Dětský pokojíček bez peněz. Jak ho udělat hezký?

ahojky, máte někdo zkušenosti s vybavením pokojíčku pro ročního kluka skoro bez peněz? Postavili jsme baráček, stěhovali jsme se jako těhotný a při kupování výbavičky a zařízení bytu na pokojíček moc nezbylo. Máme tam starý nábytek a starý koberec. Jak udělat pokojíček hezký? Doplňky, jak zrenovovat pokojíčkovou sestavu z 80. let? Děkuju za každý tip a radu. I fotka vašeho pokojíčku do IP potěší
Odpovědět
Nábytek se dá potáhnout tapetou samolepicí nebo nastříkat barvou a udělat ho veselejší. Koberec jako autodráha, nebo něco takového stojí asi 500 kč. Vymalovat zdi veselou barvou a namalovat na ně zvířátka, nebo nalepit také moc nestojí ;-)
Odpovědět
Ahoj, tak mi zatím koupily dětem postele do pokojíčku a skříň a myslím že ideální je vymalovat a třeba něco namalovat,manžel namaloval krtečka a všichni co přijdou tak pokojíček obdivují :-) Koukni do albíčka,děti tam mají pokojíček a myslím že třeba i v ikee seženeš nějaké levné doplňky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
náš synek má 2roky a v pokojíčku žádný nábytek nemá,má vymalované na modrou a žlutou vždy dvě protilehlé strany jsou stejné a na jedné kde měla být žlutá má namalovanou krajinu s postavičkami medvídka pú.nábytek podle mě u tak malých dětí nemá smysl stejně ho převážně zničí,teda náš synek určitě
Odpovědět
Profilova fotka
Dali, máš teda šikovného manžela. Malá chtěla na papír namalovat pejska, tak se táta do toho pustil a byli jsme všichni v rozpacích, bo pejsek vypadal něco jako kůň, lama nebo tak něco, ale určiťe ne pes. Tak máme na zdi takové pěnové obrázky, je to jistější, ale zas občas popadají ]-( ]-( A myslím, že malá, kdyby věděla, že mi můžem malovat po zdi, tak proč by ne ona? A katastrofa by byla na světě. Máme udělaný pokojíček tak napůl, ale malá tam stejně sama nechce být, takže je se mnou v kuchyni... Marselino, myslím, že tam malý moc věcí potřebovat nebude, postel, židličku, stolek a nějakou skříňku na hračky... aspoň prozatím.
Odpovědět
No u nás malování na zeĎ nehrozí, talent nemám ani já ani manžel. ALe zkusím ty tapety a ty pěnové obrázky. Váš krteček je úúúžasnej, a manžel je šikulka. Máme málo úložných prostor, tak v pokojíčku být skříně musí. děkuju vám
Odpovědět
Profilova fotka
Dzonyss, my máme taky málo úložných prostor, takže almara tam přibude. Tapety a bordury nám na naší zdi nedrží :-(
Odpovědět
Profilova fotka
0401 toho malování na zeď se neboj, my taky neumíme malovat, já osobně namaluju tak leda sluníčko a domeček :-N a víc po mě malá chtít nemůže, ale s obrázky na zeď je to trochu jiné, Kdyžtak koukni na moje album fíbíci. to jsme malovali s manželem a pokud budeš chtít poradím jak. ;-)
Odpovědět
juuuuuuuuuuu kapulet to je krasny x-) x-) ja bych prosila taky o radu, na zacatku sprna se nam ma narodit miminko a tak bysme mu chteli nejakyma maluvkama zvelebit pokojicek ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
je to hrozně jednoduché, bude se vám zdát že je to složité ale není, poradil mi to můj táta :-) . Okopírujte si obrázek jaký chcete na zeď (černobíle stačí) pokud jej nechcete zničit. Nakreslete si přes něj mřížku 1:1cm, vemte si velikost papíru (případně slepte několik) odpovídající velikosti šablony jakou chcete, nakreslete na něj mřížku (musí odpovídat počet kostiček jak na šířku tak na výšku) no a jednoduše kostičku po kostičce překreslujte (zvládne to i můj manžel a ten je na kreslení úplné poleno) stačí jen kontury. Hotovou šablonu obtáhnětě černým fixem a po obvodu vystřihněte. Pomocí papírových lepenek přichyťte na zeď obmalujte obrysy (nesundávat) a vnitřky pokud si netroufnete podle oka překreslete pomocí kopíráku (dávejte pozor aby nezamazal zeď kde není malúvka) no a už jen vybarvujte kolem vnitřních kontur si nechte maliknou rezervu kterou olemujete černou barvou. my používáme akrylové barvy, jsou nezávadné pro děti (používají se na hračky) a případný odstín dotónuji tonovací barvou, moc barev potřeba není. Nebo- na netu jsem objevila možnost koupení šablon různých velikostí cca 25Kč. Nevím přesně kde to bylo ale mám za to že něco najdete v mimibazaru. Já to našla přes hledák po zadání "šablony medvídka Pú". Přeji hodně štěstí a snad jsem to popsala srozumitelně :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak už jste někteří zkoušeli malovat přes šachovnici nebo znáte nějakou jinou metodu? jestli jo tak ji přihoďte, ráda zkusím něco jiného, pokojík ještě není dořešený tak budem určitě až přibyde nábytek a zbyde místo na stěnách, malovat další postavičky z pohádek :-D . Nemám ráda obrázky v rámečku v pokojíku, s malováním na zeď si můžou aspoň házet balóny či polštáře :-D a nic se nestane
Odpovědět
Profilova fotka
ahojte - tak ja som malemu malovala farbami na sklo obrazky - sablony som stiahla z netu - vytlacila - co bolo male som zvacsila cez kopirku. inak, teraz mu ideme zariadovat izbicku konecne a prestahovat ho zo spalne casom, a tiez chcem malovat steny. podla mna je dobra vec aj obycajny kopirak - staci mat obrazok (z vymalovanky A4 alebo si odfotit na kopirke a zvacsit (netreba sa hrat s mriezkou) a len si ho prekreslit cez kopirat na stenu - a hotovo. potom uz len farbicky a vymalovat. ja som mala volakedy ako dieta pomalovanu izbu obycajnymi vodovkami - lahko sa to potom premalovalo. ale treba dat pozor, aby sa obrazok malovany vodovkami nezaprskal, inak sa to rozmaze.
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.dobremag.net/lacny-detsky-...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Tomec, to je genialni :-D Do toho bych sla hned :)) Uz si v duchu taky maluju pokojicek pro malou a mam docela jasno - na jedne zdi bude vyhrazeny prostor, kam si muze malovat ona sama. Az bude plocha pokreslena, natre se znovu na bilo a muze pokracovat. Je to hrozna zabava, zadny nudny papir ;-) Postel chci poresit jako matraci na zemi v rohu a od stropu tam vest takova "nebesa", ale nepruhledna, aby to byla zaroven dobra schovavacka i treba trucovna. Nebesa budou z nejake pevne latky, barvy doresim podle zbytku pokojicku, budou to alespon tri pruhy, mohou mit jinou barvu a kolem matrace bude rantl taktez z latky. Jednoduche sezeni se da udelat z latkoveho pytle vyplneneho polystyrenovymi kulickami nebo co to byva napr. v kojicich polstarich, 10 litru stoji 60 Kc a takove sezeni se snadno natvaruje jakkoliv (http://www.babyvak.cz/index.php?ln=cz...) - ted jsme vyhrali jenom tenhle "maly", mame ho plny obyvak :-D a rada si v nem hovi cela rodina. Vic vymysleno zatim nemam :)
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě bych potáhla tapetou nábytek a obrázky na zeď. Taky sem chtěla něco namalovat,ale nakonec si koupila obrázek s medvídkem Pů přes půl stěny. Je to něco jako ta pěnová,ale tahle je z kartonu a koupila sem ji na www.mimibazar.cz Mají tam i šablony,tak si to podle nich mužete nakreslit sama. Jinak pokojíček bude sám o sobě dost barevný (hračky atd...) Takže bych stěny nechala asi bílé a ten nábytek potáhla nějakou tapetou jako dřevo a dala třeba barevné uchytky ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 letech
Ahoj lidičky potřebuju najít někoho šikovného z Prahy a blízkého okolí, kdo by se přijel kouknout na náš dětský pokojík a poradil co s tím máme dělat. Rekonstruujeme dům po babičce, takže je to všechno hrozně neprakticky vymyšlené. Místnosti, chodby, všechno. Chceme poradit kompletně s rozvodem elektriky až po vybavení.Víte o někom?
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme si pujcili vvpraci dataprojektor, promitli na zed obrazek a obkreslili tuzkou. Pak stacilo vymalovat ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
ahoj, koberec se dá koupit velmi levně např. http://www.e-kobercesmrcek.cz/koberce... , to se vejdete do malé částky - předpokládám, že pokojík je do 20m2. nebo praktičtější na údržbu pvc https://www.floorwood.cz/pvc-podlaha-... to bych brala jako jedinou větší investici, pokud jste zruční, stačí pak výmalba - klidně bílá a na ni nějaké samolepky nebo tapetu http://www.fototapety.cz/40087-auta-c... http://www.fototapety.cz/45121-medvid... http://www.fototapety.cz/40096-zoo-zv... http://www.fototapety.cz/40096-zoo-zv... http://www.fototapety.cz/40096-zoo-zv... http://www.fototapety.cz/40096-zoo-zv... mají taky tapety http://www.fototapety.cz/52069-kolekc... Pokud máte malé dítě ( 1 rok?), nechala bych v pokojíčku postýlku a šatní skříň - zbytek není nutný. Oboje ať už teď vypadá jakkoli bych obrousila a natřela na bílo, případně zkombinovala s nějakou další barvou , nebo vyměnila úchytky http://www.nabytek-aldo.cz/vybirame-d... a postupně se dozařídíte...
Odpovědět
Za nálepku v hodnotě 125 kč zaplatit 129 kč poštovné??? Můžeš si objednat tady,poštovné neplatíš.Je tam filtr na cenu do 5 dolarů a bez poštovného.Pro srovnání. http://www.aliexpress.com/af/wall%252...
Odpovědět
zkus seškrábat lak a potom natřít na bílo to vypadá moc hezky...=)
Odpovědět
Vykašlala bych se na pokojíček.... našim dětem jsou čtyři a necelé dva roky a spí s námi v ložnici (což by ten mladší spal i tak, občas se pořád v noci budí) a hračky a místo na hraní mají v obýváku, kde jsme všichni pohromadě. Takhle malé dítě si samo v pokojíčku hrát nebude, to možná tak od tří let... a do té doby našetříte na pěkné věci :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?