Dětský pokoj se zešikmenou zdí a přiznanými trámy - řešení

Ahoj vsichni, resim detsky pokoj pro holčičku. Na dcerku uz zbyl bohuzel jen tento prostor. Nic idealniho-sikmina, navic limitovany tramy, jen jedno okno. Dcerka tu nechce spat, boji se. Rada bych ji to nejak zutulnila, vylepsila, aby ji tu bylo lip. Ale uz mam pocit, ze to preplacavam a matlam jedno prez druhe... Mel by nekdo nejaky napad, jak tento prostor vyresit, zutulnit, vylepsit? Dekuji za postrehy. P.S. samozrejme uklidit v prvni rade, ja vim :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@slunicko78 a jak stara je dcera?
Odpovědět
Dobry den, je ji 6 let
Odpovědět
Profilova fotka
Pokoj je relativně malý (minimálně ta šikmina ho opticky dost zmenšuje) a potřebuje prosvětlit, začal bych pořízením velkého zrcadla ve kterém se dcera uvidí celá a které pokoj opticky trochu zvětší, když ho umístíte tak, aby na něj dopadalo přirozené světlo z okna. Dále bych se zamyslel nad osvětlením. Kromě centrálního světla a lampičky u postele bych pořídil nějaké doplňkové osvětlení na přisvícení v noci. Z fotek to vypadá, že šikmina jde až (nebo skoro až) k zemi. To v dětské fantazii může vyvolávat děsivé představy, co se všechno může skrývat v rohu ve stínu. Proto bych se snažil ten roh opticky narovnat ... například skříňkama na míru, které by se vpasovali do rohu té šikminy a opticky by vytvářely nadezdívku. Díky novému uložnému prostoru by se pak třeba mohla částečně uvolnit protější stěna a vznikl by tak dodatečný prostor. Kdybyste do toho šli, dá se třeba soklík těch skříněk přisvítit stmívatelným led páskem a vyřešit tak to noční svícení. Jinak bych v takovém dětském pokoji volil světlé barvy (které zase pokoj opticky zvětší) a barvy do pokoje dodal hračkama a doplňkama.
Odpovědět
Profilova fotka
A ty přiznané trámy, jak daleko jsou od zdi a co všechno za nima v tom prostoru je?
Odpovědět
@slunicko78 ja bych presunula postel - hlava u dveri/okna pry zhorsuje spanek :)
Odpovědět
Myslim, ze se s tim pokojickem daji udelat krasne veci. Ja bych naopak rozhodne nedavala zadne zrcadlo do pokoje, to do spaci mistnosti nepatri, zvlast, kdyz se tam dite boji. Na me je tam moc malych dekoraci, ktere dohromady muzou rozrusovat. Napsala jsem vam zpravu. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@makymj Můžete to s tím zrcadlem prosím rozvést? Rád se přiučím. Já mám sice doma dva kluky, ale co vím, tak holčičky se rády strojí, hrají si na princeznu a k tomu neodmyslitelně zrcadlo patří. A čím bude slečna starší, tím víc. Co se týče toho proslunění a optického zvětšení pokoje, zrcadlo může v tomto udělat opravdové zázraky.
Odpovědět
@jakuda strach, zvlášť v noci zrcadlo spíš zhoršuje. A třeba podle feng shui by tam taky nemělo být (určitě ne tak, aby se člověk viděl např. z postele), na což je tam příliš malý prostor se zdá :-|
Odpovědět
Mic dekuji za rychle reakce. Sikmina je az cca 65cm nad zem. Nevim, jak to myslite s temi skrinemi. Cely pokoj je dost uzky, skrin by mi to jeste zuzila. Dalsi limitujici faktor je topeni. Vse viz foto. No a v rohu je teuhla s hrackama a v podstate "binec" O zrcadlu jsem take uvazovala. Je to sadrokartonova zed, muselo by byt hodne lehke. Ma tam ted nejake z Ikei drak-zrcadlo. Vymalovano je bile, sokl a kolem postele svetle zelena. S posteli bohuzel nic neudelam. Rozmerove ji jinam nedam. Pokud teda nechci pod sikminu.
Odpovědět
Jeste k zrcadlu-zed je "uskocena", takze vytvari jakysi "zub". Takze zrcadlo z postele videt neni a tak nerusi. Idealni by asi bylo nejake vyklopne.
Odpovědět
@jakuda Ano, duvody, ktere pise i @ookami_hime . My delame dum prave podle feng shui, ale i kdybychom takovy dum nedelali, zrcadlo v pokojich nechci, nebo ho pripadne cele zakryvat na noc. Detska predstavivost nezna mezi, staci nejaky zvlastni odraz v zrcadle a uz je bubak na svete. Pokud uz ted se tam dite boji, zrcadlo tomu urcite prida. Nam se spi take spatne, kdyz mame zrcadlo v loznici, to je skoro v kazdem hotelu :-/ Souhlasim, daji se s nim opticky zvetsit mistnosti, ale v tomto pripade bych to nedelala a zvolila jine techniky.
Odpovědět
Profilova fotka
@ookami_hime Ano, o tom že podle feng shui se nemá zrcadlo umisťovat tak, aby se v něm neodrážely rohy postele, protože se v nich mohou skrávyat temné síly a zlo, vím. Nikdy jsem ale nic takového nepozoroval ... asi na to nejsem správně naladěný. Naopak například podle montessori se doporučuje dávat zrcadlo hned k posteli aby se dítě v něm mohlo pozorovat. Měli jsme to tak u obou dětí a krásně je to uklidňovalo. Co se týče prosvětlení pokoje, staří Egypťané byli schopni zrcadlem prosvětlit celou pyramidu, takže pokoji s malým oknem to může jen pomoct. A pokud by se toho slečna v noci bála, je to řešitelné. Navíc jako šestiletá už bude vědět co chce, takže bych se ji na to zeptal.
Odpovědět
Článek se načítá
@jakuda máš pravdu, že zrcadlo je z hlediska prosvětlení a optického zvětšení super. Ale v té ložnici je to takové... osobně jsem vůči tomu taky zdrženlivá :) na noc by se sice dalo přikrývat, ale to je v tom prostoru taky asi docela komplikace (pokud by mělo být skutečně velké) a v konečném důsledku by to mohlo udělat ještě víc neplechy. I zakryté zrcadlo budí strach, zvlášť u fakt ustrašených dětí.
Odpovědět
Profilova fotka
@slunicko78 S těma skříněma jsem to myslel nějak takto (jenom asi spíš v bílé), https://www.amonit.cz/files/Fotogaler... Ten nízký prostor je jinak stejně málo využitelný a takto by třeba pomohl uvolnit prostor u té protější zdi, kde teď máte naskládány různě vysoké skříňky. Co se týče těch trámů, pokusil bych se je začlenit do zařízení pokoje, aby neplnili jen statickou funkci ale z pohledu dcery k něčemu byly. Napadá mě udělat mezi tím šikmým trámem a stěnou police, nebo je třeba využít jako vstupní bránu do zámku pro princeznu. To už závisí na fantazii a konkrétním pojetí pokoje. V každém případě bych jim dal světlejší odstín aby nebyly tak dominantní.
Odpovědět
@jakuda Zrcadlo v Montessori prostoru ano, ale v zadnym pripade ne u postele. Dava se k podlozce, na ktere dite leha pres den, v dobe, kdy nespi. Ma tam hrazdu se zavesenymi prvky na pozorovani a z boku byva prave to zrcadlo. Postel ma na zemi taky, ale jsou to oddelene plochy. To zrcadlo je pro opticke zvetseni dobry napad, ale prave kvuli fantazii deti bych s tim byla opatrna. Moje dcerka bude mit zrcadlo ve skrini, aby ho mohla na noc ukryt. Kdyz byla miminko, mela to zrcadlo v obyvaku u podlozky, kde byla pres den.
Odpovědět
Profilova fotka
Zvážila bych natření trámů na nějakou světlou oblíbenou barvu, pokud ji děsí právě ty trámy.
Odpovědět
Vsem vam moc dekuji za vase postrehy. Budu na tom pracovat.
Odpovědět
@jakuda ty skrinky vypadaji opravdu skvele. Mam vyborneho truhlare, to by urco zmaknul. Jen budu mit problem umistit pak stul. Nebo to rozestavet kolem. To uz zas budou jen castecne. Dozadu je kvuli tramu stejne nedam, protoze ma ukotveni do zdi. Tak nevim, jestli by to nakonec nebylo kontraproduktivni. Toho mista je tam pramalo
Odpovědět
Profilova fotka
Ta postel chce jinam stačí znát základní princip proudění energie (vzduchu) a je jasné že to místo je pro postel opravdu nevhodné. Neřešila bych to, ale vaše dcera to evidentně podvědomě vnímá. Možná to násobí i ta šiknima kdo ví. Jaká je šířka mezi kolmým trámem a zdí proti oknu a mezi trámy a zadní zdí? Postel místo truhly a skříně se nevejde? Udělat jí vzadu za trámy "skrýš" a v ní postel? Skříň místo postele obrácenou do místnosti. Jak jste to všechno poskládala ke zdi vznikla" chodba"... Uprostřed trčí stůl, také bych se tam necítila. Co náčrtek? Ať můžem vymýšlet něco smysluplného? Počítám, že šířka pokoje je kolem 2 m?
Odpovědět
Bez půdorysu si ten pokoj neumím vůbec prostorově představit, tak jen malý kosmetický návrh: nad postel bych vyrobila nějaká nebesa nebo baldachýn. Tím se jí prostor postele pocitově uzavře, vznikne jakýsi "bunkr", což by jí mohlo pomoct cítit se tam bezpečněji. Záleží na jejím vkusu, dá se udělat hodně holčičí s růžovými volánky a kraječkami, nebo naopak zcela neutrální.
Odpovědět
Princeznovská varianta: https://static.biano.cz/i/product/102... Neutrální varianta: https://www.levron.cz/images/postylky... Sportovní varianta: https://www.proholkyakluky.cz/pro-hol...
Odpovědět
Oslovte profika, nekoho kdo tomu rozumi. Usnadni vam praci, navrhne nadherny pokoj, i vice variant, dcera si muze rict, barvy a co by se ji libilo a uvidite, ze hned bude z pokojiku nadsena. A nebude se bat. Pokoj je opravdu hodne nestastny, proto bych nevahala a poradila se s nekym... A postel u dveri???? Nikdy, nikdy a neexistuje. Alespon u nas doma. Skrine dat misto postele, na miru, stul nechat pod oknem, vyresit osvetleni, nevim v kolik hodin jsou fotky udelany, ale je tam hrozna tma.😣Co takhle postel zakomponovat nekde ke tramum, tramy natrit na bilo(klidne i patina) a dat tam nebesa, at ma dcera soukromi a muze se pred vsim schovat.... Tak snad se podari😊
Odpovědět
Ahoj, hledej inspiraci na netu-googlu atd., udělej si náčrtek, pracuj s tím...pokud tedy nevyhledáš pomoc od profesionála. tady jsou hezky udělané police pod šikminou. https://www.janlinhart.com/projekty/d... Moji kluci taky budou mít pokoj se šikminou a přiznaným trámem, pokoj je rohový do L a ze dvou stran bude šikmina a také nízka, jediné štěstí je že pokoj je celkem velký a dá se tam už "kouzlit" s návrhem pokoje nicméně budu oslovovat designéra-architekta protože pokoj budou mít kluci do studentských let a nechci jim kupovat nábytek zbytečně neúčelově...děti mám staré 5a8r....takže to bude už návrh pro studetský pokoj. Podívej se např. na studio schrapnel, tam mají dobrý nápady.
Odpovědět
https://www.zivotvpodkrovi.cz/jak_vyt...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?