Jak máte široké schody?

Hezký den všem, poprosila bych o názor - kdo máte schody v rodinném domku široké metr, stačí vám to? Jsou pohodlné, nebo vám přijdou stísněné? V rámci přípravy přestavby nám architekt pořád maluje schody široké 1,2 metru s vysvětlením, že menší šířka není dostatečná. Vzhlem k tomu, že už tak ale pracujeme s malým prostorem, tak bych šla radši do metrové šířky a vzniklý prostor využila jinak. Doplňuju, že by šlo o rovné schody pro každodenní použítí. Předem děkuji za odpovědi!
Odpovědět
od 0,9 m výš je to již zcela komfortní ..... 1,2 metru je nadstandard, který umožní plynulý obousměrný provoz .. otázkou je, jak často je využijete. Za mě bych dal ten metr.
Odpovědět
Super, děkuju za info. V případě jednoho schodiště se právě s obousměrným provozem nepočítá vůbec - jde o přístavbu, ve které bude bydlet jen jedna osoba, druhé schodiště bude používáno více osobami, ale jde o schody, které vedou do ložnic, takže nepředpokládám, že by se po nich lítalo neustále.
Odpovědět
Profilova fotka
Metr je naprosto dostačující. Jestli se to panu architektovi líbí víc široký, tak ať si to široký dělá na svym baráku ]-(
Odpovědět
taky mi přijde 1,2m docela dost a celkem zbytečný, když to sami nevyžadujete. Moje mamka má dvouramenné schody 0,9m na kterých mají ještě kované zábradlí a je to naprosto v pohodě. My v baráku budeme mít tříramenné schody a na nich bude také nějaké zábradlí. Schody s šířkou 1,2m máme k baráku a myslím, že by to bylo až moc široký, zvlášť když se jedná o rovné schody.
Odpovědět
Máme šířku 0,92m a je to úplně v pohodě.Vanu,postel, koberec 5m a jiné rozměrné věci v pohodě pronesem a dva lidi se bez problémů vyhnou.
Odpovědět
Profilova fotka
máme též šírku 0,9 m. Ted jsme byli u bráchy a ten má metrové schody a přišly mi suprově široké a naprosto dostačující. Širší je už opravdu nadstandart a pokud nemáte to místo navíc, tak se nenechte natlačit architektem někam kam nechcete
Odpovědět
Profilova fotka
my mame rovne schodiste s zatocenim nahore o sirce124cm a prijde mi to akorat. Mame pomerne vysoke patro (325cm) a u uzsich schodu by to na mne pusobilo stisnene - delka schodu je pres 6 m.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?