Čím kromě dřeva obkládáte betonové schody?

Profilova fotka
Nechali jsme si udělat kalkulaci na obložení betonových schodů dřevem a byla to opravdu šílená částka. I když to byly pouze nášlapy. Řešili jste někdo obložení i něčím jiným? dlažbu nechceme, ta je moc studená. Takže uvažujem nad plovoučkou. Jinak máme v celém domě lino, není možné ho dát taky na schody, třeba s nějakou lištou u hran, aby se tak rychle neopotřebovalo? budu ráda za každou zkušenost ...
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@marriet1 Budeme dávat plovoučku a hliníkovoi lištu.
Odpovědět
také tam dáme asi plovoučku
Odpovědět
@marriet1 mohu se zeptat, jak máte dlouhe schodiště, popř. počet schodu a na kolik Vám schodiště nacenili??? Teprve nás to čeká, chceme také jen nášlápy..klidně do IP.
Odpovědět
my planujeme vinyl
Odpovědět
Profilova fotka
my budeme obkládat betonové schodiště nakonec dřevěnou podlahou, která je v celém domě. Firma na podlahy nám nášlapy nachystá a podlahář to jen nalepí ;-) Náš podlahář nám ani masiv nedoporučoval, takže nebylo co řešit :-)
Odpovědět
Vinyl a hliníkové lišty. Lino by mělo jít udělat stejně.
Odpovědět
@catt82 a jestli se mohu zeptat na kolik vás to vyjde, ty nášlapy? děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@carisima s cenou ti moc neporadím (majitel té firmy je náš známý, takže cena byla kamarádská...), ale vím, že někdo z MS si tam ty schody také nechal dělat - pokud si vzpomenu, kdo to byl, tak ti písnu (určitě by ti byla schopná říct, jaká byla cena). Podlaha je odsud, tak je zkus když tak poptat http://www.podlahy-planet-parkety.cz/
Odpovědět
@catt82 diky :-)
Odpovědět
@raven_kix moc pěkné! jak jsou upevněné ty hliníkové lišty, prosím? Pouze lepené nebo je potřeba je přišroubovat? Díky za odpověď :-)
Odpovědět
podobně jako raven_kix. Lišty v dekoru samonalepovací, neodlepují se. Cena za 22 schodů a nášlapy 4000,--- Za práci
Odpovědět
@sykorkova Naše lišty jsou lepené na Mamut. Podlahář říkal, že mu zatím žádná neupadla. Naopak, když musel někde jednu oddělat, šlo to i s vinylem.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@carisima posílám tu cenovou nabídku, jakou nám udělali. Zatím to byla první, tak jsem zvědavá na srovnání Provedení :obložení betonového skeletu stupni s masívního jasanu.Bez zábradlí. rozměry :dle stavebních rozměrů,stupně -16 ks podesty -2 ks povrchová úprava : lak polyuretanový schodišťový, protiskluzový, mořeno-odstín moření bude upřesněn záruka : 60 měsíců cena ……………43 000 ,-Kč bez DPH v ceně zahrnuto : návrh,zaměření,materiál,výroba,doprava a montáž.
Odpovědět
@marriet1 děkuji moc za info. FÍHA :-( to je dost :-(
Odpovědět
Profilova fotka
to je, že? s tím jsme moc nepočítala. Docela čára přes rozpočet, asi uděláme jen zábradlí a schody natřeme, a obložení budeme řešit až příští rok ... a nebo pak to lino s lištama, to se mi taky líbí, ale u nikoho jsem to na živo neviděla, všichni mají dřevo ...
Odpovědět
Profilova fotka
My máme dřevěné a budu dávat teď koberec .... nejspíš
Odpovědět
@raven_kix ty schody jsou krásné, mohla bych poprosit o fotku zespodu? a čím je olištováno? My máme teda kontrukci na schody kovovou - plnou a taky řeším čím to obložit. Dřevěné schody nám schodař nacenil na 120tis (26 schodů + 1 podesta + zábradlí) a to je šílenost :-( a tvoje řešení se mi teda hooodě líbí
Odpovědět
@marriet1 můžu se zeptat, za jak vysoké nášlapy to je? 2 nebo 4 cm nebo jinak? a jak jste se nakonec rozhodli? máš i jin nabídky?
Odpovědět
@catt82 proč ti prosím podlahář nedoporučoval masiv na schody?
Odpovědět
Profilova fotka
to musím doma zjistit. Zatím jiné nabídky nemáme, schody šly na chvíli stranou, řešíme jiné věci, tak se k tomu zase později vrátíme.
Odpovědět
Profilova fotka
@raven_kix moc pěkné je to schodiště, Můžu se zeptat, jaké jste volili zábradlí? je úplně stejně stavěné, jako máme my a zatím nevíme, jak dát zábradlí, aby bylo co nejbezpečnější ... (hlavně úplně nahoře)
Odpovědět
Profilova fotka
@kamilape pokud si dobře pamatuji, tak mi říkal, že masiv prostě stále pracuje a že ani on sám nemá doma schody z masivu a ani je nechtěl... To samé mi říkal o dveřích z masivu (je to truhlář). Takže jsme se na masiv prostě vykašlali :-)
Odpovědět
@marriet1 po 4 letech bydleni v domecku, kdy jsme schody meli z boku natrene na bilo a na naslapech stary koberec, jsem se konecne dockala oblozeni. Porad jsem se nedokazala rozhodnout co bude nejlepsi, drevo by bylo moc drahe, koberec se seslape, spatne se luxuje, ale je prijemny, mekky, teply, neklouze, ale manzel byl zasadne proti, z plovoucky jsem mela strach neb mam doma 2 plasany, kteri jsou schopni uz nahore uklouznout, protoze je hodne kluzka a tak nakonec vyhral vinyl, udelali jsme i horni chodbicku, je trochu vzorovy, tak ani neklouze, vypada si myslim pekne, ale cena take nebyla z nejnizsich a zjistila jsem dalsi nevyhodu, vice se siri hluk po celem dome oproti tomu koberci, ktery to hodne utlumil. Jsou to malickosti, ale pri vyberu me to vubec nenapadlo. Ale jsem s vyberem spokojena, koberec tam muzu dat vzdycky. :-) ;-) fotku v albu zatim nemam, ale ke konci tydne ji dodam.
Odpovědět
@martih můžu vědět, na kolik to přišlo? ptala jsem se totiž ve více firmách, skoro všude teda tvrdili, že oni to umí nejlíp a cena byla všude cca 3,5 tis bez DPH za schod.
Odpovědět
@pajapoj @marriet1 Ahoj, víc fotek schodů mám zde v albu http://www.modrastrecha.cz/blog/raven... Olištováno máme klasicky MDF lištou. Neoriginál, takže nebyl stejný dekor. Vybrali jsme tmavší, aby byla v odstínu něco mezi podlahou a dveřmi. Zábradlí právě řešíme. Měli bychom ho snad brzy mít, tak pak přidám fotky. Bude nerezové. Zespodu jen madlo, v horní části s galerií 5 sloupků a prutová výplň.
Odpovědět
@kamilape ona ta cena je zkreslena jeste o to chodbu, ktera ma neco okolo 15m, celkova cena byla 45. Pocet schodu mozna odhadnes z alba. Ted nemam moznost je spocitat. ;-)
Odpovědět
Slíbená fotografie schodů z vinylu
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, máme taky schody obložené vinylem...stejným jako je v celém domě. Schody jsou víceméně bezúdržbové...stačí pozametat. Díky lištám ani nekloužou. Hlučnost nedokážu posoudit...koberec jsme na schodech nikdy neměli...nicméně určitě budou méně hlučné než dřevěné schody..
Odpovědět
@raven_kix super schodiště!!! Mohu se zeptat na šíři toho vinylu? Zrovna včera jsme otázku obložení schodů řešili. Měli jsme mít dřevěnou podlahu v obýváku, schody masiv, teď jsem ale více pro vinyl.. Jde mi o to, že budeme muset sladit výšky schodů, neboť původně to byl masiv 3,5cm. Díky
Odpovědět
@nikieda Ahoj, pokud myslíš tloušťku, tak náš vinyl má 2,5mm.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?