Udělat nové jádro?

Ahoj, v bytě mám staré jádro, tzn. umakart a ten je překrytý ještě sádrokartonem. Abych mohl udělat novou kuchyň a zavěsit skříňky i na stěnu, kde je ten sádroš, tak jsem myslel, že bych před ten sádroš dal ještě 7 cm ytongu, na který už bych poté skříňky zavěsit mohl. Otázka zní... Mám rovnou vybourat celé jádro (koupelna, záchod) a udělat rovnou všude jen ytong? Stejně budu dělat novou elektriku v celém bytě (je tam hliník), kuchyň, obývák a ložnici, tak, že by se to dělalo při jednom bordelu. Jak byste to udělali vy?
Odpovědět
@staqor Já bych to udělal z jedné vody na čisto - rovnou můžeš udělat ty práce zároveň - elektrika, stěny, zem atd..
Odpovědět
Zdravím, Máme podobně řešený jeden z našich bytů co pronajímáme. Na původním umakartu je "štuk" a v koupelně obklady. Máme na tom umakartu normálně zavěšené skříňky kuchyňské linky a v koupelně máme nad umyvadlem zavěšenou skříňku. Ale je třeba rozlišovat - jednak je víc druhů umakartu a jednak je to potřeba trochu vyztužit. My máme ten umakart který není vycpaný papírem, ale je v něm polystyren. Myslím že je tenhle druh umakartu pevnější. V tom umakartu jsou ještě vevnitř nandané nějaké dřevěné a kovové výztuhy. Linka není na hmoždinkách, ale je nasazená na kovové liště. Šrouby musí jít aš naskrz ten umakart a z druhé strany dát matku (ta je zapilovaná a schovaná v tom štuku). Je to levnější řešení a není to dokonalé. Pokud neřešíte peníze, tak je samozřejmě lepší to celé vybourat.
Odpovědět
Dobry den, ja bych to udelala cele z ytongu, poradne, nikoliv si zase jeste zmensit mistnost dalsi vrstvou... pokud musite menit elektriku tak stejne bude vsude bordel.. je to pri jedne praci, sice trosku pracnejsi, ale poradny..
Odpovědět
Taky bych se do toho pustil a udělal všechno najednou, jak píše fyll, akorát byste si zbytečně zmenšil místnost, i když jen o něco málo. A když to uděláte najednou budete to mít z fleku hotový a nebudete pak muset ten bordel z toho uklízet dvakrát.
Odpovědět
Vybourat a vyzdit, ovšem 7,5 cm Ytong bych neriskoval, zavesite skříňky zatizite nádobím a objeví se praskliny
Odpovědět
Vidíte, teď jsme se o podobné záležitosti s kolegy bavili a je to přesně tak - zbytečně si zmenšíte místnost, takže určitě na čisto 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?