Přestavba bytového jádra - vaše připomínky

Dobrý den ve spolek :-) ... Máme s ženou takovou představu o změně dispozice bytového jádra... Jednalo by se o přesun prostoru koupelny o pár metrů vedle ale tak, že by stále sousedila s šachtou.. V příloze přidávám foto náčrtu, jak vypadá vše nyní a jak by sme to chtěli předělat.. Moc prosíme o komenty, připomínky a rady, popřípadě kdyby někdo měl zkušenosti s podobnou přestavbou, tak o zasvěcení do problému.. ;-) Dále bychom se chtěli optat, zda je možné si nechat do nosné zdi, vysekat dveře.. Jednalo by se o dveře propojující obývací pokoj s kuchyní. neboť přesunem koupelny znepřístupníme kuchyň z předsíně, je tedy třeba dveře přesunout... Zase, kdyby s tim měl někdo zkušenosti, nechť se neopejpá a sype na nás rady.. :-D PS: foto1 je původní dyspozice, foto 2 po přestavbě.. Předem moc děkujeme..
Odpovědět
Profilova fotka
Na jakýkoliv zásah do nosné zdi musíte mít stavební povolení, které se vydá na základě statického posudku a souhlasu ostatních členů bytového domu.
Odpovědět
před 10-ti lety jsme předělávali totéž jádro, škoda že nemám plánek, ale dalo se to předělat bez sekání do nosné zdi a ještě nám jako bonus vznikla komora na pračku. Koupenu jsme dali na místo WC.
Odpovědět
ahoj, zkusila jsem něco namalovat, mrkni ;-) vešla se tam i malá komora na pračku, kýbl, koště, atd... se zašupovacími dveřmi do pouzdra ;-) a na wc užší skříňka.
Odpovědět
Ahoj naše dispozice je taková:)
Odpovědět
Profilova fotka
@jenies není ten odpad od dřezu relativně daleko?
Odpovědět
@vendyh není, je to cca 1 m, máme to taky takhle - nebo velmi podobně a nebyl problém. oproti zrcadlové variantě, kde by linka byla na stěně jak je koupelna je, že by se připravili o tu komoru a pak taky, když myju nádobí, nebo něco peču, dělám u linky, tak koukám z okna ven, ne do bílé zdi a je to super, nehledě na přirozené světlo u práce, než když si stíníš zády k oknu
Odpovědět
právě předěláváme ten stejný byt :-) my máme nakonec tuto variantu - někteří mě odrazovali, že je daleko do kuchyně, ale ve skutečnosti to není vůbec pravda.. chtěla jsem samostatný vchod do kuchyně (a aby se do ní vešel stůl), zvětšenou koupelnu a všechno se podařilo ;-)
Odpovědět
naše vize je asi taková.. jestli to bude realizovatelný, to ještě nevíme.. :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?