Jaký zvolit tvar nerez zábradlí bezpečného pro děti?

Máme jednoramenné betonové schodiště, jehož nášlapy budou obložené dřevem a k tomu jsem chtěla nerez zábradlí s dřevěným madlem. To samé potřebujeme na horní chodbě a galerii, protože se z horní chodby dá dívat dolů . Zprvu jsem měla jasné rozhodnuté, že dáme nerez pruty vodorovně, ale pak mi došlo, jak nebezpečné to je pro děti (máme syna 1,5 roku). Sklo nechci, za prvé bychom ho ptřebovali 13 m a za druhé se k němu nedostanu z druhé strany a nešlo čistit. Takže buď dáme ty pruty svisle, což ale mně se nelíbí vůbec, ale bezpečnost je na prvním místě. Nebo necháme vodorovné pruty a přimontujeme na zábradlí něco, nějaké desky nebo to právě nevím co, co by zabránilo dítěti vyšplhat se po něm nahoru. Prosím vás, jak jste tento problém (stoprocentně to neřeším sama jediná) řešili vy?
Odpovědět
Profilova fotka
Presne z toho istého dôvodu - syn má 3roky - dávame zábradlie so sklom
Odpovědět
@iv_77 přesně můj problém, moc se mi to líbí - vodorovné, ale kvůli dětem to nedam ani náhodou, raději volíme svislé dřevěné příčle/šprušle (bylo by to stejné účelově jako kovové). Ještě jsme zvažovali mléčné sklo, ale děti se ho při cestě ze schodů nechytnou, jen by to oťapkávali, protože na madlo nemaji šanci dosáhnout. Proto mi přijdou fakt nejlepší ty příčle ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@iv_77 řešili jsme stejný problém a nakonec jsme se rozhodli pro samonosné skleněné. Ale nedávno jsem viděla na slovenské verzi modré střechy album jen s fotkami schodů http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/e... Většina z nich má svislé šprušle a spousta z nich i vypadá pěkně :-)
Odpovědět
@parisienne moc pěkné album, jenomže tam jsou ta zábradlí všechna vesměs dřevěná.... tak nevím, jak by to vypadalo s kovovými svislými špriclemi.. zkusím někde zagooglovat..
Odpovědět
@lenka34, @parisienne holky prosím vás a kde se vaše děti drží toho skleněného zábradlí? Předpokládám, že na madlo nedosáhnou... Pořád řešíme, jestli vodorovné s připevněným sklem (nebo lexanem), skleněné a nebo svislé špricle..
Odpovědět
Profilova fotka
@iv_77 ešte ho nemáme urobené,ale dávame madlo na druhú stranu,pozdlž celej steny a myslím, že malý pôjde prirodzene pri línii steny nakoľko schodisko je lomené
Odpovědět
@lenka34 aha, tak to jsem si myslela správně... No mně pořád vychází nerez zábradlí s dřevěným madlem a holt svislými špriclíky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@iv_77 zatim nemame ani zabradli, ani deti, takze nemuzu rict, jak to bude v praxi :-N Ale taky budeme mit madlo na druhe strane, kde je zed, takze predpokladam, ze deti se budou drzet spis u zdi, kde se jde pohodlneji.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?