Rekonstrukce jádra typu B - zkušenosti a rady

Profilova fotka
Máte prosím zkušenost nebo tip jak zrekonstruovat tento typ jádra? chci sprchový kout a co nejnižší náklady při maximalnim vyuziti prostoru hlavne v kuchyni. Diky za tipy ;-)
Odpovědět
@great.girl dobrý den, mrkněte ke mě do alba - rekonstruovali jsme byt a s řešením jsem maximálně spokojená. Co něco takového? Propojit kuchyni s obývákem, v koupelně dát sprchový kout a druhé wc- doporučuji, nezabere moc místa a je to super. Naproti pak umyvadlo. Pračku jsem dala na chodbu- pokud dobře vidím vedle bojleru. voda by tam tedy měla vést. Do koupelny i na wc bych volila zajížděcí dveře do pouzdra, uvolní vám krásně prostor v chodbě.
Odpovědět
Profilova fotka
Na rekonstrukci bych použil ytongové tvárnice, můžete si koupelnu u zmenšit, pokud chcete, ale to mi přijde zbytečné vzhledem k její umístění. V kuchyni bych zazdil vchod z chodby a nebo z obýváku a udělal bych rohovou linku do L v jednom nebo druhém rohu, záleží který konec si vyberete.
Odpovědět
@great.girl Zdravím, já bych tam viděla přibližně čtyři potenciální možnosti. Dvě s větší koupelnou (vejde se vana i sprcháč), ale průchod do jednoho pokoje je přes kuchyni, a dvě s menší koupelnou (vejde se jen sprcháč), ale o to prostornější kuchyní ... otázkou je, co je pro vás prioritou :). Variantu jen s vanou jsem nekreslila, píšete, že chcete sprcháč ;-).
Odpovědět
Profilova fotka
@ellesarka vaše navrhy se mi moc libi, bohužel jsem zapoměla napsat jeste, ze je jeste podminka aby do kuchyne vlezl i jidelni stul :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@karl32 diky zkusim doma navrhnout :-)
Odpovědět
@great.girl když zvolíte jednu ze dvou horních variant od @ellesarka a místo účka dáte Lko a dveře dáte až úplně k vnejší zdi, pod okno by se nějaký menší stolek vejít mohl..? :) a nebo nechat jen rovnou liku jako máte teď ale myslím, že málokterá hospodyňka by nechtela tuhle kuchyni o něco větší :-)
Odpovědět
@great.girl a co kdyby se stůl umístil úplně ke zdi pod okno u balkonu? tam je takové hluché místo, kam asi nebudete umisťovat tv, sedačku ani nic takového....
Odpovědět
Když si zazdíte vchod z chodby a necháte si linku tam kde je, jen si ji protáhnete do rohu nebo i do toho L, tak vedle špajzu můžete dát lednici, a k oknu se vám vleze jídelní stůl, podle mě nejjednodušší a možná i efektivní řešení bez velké námahy. Koupenu bych nezmenšoval, leda že byste chtěli třeba vestavěné skříně na chodbě.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
Nevíte prosím o někom kdo rekonstruoval byt s touto dispozicí a má album tady na střeše?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Dobrý den, potřeboval bych poradit. Budeme rekonstruovat nejenom bytové jádro vpanelovém domě, tedy komplet nové zděné jádro ( ytong ), dlažba obklady, rohový sprchový kout 1/4 kruh 90x90cm, závěsné WC, umyvadlo, baterie, el. odvětrání koupelna a WC, veškeré napojení vody, odpadů, nová elektřina, světla, zásuvky, WC a koupelna snížení stropu, + nová elektřina v celém bytě ( 3+1), nové podlahy-plovoucí v kuchyni, chodbě, ložnici, obýv. pokoji, dětském pokoji, dále na chodbě stržení tapet, fajnová omítka. V kuchyni nový dřez, baterie, prac deska. Troufne si někdo , kdo má třeba zkušenosti, říci zhruba cenu, za veškeré uvedené práce? Mám pozvané zatím 2 firmy, ale abych zhruba věděl ?. Předem děuji za rychlé odpovědi.
Odpovědět
@milaf1 Cena cca 600 000 - 700 000,- . Za plovoucí podlahy vás určitě nepochválí sousedi pod vámi.
Odpovědět
Profilova fotka
@milaf1 v dnešních cenách tak 700 tis., my udělali kompletní rekonstrukci bytu 3+1 v roce 2013 za 460 (včetně nové linky a dveří; jediné, co jsme dělali svépomocí, bylo malování a položení podlah - vinyl od Fatraclick).
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@milaf1 rekonstruujeme 3+kk (69.9m2) a jsme tam za cca 650 tisíc, děláme vše komplet, něco málo svépomocí, tenhle měsíc budeme finišovat.
Odpovědět
Moc děkuji travasovi, zmrz_line a denise za názory. Přeji všem pěkný den.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?