Francouzské okno v dětském pokoji - ano nebo ne?

Ahoj, zajímal by mě váš názor na francouzské okno v dětském pokoji. Máte někdo? Pokoj bude celkem veliký, takže s umístěním stolu co nejblíže k oknu kvůli světlu bebude problém. Spíš by mě zajímalo, jestli to má nějaká negativa, nebo vaše postřehy, proč ne. Děkuju všem za odpovědi :)
Odpovědět
@pale pokud francouzské okno jak do dětského pokoje nebo do ložnice, tak bych přidala předokenní rolety nebo žaluzky - kvůli alespoň trošku lepšímu pocit bezpečí při větrání v noci a určitě sítě do oken kvůli havěti co leze do baráku :).
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych byl spíše proti, už z hlediska bezpečnosti. V dětském pokoji mi to nepříjde moc bezpečné. Jak už bylo zmíněno větrání v noci. Co když bude třeba díte náměsíčné a vyjde ven na zahradu? Ale to už je asi extrém, ale stát se může všechno :-)
Odpovědět
máme a žádnej problém :-) pokoj je krásně světlý
Odpovědět
Rovněž máme, je třeba ale opravdu dát dítě do oken. Má to svá pozitiva jako psala damada, že pokoj prosvětlí, ale i negativa, že v noci raději nenechávat otevřené kvůli bezpečnosti. Teda alespoň u nás, zatím totiž nemáme plot.
Odpovědět
Profilova fotka
Také jsme dali oběma holkám do pokojíků francouzské okno. Zatím jsou malé, ale časem určitě využijí možnost vyjít na terasu a do zahrady z vlastního pokoje.
Odpovědět
My tiez mame, na poschodi, pre male deti je podla mna uzasne, ked vidia von a nemaju pred sebou len mury. Pre mna jedina nevyhoda bola v zariadovani, aj ked izby mame pomerne velke, trosku to obmedzovalo. Kedze mame rekuperaciu, okna vobec neotvarame, v jednej izbe mame dokonca fix, ktory sa ani otvorit neda. Tym padom nemame ani sietky, len vonkajsie zaluzie.
Odpovědět
Profilova fotka
Budeme mít všude francouzská okna, i v dětských pokojích... nebála bych se toho, u nás jsme ani nad klasickými okny neuvažovali ;-)
Odpovědět
@pallacinka Právě zrovna řešíme to rozmístění nábytku v pokojích. Ale mělo by se nám tam všechni vejít. sice trochu tip ťop, ale jde to :) @martinam76 ano ano, venkovní rolety určitě budou :)
Odpovědět
@nesvatbovi4 jo to mě pobavilo :) dobrá poznámka :) To je právě jediná věc, kterou mám na seznamu "proti" - ta bezpečnost. Dneska jdeme k projektantce, musíme to rozlousknout :)
Odpovědět
Profilova fotka
@pale My budeme mít 1/2 fix a 1/2 otvírací. Před fix půjde psací stůl, ať je dostatek světla. Jinak okno jde otevřít na ventilačku, tak je možné v noci větrat i tak a budeme mít venkovní žaluzie - právě kvůli pocitu bezpečí ;-) (myslím, že žaluzie jsou lepší než rolety, roletu musíš mít celou staženou a máš tmu v pokoji, u žaluzií jde světlo a třeba dcera nesnese mít v noci úplnou tmu, bojí se ;-). A co se bezpečnosti týká, vyjde to nastejno. Pokud se Ti někdo chce vloupat do domu, vždy si cestu najde, je mu jedno, zda máš žaluzie nebo rolety - žiju s policajtem :-D)
Odpovědět
@qeszi To jsem říkala taky...kdo chce, cestu si dovnitř najde :D Moc děkuji všem za postřehy a informace. Jedeme k projektantce, tak to tam snad dáme nějak dohromady :)
Odpovědět
Profilova fotka
@pale Já vím, že je to asi moc, ale stát se může fakt všechno :-). Nebo ještě pokud bydlíte někde u lesa, ať nemáte nějakou zvířecí návštěvu :-D. Já jsem náměsíčný tedy nebyl a doufám, že nebudu, ale ségra občas je a mluví ze spaní a byla to občas sranda jí pozorovat.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Mám fr. okna prakticky všude, včetně pater, vč. dětských pokojů. Neměnila bych.
Odpovědět
@nesvatbovi4 No u nás to s tou náměsíčností nebude snad zas tak horký :D @obla díky za odpodvěď :) my je nakonec máme také úplně všude - kromě koupelny a technické :) Teď už jen vymýšlím, jak uspořádat dětské pokoje :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?