Bukové schody lakované polyuretanovým lakem

Ahojky,mate nekdo zkusenost s pokladkou takovychto schodu? Je normalni,kdyz se mi v nich po pul roce uzivani tvori dulky,vrypy a ryhy? Deti nemame,pejsek na schody nesmi,pravidelně je udrzuji. Jakoby byl osizeny lak a na misto 3 vrstev byla dana jen jedna. Mate nekdo podobny problem?
Odpovědět
Profilova fotka
máme bukové schody, ale ošetřené voskolejem, po roce a půl používání jsou naprosto v pořádku. Byly na nich asi tři malé škrábance a ty jsem si sama ošetřila přípravky, které mi ke schodům dal truhlář. A to máme malé dítě, které po schodech lítá neustále, padají mu tam autíčka ... Supermatným bezbarvým lakem máme ošetřený stůl z dubového masivu a tam se bohužel musí vždy přebrousit celá plocha a znovu nalakovat. Záleží, jak se ke schodům chováte, jestli po nich chodíte v botech atd. Ale pokud jsou tam rýhy a vrypy, nepřikládala bych to na vinu laku, ten je tam spíš jako ochrana samotného dřeva proti vodě, mastnotě atd ... spíš bych zjišťovala, co je to za dřevo, jestli opravdu buk nebo něco měkkého, buk je sám o sobě docela tvrdý, ten by tak náchylný být určitě neměl.
Odpovědět
Manzel je vyuceny truhlar tak to poznal ze jde o buk.ale prijde nam to byt strasne mekke.chodime po nich jen bosky.zadne boty nepripadaji ani v uvahu a deti nemame.docela me to zarazi.psala sem i znamemu co ma bukove schody jiz 3 roky a zadne vrypy ani ryhy tam nema.jen ty vlasecnicove skrabance ale s tim se pocita.myslime si ze osidil vrstvy laku.navic 2 schody nam praskaji.je tam proste dira dlouha asi 10cm.budu to reklamovat.schody staly vic nez dost a ta kvalita je silena.
Odpovědět
Profilova fotka
@silvusa127 tak to bych určitě taky reklamovala, protože normální to určitě není. A ještě když fakt nemáte děti, psa ...
Odpovědět
@silvusa127 musím trochu polemizovat...jste si jisti, ze jde o bukove schody? v nich by nemelo byt nic poznat. Buk je velmi tvrde dřevo a i nenalakovane hodně vydrží. Spíš bych čekal, že toto budou vykazovat schody smrkové. A pokud se ve dvou objevily praskliny, znamena to, že dřevo bylo špatně vysušené...reklamovat jednoznačně.
Odpovědět
jestli to není olše :-)
Odpovědět
jinak se zničej všechny schody dub, buk atd... Aspoň je znich vidět ten život :-) jen to nesmí být moc brzo. viděl jsem bukové schody od dětí zničené jako prase... :-) je to jen dřevo. buk má tu vlastnost že opravdu rád praská. dřevo je dřevo a u něj člověk nikdy neví. jestli se loupe lak po půl roce tak je něco špatně. může to být i špatná šarže laku atd.. to se taky stává. těch možností je dost. každopádně bych to reklamoval.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?