Jakou pořídit do paneláku vanu a jde hýbat se záchodem?

Profilova fotka
Zdravim, resime rekonstrukci a asi budeme muset zachovat stavajici rozmery koupelny, tj 1,6x1,6. Co bude lepsi, dat rovnou nebo asymetrickou vanu? Ja jsem pro tu druhou variantu, prijde mi to hezci, ale nevim, jestli praktictejsi.. A moje druha otazka, jde dat zachod i kolmo ke stupackam?
Odpovědět
Profilova fotka
jáuvažovala též o asymetrické, ale nakonec budem předělávat celý byt a ne jenom koupelnu :D .....jinak jsem pro za asymetrickou, jsou sice některé dražší ( teda aspon ta moje byla než klasická), ale určoto a to stojí.......s tím záchodem nevim, asi to pujde, ale aby pak nebyl problem s odvodem do stoupaček a jak číkaj chlapi, všecko jde, ale musí se najít ten pravej, kterej se toho nebude bát ujmout :)
Odpovědět
ahoj, kamarádka žije s rodinou v paneláku a mají přesně 1,6 x 1,6 koupelnu. Mají tam rohovou vanu, mini umyvadlo a vysokou skříňku. Pohledově je rohová vana pěknější, ale z praktického hlediska bych volila buď klasickou nebo např. vanu avocado ( ta je i s umyvadlem stejné řady dělaná do malých koupelen). Ta rohová vana trčí v té malé místnosti hodně do prostoru, kde by se dalo líp procházet, dát kloudné větší umyvadlo a skříňka.... já bych šla do klasické. Chtěla jsem u sebe doma taky rohovou, hrozně se mi líbily, ale praktické by to nebylo ani u nás (viz album). Takže mám krásně prostornou 170x 75 a jsem naprosto spokojená, vešlo se nám i 70 cm umyvadlo a dokonce taky druhé wc, takže tak...
Odpovědět
Také máme takovou koupelnu a je tam vana 160x75cm, přes ni přesahuje umyvadlo a vedle je pračka... nešťastné řešení. Teď řešíme rekonstrukci a máme dvě možnosti: - zvolíme čtvrtkruhový sprchový kout s vysokou vaničkou a pak se tam umyvadlo a pračka vejde - celkově zrekonstruujeme jádru, uděláme větší koupelnu a atypickou kuchyni nebo velkou koupelnu a klasickou kuchyni v jednom bytě sem viděla, že naproti dveřím měli vanu, vlevo umyvadlo a v pravo pračku. Sice malinký prostor na průchod, ale pořád lepší než si během sprchování prakticky sedat do umyvadla
Odpovědět
S vanou neporadím, ale záchod jde dát i jinak. My máme po rekonstrukci jádra na odpadu dokonce 3 ohyby o 90° a 10 let bez problému.
Odpovědět
Asymetrická bude vypadat moderněji. Záleží ale na tom, kolik chcete investovat. Určitě to vyjde dráž.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych teda dala vanu rovnou hranatou. Rohová nebo asymetrická vana mi připadá nemoderní. Ale to je můj názor.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
určitě jde hýbnout se záchodem, ale zkuste se spíš zeptat nějakého odborníka...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?