu, mrknul, že je hotovo, a pak přišel dokument, že je vše schválené.
Odpovědět
My jsme dělali taky nové jádro a pán ze stavebního úřadu mi telefonicky naznačil, že se máme na nějaké oznamování a papírování vykašlat a neoznamovat nic :-D Takže jsme nic neřešili. Ale nebourali jsme žádné příčky, jen jsme nahradili umakart cihlou v tom stejném místě.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Chci se zeptat,budeme rekonstruovat jádro WC zustane na místě,ale koupelna se přemístí přes chodbu.( odpady se připojí přes podlahu do místnosti kde je HU vody na starý dřez ) největší zásah je probourání nenosné 6 cm příčky. Na stavebním úřadě řekli ,že stačí ohlášení a projekt ( nákres ) ,projektant zase trvrdí ,že musí přijet se statikem a je nutné stavební povolení což by bylo celkem cca 15000 kč Kde je pravda,jak mám postupovat? Díky za každou radu
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?