Dětský pokojíček pro miminko. Bylo tam hned od začátku?

Profilova fotka
Ahojky, něvím jeslti téma spíš nepatří ma Modrého Koníka,ale řekla bych že je to tak napůl. Jak jste to vyřešili, když jste měli miminko - měli jste postýlku a veškerý věci (skřín a komody s věcma na mimi) v ložnici, nebo hned od zacátku bylo mimi ve svém pokojíčku?? A nebo postýlka v ložnici ale ostatní věci mělo miminko v samostatném pokoji?
Odpovědět
Ahoj podle svych zkusenosti jsme spis vyjimka ale my mame od zacatku pro maleho pokojik a je tam, se vsim vsudy, postylka, skrin, prebalovak. Nase loznice je pro nej tabu, nejsme zastanci spani ditete s rodicema, pokoj je hned vedle loznice, vse je stejne slyset. Mates kvikne a my bezime, ale radsi budu behat v noci do vedlejsiho pokoje nez pak resit (jako vetsina mych vrstevnic ted resi) jak odnaucit dite spat s nima v loznici. navic si myslim ze je pro dite dobre kdyz si odmalicka zvyka na ten svuj prostor. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
swetlus: to je presne muj nazor. Ja sice jeste tehotna nejsem,ale snazime se a tak me napadlo i tohle. Ja si myslim, ze tak prvni 3 mesice mit postylku v loznici a pak proste dat do samotneho pokojicku. Pokojicek bude hned vedle loznice, takze taky myslim ze v tomhle by problem nebyl a hlavne diky chuvicce clovek uslysi vse. Jak na to treba reagovala tvoje mamka - schvalovala ti to nebo vymlouvala?
Odpovědět
Godi, mamina to schvaluje, mam to z jeji vychovy. ;-) ono stejne az budes mit mimco, i kdyz budes spat u nej a budes fakt spat, budes utahana takze vytuhnes tak ve spanku nevnimas nic. ale zas na druhou stranu ja byla vzhuru pri kazdem zavrteni. my teda mame mezi tema pokojama stenu jen ze sadrokartonu, navic otevreny dvere, stara rozvrzana postylka takze jsem fakt slysela kazdy pohyb. jo, par noci jsme holt stravili v polosede na zemi vedle postylky, kdyz rostly zuby apod. ale to je proste udel,kdyz si poridis dite. da se to prezit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
swetlus: ani nevis jak jsem rada, ze slysim nekoho "normalniho". Vsichni v mem okoli mi rikaji jak jsem prda, jak meli postylku v loznici do 2 let ditete a ja nevim co jeste. Ja nechci byt nejaky zla matka,ale presne jak rikas ty - miminko by si melo zvykat na svuj prostor. A vseho moc skodi, pak posloucham kolegyni, jak vypravi ze skoro jeji 11 leta dcera jim v nedeli rano vleze do postele - tak to bych vrazdila:-)
Odpovědět
Profilova fotka
holky,.. parada ;-) ja hodlam taky mimi dat hned do vlastniho pokojicku ;-) urcite nechci mimi v loznici,.. v okoli mame deti, ktere ve dvou letech spi jedine s rodici v posteli,.. hruza! to nechci... tak sup s miminkem do vlastniho pokoje ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
akorat nevim co tech prvnich 6 tydnu ... :-N
Odpovědět
Taky souhlasím, aby miminko bylo od začátku ve své postýlce a ve SVÉM pokoji. Teď na srazu mi taky naznačovala spolužačka, že jsem praštěná, že normální je mít postýlku u sebe v ložnici - aspoň první 3 měsíce. Já to taky nechci. Ale uvidíme. až to přijde, jaké to bude. Pokoj máme taky hned vedle.
Odpovědět
Holky to jsem rada ze to tu pisete. taky jsem mela obcas vycitky kdyz do me nekdo ryl ale stala jsem si za svym a nestezujeme si. Holky co maji stejne stara mimca ted resi jak naucit dite spat v postylce protoze doted (neco pres rok) s nima spavalo a ted se mali roztaujou a rodice se ani poradne nevyspi. Hranolka - my meli pujceny ten monitor dechu, vim ze to dite nezachrani, je to spis pro klidnejsi spani maminky, pipal nam asi 3x kdyz se malej odvalil, ale nevidim rozdil v tom jestli delam skok z postele k postylce nebo 3 skoky odvedle z loznice, v mziku jsme byli u nej takze zadny problem v tom ze je v jinem pokoji.
Odpovědět
Profilova fotka
fakt jste me moc potesili:-) Ja bych chtela ty 3 mesice mit mimco v loznici a pak proste sup do pokojicku. Ono si zvykne. A stejne bych nemela postylku uplne vedle sebe v loznici, ale tak ty tri mesice bych rekla, ze se to da. Pak to dite zacne vnimat a to uz bych chtela aby bylo ve svem a vnimalo jen ten svuj pokoj. Taky si myslim ze kdyz se to dite prestehuje "do sveho" nekdy ve 2 letech ze to je strasne pozde.
Odpovědět
Profilova fotka
swetlus: to mi taky tchyne rikala, a co kdyz si ublinkne, nebo co kdyz prestane dychat? a copak to poznam, kdyz bude lezet v postylce vedle postele???? no nepoznam! ... takze taky koupime monitor dechu atd... a postylku dam vedle :)
Odpovědět
Ahoj holky, zastávám stejný názor jako vy. Rozhodně nechci skončit jako moje kamarádka, která musela dávat i ruku do postýlky, jinak malej řval. Jen se bojím, že až na to jednou přijde, že na to nebudu mít srdce, že si budu připadat jako krkavčí máma. Ale chci si také zachovat svojí zónu s partnerem... No uvidíme, uvidíme...
Odpovědět
Profilova fotka
my to máme jinak.....nemáme hotovou půdu, kde bude ložnice, tudíž jsme v pokojíku se synem, nicméně i kdybych měla šanci mít ložnici vedle dětského pokojíku, tak bych stejně prvních pár měsíců měla prcka u sebe....nevím přesně do kolika měsíců, ale třeba těch 6 a pak by se konalo stěhování jak píše hhranolka, je spousta techniky, která nám může prcka ohlídat...ať už monitor dechu nebo chůvičky ;-) přímo do postele k nám jsme dali prcka málokrát, spíš jen na pomuchlování x-) nicméně nikdy neříkejte nikdy....moje kamarádka uspávala malého na balóně a nikde jinde než s nima v posteli něchtěl spát do 6 měsíců, nezavinila si to sama...prostě byl řvoun a nedal se jinak zklidnit, nic nezabíralo a ani lékařka si nevěděla rady, co s ním jiná známá zase měla dítě u nich v ložnici a po roce si zbalilo děcko samo saky paky a odstěhovalo se dobrovolně k sobě do pokojíku :-N my budeme půdu dělat v průběhu dalších 2 let a to bude malýmu tak kolem 3 let, kdy začne bydlet sám v pokojíku, nemám strach, že by to nešlo a měl by v tom být problém, a kdyby náhodou byl, tak se časem vyřeší ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
no ono je jedno mít plány a pak ta praxe :-N já taky měla v plánu nedávat mimi k nám do postele a hádejte kdo se teď tady vedle mě rozvaluje.... :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Ahojky. TAk ja jsem malou nejprv měla v loznici v jeji postýlce. Az pak časem jsme jí zaridili pokoj a nebala jsem se jí tam nechat. Ted čekáme druhé a přemýšlim, ze ho dám hned do budoucího pokojícku, protoze uz se tak nebojim, přece jenom je to druhé mrně :) Ale ted mám dilema, kde pokojíček koupit, máte nějaké tipy ? :)
Odpovědět
Profilova fotka
můj syn měl veškeré své vybavení ve svém pokoji jen on sám byl u nás v posteli :) v 7mi měsících se pak přestěhoval...až byl vymazlený a nekojil se v noci...v ložnici jsem vždy měla jen u postele plenky a kyblík na použité..
Odpovědět
Mám teda jiný názor než holky výše, ale ono si je také potřeby uvědomit, že ne každé dítě spí od narozeni téměř celou noc a po půl hodině běhat na kojení apod. je dost zničující a to nemluvíme o týdnu, ale klidně několik měsíců. My měli malou v ložnici do jejího roku, přechod do pokojíčku byl naprosto bezproblémový, usínala vždy sama ve své postýlce (praktikovali jsme Estvilla). A mmch. neznám nic krásnějšího než když ráno se otevřou dveře a slyšíš cupitání těch malých nožiček a nejednou je máš v posteli ;-) K otázce, věci na přebalování jsem měla v ložnici vedle postýlky, přebalovák jako takový v dětském pokoji jako ostatní věci pro dítě. Tzn. plně zařízený dětský pokoj, postýlka u nás.
Odpovědět
Taky bych měla dotaz...jedná se mi o to,že o prázdninách se budeme stěhovat do baráku,naší slečně jsou dva roky,zatím spí s náma v ložnici v dětské postýlce.A tak by mě zajímalo,jak jste to měli po stěhování vy.Mám jí hned najednou udělat tři změny tzn.jiný pokoj,sama v pokoji a větší postýlka.....nebo jí mám na to zvyklat postupně....nejprve nové prostředí,pak svůj pokojíček a nakonec nová postel?????
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?