Jakou podlahu do dětského pokoje?

Ahoj, zvažuju podlahu - plovoucí - dřevo... (příjemné, ale co spáry a bordel v nich, co údržba, vylitý pití, hlučnost, tvrdost) nebo lino (ftaláty a jiná chemie, co se z toho prostě uvolňuje...., ale měkké, teplé, dobrá údržba) nebo marmoleum (jako lino, ale jiné.. čistě přírodní, na omak tvrdé... clip jako plovoucí podlaha nebo klasicky role jako lino). Na všechno bych dala koberec větší, ale zas ne ode zdi ke zdi.. :-| Máme kočky, nevím, co s nima.. choděj ven.. ťapkaj kočkolit a venku špínu ... Koberce máme teď, ale všechno se v nich drží... Hladká plocha lze umýt, ale zas ten prach po ní poletuje a nejde zaťapkat ¨jako do koberce.. Co myslíte vy.. nebo co se vám osvědčilo, neosvědčilo, co vám vadí nebo co se líbí.. A ještě zdi.. jak barevné nebo vyzdobené.. fototapety, obrázky, pastelové barvy.. jaké barevné kombinace.. dobrý odkaz na barevné kombinace jsem už dávala do Obýváku... nakopíruju sem... ;-) Díky :-)
Odpovědět
dám sem odkaz na stránky, na nichž je možné vybrat si pokoj ze tří skupin pokojů, dále podlahu.. barvu palubky.. a barvu zdi.. Jelikož je to reálné foto, lze tam krásně vidět, jak spolu jednotlivé barvy ladí. Ač pokoje nejsou zrovna typické (většinou ).. Oni píšou, aby si lidi vybranou kombinaci potrvdili a jim poslali a oni to pak asi pošlou na mail.. ale netřeba.. Stačí otevřít Word, vybrat si na stránkách barevnou kombinaci, zmáčknout PrintScreen na klávesnici nebo lépe Alt+Screen, aby se nekopírovala spodní lišta s minimalizovanými okny.. Poté překliknout na ten Word a klasicky vložit Ctrl + v a dělat jednu kopii barevných kombinací za druhou.. Pokud tedy tento postup někdo náhodou nezná http://www.quick-step.com/europe/cs/i...
Odpovědět
Profilova fotka
my máme v dětském pokoji plovoucí podlahu vyšší třídy (vyšší zátěž), koberce jsem vyhodila kvůli roztočům, podlahu lehce zametu a pak setřu, je fakt, že máme psa a ten je jen na chodbě, protože si občas vyběhne na zahradu a zase do baráku a dostávat špínu z koberců a sedaček by se mi fakt nechtělo :-p :-N pokojík jsme vymalovali sytou žlutou a dali borduru pro rozhození té sytosti a oživení.. nábytek jsme vyráběli s úmyslem, že jej dítě bude používat delší dobu a né takové ty miminkovské sety (je to na krátkou dobu) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
jano, my máme klasický panelákový byt, takže podlahy (krom obýváku kde je plovoucí) vypadají tak, že je beton, takovej jako tenoučkej molitan, lino a koberec. a naprostá spokojenost :-) máme psa a radši vyluxuju koberec než neustále sledovat chuchvalce chlupů na hladký podlaze. Ale zase jinýmu to vyhovovat nemusí ;-) Zdi máme světle žlutý a koupila jsem veliký samolepky krtka a bomba, Ondra je miluje. Zítra je nafotím a hodím do alba ;-) jo a jednou za čas vezmem koberec namokro ;-)
Odpovědět
holky díky.. :-D vyfotit to joooo... ať mám představu.. :-) já bydlím ve dvougeneračním domě v horním bytě, který vypadá zcela jak panelákový byt ze 70. let :-D na zemi beton, na něm koberce...v kuchyni lino.. ale už dost jetý koberce.. :-D na první pohled jak nový, ale na ten druhý už bych neřekla :-D
Odpovědět
jana: Co se týče zdí, tak my máme v plánu část vymalovat barevně a určitě nechat kousek zdi bílej a až bude malej větší, tak si ji může pomalovat dle své fantazie. ;-)
Odpovědět
ja jsem koberce strasne nechtela,sice me bavi uklizet ale prijde mi hladky povrch lepsi pro dite i celkove,mame koberec jen na chodbe a to jen proto ze se jeste nemuzeme rozhodnout jake lino na nej dame a vsude mame krasne velke parkety ty velke ctverce v nadherne menave barve takze je super nemeli bych a plovoucky leda az budou notne seskrabane ale i tak se daji prebrousit a nalakovat asi sem konzerva ale me nevadi obcas vytrit nebo zamest je to rozhodne rychlejsi nez vysavac a hlavne se v tom nedrzi bordel ,koberec svadi k pozdejsim uklidu bo to zaslapes.ale zase zalezi kdo a jak nekdo ma studene podlahy atakto to resi a nekomu se koberec libi ja osobne davam prednost parketam :-D
Odpovědět
Profilova fotka
taky bych brala radši parkety, ale jaksi nemám na to, abych si je nechala v bytě položit ;-)
Odpovědět
holky díky... :-) plovoucí dřevěná podlaha 800/m2 se dá sehnat, ale i kvalitní pěkné lamino se dá sehnat třeba přes 1000/m2.. jde o kvalitu, výrobce.. je to dost různé.. marmoleum v roli tak 600/m2, ale nutná rovná.. velmi dobře srovnaná podlaha... a dále marmoleum click, kdy je marmoleum, uprostřed nějaká drť či co...a dole korek pro změkčení.. llino a koberec jsou měkké a teplé.. ale jsou v tom umělotiny, co uvolňujou chemii... je to tak opravdu.. i když třeba novilon splňuje nějaké normy.. marmoleum a dřevo je zas přírodnější... a příjemnější na pobyt.. ale nechci, aby to bylo z bláta do louže.. máme ty kočky.. venku lítaj, dělaj si tam, co chtěj... doma ten kočkolit.. jako jsou čisťounké.. myjou se jazýčkem a nesmrděj... taky se občas vykoupou ve vodě.. ale zvíře je prostě zvíře.. má chlupy, tlapky... Já pořád nevím... taky ty pády.. bude padat...na tvrdé? matlat modelínu, jídlo, vylije pití... jak je co kluzké? prý laminát je kluzký dost... to lino třeba ani ne.. koberec ne, to je jasný.. dřevo klouže míň než lamino..., ale klouže určitě víc než koberec nebo lino.. marmoleum klouže stejně jako dřevo.. morusa: dobrý nápad.. taky chci udělat tvořivou místnůstku x-)
Odpovědět
marmoleum click 1200 kč/m2, ale nemusí člověk objednávat firmu na položení, jak u marmolea v roli, kde to chce fakt super rovnou podlahu a někoho s praxí.. jinak se to může předělat.. :-|
Odpovědět
jinak to marmoleum je normálně tvrdé jak dřevo...
Odpovědět
Jani, s tim vyrovnanim podlahy to je snadny, jsou na to samonivelacni hmoty, jen rozlijes a nechas uschnout. a fakt to jde, mame pres 100 let stary barak podlahy tu rozhodne rovne nebyly ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
taky mysli na to, že když to bude mimču klouzat, tak pořádně nepoleze a bude třeba alespoň dočasný koberec, pěnové puzzle,... ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
jani my máme koberce, máme byt v paneláku, stěhovali jsme se sem letos a zařizujeme postupně, uvažovala jsem o plovoučce ale sousedka mi to rozmluvila, mají mimi a je to fakt děs, tvrdý, studený nepříjemný...sice se to dobře vytírá a luxuje ale v koberci je to zase míň vidět a navíc jak Dalíček začíná chodit padá a to jsou pěkný šupance do hlavy...ještě že jsme zvolili měkoučký koberec ...nelituju...jo a taky máme kočku a ráda roznáší kočkolit v tlapičkách holt častěji luxuju ;-) lino asi zvolím do chodby a kuchyně přece jen mají už pořádný výběr ne jako kdysi ;-)
Odpovědět
Ahoj, my nemame plavajuce podlahy, ale take celodrevene, z hrubeho dreva, nielen 1 cm. V kuchyni, jedalni, kupelni a ranajkovej miestnosti mame dlazbu. Chceme si vsade zaviest podlahove kurenie a bude na dlazke teplucko. Koberce dame len pod jedalensky stol a ku posteli.
Odpovědět
Profilova fotka
jani, hodila jsem ty fota :-)
Odpovědět
rozhodne prave drevo kdybych mela dum a mela penize na to jdu do tvrde poradne podahy fosny jak ze srubu ale to je desne drahe.v dansku sem mela v dobre takove fosny a predstav te si ze oni je ani nelakujou takze kdyz je vysajete a chcete vytrit tak to normalne sakne ale je to nejake kvalitni revo ci co a nic to nedela a hlavne sem si vsimla ze jim se asi libi kdyz to trosku vrze prasti atd proste pracuje.moc moc pekne.nam nevadi ze je to studenejsi nez koberec,mala lita bosa od narozeni se povaluje polonaha tchyne ma mrakoty ze chuderka nastydne a je OK ;-) je otuzila chodi do sauny plave macha se ve studene vode proste nam to neva navic ty parkety co tady mame sou puvodni bytove ale luxusni stav tak je necham prebrousit nalakovat at to stoji co to stoji a neresim to :-D
Odpovědět
děkuju všem za názory :-) :-)
Odpovědět
Máte někdo zkušenost s těmito dětskými dekoracemi http://www.e-color.cz/page/shop.php?&... chci je synovi do pokoje, nevíte dají se opakovaně použít? :-.
Odpovědět
my máme také niečo.dá sa to použiť opakovane.to je to isté ako tie dekorácie na okno.používam už pár rokov opakovane na vianoce. ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 12 měsících
Profilova fotka
My máme v dětské pokojíku koberec celoplošně. Děti si hodně hrají na zemi, tak bych to ani jinak neudělala. Dobře se luxuje, tak není problém :-) Foto je v albu ;-)
Odpovědět
do detskej izby kde su malé deti je najsamlepší materiál to spomínané marmoleum alebo dobre nalakovaný korok... my sme mali 5mm korok a bolo to úžasné- makké a teplé, všetky návštevy tam s oblubou sedeli ne zemi . ani drevo nie je zlé, hoci je kvapku náročnejšie na údržbu... . koberec by som dala iba kusový prací v pračke... . a laminátovej podlahe by som sa vyhla- mne je na nej zima....
Odpovědět
My máme dřevěné parkety, nicméně na hraní si na zemi má kusový koberec...
Odpovědět
Ahoj,my jsme dali lamino a kusový koberec a......je tam zima....takže zvažujeme koberec,ikdyž se mi to s hyg.hlediska moc nezamlouvá,ale je to studené,ikdyž čisté.....takže tak,vůbec nevím,ať už je léto!!!
Odpovědět
Chyba z hyg.hlediska..
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
luccii • Dnes o 19:24 Poradíte jakou? Díky :-) urbisek • Dnes o 20:23 něco teplého a měkčího -korek,marmoleum 8-) yanna.o • Dnes o 21:01 dřevěná plovoucí s měkkým kusovým kobercem. Vrchní vrstva dřeva (např. dub, javor, jasan a další tvrdá dřeva) by měla být nalepena na nějakém měkkém dřevu. Teda pocitově mi to sedne víc než dřevotříska. Kusový koberec se dá snadno vyměnit, vyklepat. Marmoleum jsme nevzali, protože položené na betonu je hodně tvrdé - no jak beton. Pak existuje varianta click -to je plovoucí podlaha. Můžeš ho vidět např. v OC Nový Smíchov na Andělu v prvním patře v tom větším sportovním krámu. Jestli koberec, tak mi vadí opět ta umělotina, spodek koberce.., ale to jinému vadit nemusí. Dětské koberce s obrázky myšek a silnic apod. spálí kůži, když po nich dítě uklouzne, smýkne se.. PVC ("lino") mi nesedne. Umělé, lepkavé, tvrdé. Ty měkčí jsou zas nemají moc tvarovou paměť. Já furt nevěděla, jestli teplý měkký koberec nebo tvrdou plovoucí podlahu, ale dali jsme plovoucí dřevěnou a na ní ten (větší) kusový koberec. Dobře se to udržuje, stačí zamést nebo vyluxovat, občas setřít a všechna špína je vidět a je odstanitelná. Do koberce to zaťapeš, polije se, zničí se.. Vím, jaké má koberec výhody, ale až na pár kusových žádný už nechci. Výhody plovoucí podlahy převažují. Je to pro mě na údržbu i pocit lepší. yanna.o • Dnes o 21:03 v tom sportovním krámu nemají to click, jen to normální (v roli); a ten kusový koberec je místo, které je měkké, hřeje a tlumí hluk (na to jsou koberce dobré), když se zničí, ohraje se barva a tak, stačí vyměnit snadno za jiný
Odpovědět
luccii -vono záleží taky kolik chceš dotoho vrazit :-o
Odpovědět
dřevěnou plovoučku do dětskýho jsme sehnali za 500,-/m2 v baumaxu (javor na smrku), většinou je kolem 800,- záleží i na zámku a tloušťce a tahle za 500,- právě měla všechno jak ty dražší..
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
no nas detsky pokoj ma cca 21 m ctverecnich, takze pres 10 tis. za plovoucku a pak min. 6 tis. za kusovy koberec - to uz mi prijde dost... ale hlavni problem je ted u nas v tom, ze nam smrdi beton (viz jina diskuze tady), mozna smrdi neco pod nim, no dokud tohle nevyresime, tak nemuzeme resit ani vnejsi "pokryvku"
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?