Reklamace spár ve sprchovém koutě

Dobrý den, maté prosím někdo zkušenost s podobnou reklamací? Rekonstruovali jsme koupelnu a máme sprchový kout s dlažbou, bohužel po 3 letech jsou spáry úplně vydrolené, popraskané, drží se v nich špína, jsem z toho nešťastná. Lze na tento stav uplatnit reklamaci? Záruku na zhotovení máme 5 let.
Odpovědět
@lol27 Záleží na tom, co přesně máte ve smlouvě. Pravděpodobně by to šlo reklamovat, ale stojí Vám to za to? Když Vám reklamaci zamítnou (že jde o běžné opotřebení, že jste tam dělali kdovíco, že jste spáry čistili nevhodnými chemikáliemi, atd. atd.), budete se soudit? Takže pokud jde opravdu jen o sprchový kout, tak bych si to přespároval sám, je to práce za pár korun a trochu času.
Odpovědět
@milanq Tak samozřejmě soudit se nebudeme, jen zjišťuji, jestli má někdo podobnou zkušenost. Přijde mi to celkem krátká životnost, aby se co 3 roky spárovala dlažba.
Odpovědět
Očividně špatně použitá spárovačka. Reklamaci bych minimálně zkusil, třeba se k tomu firma postaví čelem.
Odpovědět
Řešíte naprosté kraviny. Kupte MAPEI kerapoxy spárovačku jedno malé balení za pár stovek, odlamovací nůž a gumovou stěrku, za pár kaček. Vyškrabejte spárovačku, za hoďku máte hotovo. Naneste novou, umyjte po zavadnutí. 2 hodiny práce bože. Firma se s váma bude hádat, budete těžko dokazovat, že jste se o sprcháč starali jak se má (žádná agresivní chemie, utírání po použití atp). Spárovačka na klasickém cementovém základě nesnese dlouhodobě agresivní chemie (ocet atp.) ani vlhkost není dlouhodobě ideálně. Pak se může loupat, praskat, drolit.
Odpovědět
Profilova fotka
@skunkos né každý rozumí co tu vlastně píšete.. ono to není tak jednoduché pro lidi co běžně koupelny nedělají. @lol27 nejspíš bude špatně zaspárovano a taky nevhodně čištěno. Předpokládám, že bude použita cementová spárovačka, která stojí pár korun. Reklamaci zkusit můžete, ale nejspíš vám to neprojde. Domluvil bych se s nějakým obkladačem, poradí vám, jak spáry vyčistit.. Na spáry se používá čistič spár, který koupíte ve stavebninách, je to takový nůž do ruky, který má hrubou žiletku. Plus dočištění odlamovacím nožem. Musíte tu spáru odstranit mechanicky. Doporučuju použít epoxidovou spárovačku, výrobce je jedno, to nechte na obkladači. Já používám Codex x-fusion.
Odpovědět
@skunkos Pro mě to tedy kravina úplně není a já bych se s tím srát rozhodně nechtěl. Za zkoušku nic nedá, pokud to nedopadne, tak jí nezbyde nic jiného...
Odpovědět
@slamer a máš zkušenosti s epoxidem po 5+ letech? Já jsem ji chtěla, ale co jsem četla recenze po delší době, tak žloutnou a oproti cementové je problém pak s přespárováním...
Odpovědět
@davex Prakticky vzato jí nic jiného nezbude. Není to žádná raketová věda proboha. Toto zvládne i měšťák z paneláku snad ne? Vyškrabat trochu spárovačky nožem a natlačit na místo novou. Na YT je tuna videí proboha.
Odpovědět
@skunkos Já už to dělal a doufám, že už to nikdy dělat nebudu muset? A kousek? Tak to by mě nenapadlo, protože když už něco dělám, tak pořádně. Takže v celém koutě.
Odpovědět
@davex Já to taky dělal, 30 m2 jako naprostý amatér v zahr. domku. Na pohodu, žádný problém, spárování pohoda.
Odpovědět
OK, díky všem za rady 😉 Dám vědět, jak to dopadlo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?