Dřevěné schody svépomocí

Dělal si někdo z Vás sám dřevěné schody, jednoramenné přímé bez podstupnic. Dá se to zvládnout s trochou šikovnosti, nebo je nutné přenechat truhláři? Jedná se o schody na půdu, která není obytná, ale určitě tam bude pracovna a klasické skládací půdní schody co teď máme jsou na houby a navíc chci mít pod schody úložný prostor. V projektu bylo se schody počítáno, takže otvor je nachystán. Dřevo nám zbylo ze stavby, předsušené, přítel si troufá, já se toho dost obávám a finance už jsou na dně. Kupoval někdo schody přes e-shop nebo v dřevoprodeji a montoval si je sám? (druhá - pro mně přijatelnější varianta).
Odpovědět
Máte někdo takovéto schody? a dělali jste si je sami?
Odpovědět
Profilova fotka
řešíme právě stejný problém - potřebujeme schody z ložnice na půdu, kde plánujeme pracovnu, zatím je to úložiště sezonního oblečení, vánočních ozdob apod., v současné době na půdu chodíme po žebříku otvorem v chodbě. Otvor v ložnici je předchystaný, teď jen sehnat za dobrou cenu schody :-) Manžel s mým otcem by si na to určitě troufli a udělali je sami, ale bohužel doma nemáme žádné dřevo vhodné pro tento účel, tak si myslím, že by nás materiál vyšel dráž než třeba tyto schody, které jsme našli na netu, jen je doma namořit http://www.dekorland.cz/mlynarske-sch... stačí nám opravdu jednoduché schody bez zábradlí, přesně jako máš na fotce. Ještě možná zkusíme požádat o nacenění stolaře a uvidíme. Doufám, že se tu ozve někdo s dalšími tipy :-) Pokud by
Odpovědět
@ivce Dík za tip, něco podobnýho už jsem v e-shopech taky našla, přítel trvá na tom, že si to udělá sám - já jsem na mrtvici :)) Příjde mi že i ti kteří si stavěli celý dům od základů si ty schody nechají vyrobit tesařem na míru a do toho se nepouštějí. Kdyby se tak našel někdo kdo dřevěné schodiště stavěl sám? Nikdo odvážný?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?