Malý dětský pokoj - jak vymalovat?

Potřebují poradit...klukovi zařizujeme malý studentský pokoj.2x2.5 m...nemam nápad jak vymalovat..jakou barvu koberce...strop je tmavý. ..on si přál pokoj zeleno sedy...uvažovala jsem zelenou stěnu. .jen jednu..a nějaký pruh sede..a zbytek bila....nevím. .chci Aby BARVY byly takové..Aby se pokojik optický z většíl. .postel má vyvysenou AZ u stropu...pod postel uvažuji stul..a pak skříňku za dveře. .poradíte mi hl.s barvami a barvou koberce..Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
zkus sem dát fotky pokoje, bude se lépe radit. ono zelená a šedá má mraky odstínů, ani ty nemusí nutně zmenšovat. pokud netrvá na těch tmavších, ponurejších odstínech. jaký máte strop, že je tmavý? =-)
Odpovědět
Strop dřevěný panely. .mela tam byt původní pracovna. .ale kluk 9 let..už nechce by s mladší ségrou v pokoji..tak jsme uvolnili pracovnu...
Odpovědět

Odpovědět
Profilova fotka
@janis79 obávám se, že v tomhle rozměru nepomůže snad ani bílá (nábytek, zdi..) která normálně místnost provzdušní, zesvětlí, opticky zvětší a i když je v místnosti víc nábytku tak to nepůsobí tak přeplácaně.. 2x2,5 m je na studentský pokoj fakt hrozně málo.. teď to nemyslím zle, je mi jasný, že někdy to prostě jinak nejde ale vážně nemáte nějakou možnost mu buď spaní nebo "studovnu" udělat jinde aby tahle místnost plnila jen jeden účel? Pokud to ale fakt jinak nejde tak pak doporučuju co nejsvětlejší barvy.. určitě bílý nábytek, zeď třeba úplně světlounce šedou a například do 2/3 výšky dát dva třeba 10 cm zelené pruhy ale v nějaké hodně světlé zelené, nejlíp takové té jarní jakoby zelenožluté, závěsy asi vůbec nedávat (nebo třeba až časem, až si ta místnost tzv. "sedne"), záclony co nejjednodušší, bez vzoru, nejradši úplně hladký a bily, koberec bych asi taky vypustila, určitě bych dala nějakou plovoucku v dekoraci hodně světlého dřeva a vůbec celkově to zařízení a dekorace spíš minimalizovala.. dvě tři čtyři dekorace třeba rámečky ze světlého dřeva jinak se fakt držet co nejsvětlejších barev.. ono se to nezdá ale třeba to co sem právě popsala - bílý strop, světlounce šedá zeď, dva svítivě zelené pruhy, světlá "dřevěná" podlaha, bílý nábytek, povlečení s nějakým fotopotiskem např. fotbalového balónu na trávě, pár rámečků ze světlého dřeva atd. atd. - může s takovou malinkatou místnosti udělat fakt divy.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jo a taky bych přehodnotila tu postel pod stropem.. zvýšenou jo, ta je v pohodě ale pod stropem fakt ne.. jemu se tam blbě poleze, bude se mu tam špatně dýchat, protože tam strašně rychle bude mít vydýchaný vzduch, tím pádem se mu bude špatně spát, převlíknout postel bude zážitek a když bude nemocný tak podat mu léky bude zážitek číslo dvě (a to nemluvím o tom kdyby třeba musel ATB a tys ho musela v noci budit..) Moji kluci taky nemají standartní postel.. strop máme 2,6 a postele jsou ve výšce 1,2 a protože to už tak pár let máme tak to můžu zhodnotit že to je naprosto ideální výška když z nějakého důvodu nechceš nebo případně nemůžeš mít klasickou postel.. ten metr dvacet je fakt max.. výš už bych nešla.. postele se mi převlíkají v pohodě, spí se tam pohodlně (vůči stropu i skrz vzduch) a když jsou nemocní tak i léky, pití nebo čaj se mi jim dávají úplně v poho.. a když je ráno tahám z postele do školy tak i to se mi, k jejich smůle, dělá v pohodě :-D samozřejmě ze země, nemusím lozit k nim "nahoru"..
Odpovědět
Profilova fotka
udelal bych nějaké ombré stěny :) tmavý jen kousek něco jako toto, konerec v barvě betonu světle šedý...hmm
Odpovědět
To nemáte nějakou větší místnost ? To už bych snad radši dala ložnici než mu dát takový kamrlíík. Já měla pokoj 2 x 4 m a byl to boj s každým místem a s každým nabýtkem...
Odpovědět
Profilova fotka
Měl jsem pokoj 2x2.8m udělaný z původní předsíně a vlezl jsem se tam s válendou, psacím stolem, knihovnou a šatní skříní. Takže tak pesimisticky jako ostatní bych to neviděl. Jediný problém byl vydýchaný vzduch přes noc, ale to se po většinu roku řešilo otevřeným oknem a v zimě stačila ventilační mřížka do chodby, která se dodělávala. Pokoj měl strop a nábytek ze světlého dřeva. Stěny byly bílé a měl jsem na nich nalepené moje plakáty a černobílé fotografie.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?