Malý pokoj 6,5 m - ano či ne?

Chtěla jsem se poradit, máte zkušenost s tak malým pokojem ( 6.5 m čtver.)pro 10 leté dítě, je to prostor jen na postel a pracovní stůl, poličky na stěnu, knihovnu.Před pokojíkem je malá chodbička s šatničkou s úložnými prostory. Dělím pokoj pro dvě děti a jeden pokoj je 9m a ten druhý aby mohl mít samostatný vstup je takto malý. Dveře budou zašupovací do pouzdra. Je to dostačujíci....
Odpovědět
Profilova fotka
Norma je minimálně 8 metrů. Bude to malé, ale asi tam přežije.
Odpovědět
Profilova fotka
mě by se tam blbě spalo (dýchalo), je to jak kumbál za trest
Odpovědět
Já jsem takový měla do 23 let ;-). Vůbec mě to nevadilo, sice to bylo menší ale utulné.
Odpovědět
@apolenkam To není pokoj, bude to muset být označeno jako komora, kumbál nebo tak nějak. Nesplňuje normu pro obytnou místnost s jedním lůžkem - ta je 8 m2. To chceš dítě zavřít do komory? Nebylo by lepší, když není jiné řešení, nechat děti v jednom pokoji? Velká většina lidí v bytovkách s bytem 3+1 tak bydlí. :-)
Odpovědět
Děkuji za názor, jasně že nechci tak malý pokojík, ale původně se jedná o pokoj cca 20 metrů, který má dvě okna a my ho můžeme rozdělit, což mít dva cca 10 metrové pokoje je fajn, ale jeden by musel být jako průchozí, tak se nabízela varianta s tou předsíňkou a malým pokojíkem, z které by vedliy dveře do obou pokoíků, nejsem si jistá jestli pak člověk ocení více místa v pokoji nebo menší místo, ale stoprocentní soukromí za zavřenými dveřmi, děti spolu vycházejí moc hezky. ...
Odpovědět
Profilova fotka
Manžel a posléze švagrová si v panelakove komoře udělali pokoj. Mělo to max 6m2 a bez okna. Kdyz jim rodiče nabízeli, že tam půjdou oni , tak se ani jeden nechtěl hnout. Teď při návštěvě u rodičů , jsou tam zalezl vnoucata
Odpovědět
Profilova fotka
@apolenkam Jako dítě bych určitě preferovala soukromí a bylo by mi jedno, že je to oficiálně kumbál nebo komora. Za mě to stačí. :-)
Odpovědět
No ono je celkem fuk, jak se to nazve. Tady je nějaká norma, která má samozřejmě své opodstatnění. Zkus se na noc zavřít do 6m2 a ráno si v tom "pokojíku" změř CO2. Myslím, že se nebudeš stačit divit. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@apolenkam pošli půdorys prostoru. Možná to půjde vymyslet i jinak.
Odpovědět
@aneri53 pise ze je tam okno, ja v tom nevidim problem. Jako dite bych za svuj kamrlik dala cokoli.
Odpovědět
Není to dostačující z hlediska čerstvého vzduchu, norma je minimálně osm metrů čtverečných. Leda mít ty pokoje propojené a oddělovat jen jednorázově třeba nějakou zašupovací stěnou...
Odpovědět
@jakuda Ahoj posílám..jen tak zběžně, pokoj velikosti 4,2 na 4,8 m, na té straně 4,8 jsou dvě okna., což by šlo rozdělit .., děkuji za názor..
Odpovědět
Článek se načítá
Já neměla pokoj žádný, i za tohle bych byla vděčná! Pusťte se do toho, děti budou rády :)
Odpovědět
neslo by to spise predelit paravanem, japonskou stenou? 6m je fakt malo, nejde o prostor, ale o to co bude dychat v noci. zkuste poprosit nekoho o navrh pokojiku. za me by asi bylo lepsi reseni pruchozi pokojiky.
Odpovědět
Profilova fotka
7Sleduju skandinávskou architekturu i architekturu v Anglii a jejich firmy co staví domy a byty a pokoje o rozloze 7 m2 tam vidívám na půdorysech často, obývací části mívají větší ale pokoje na spaní tam mívají často malinké, ale asi to mají víceméně na přespání tak to stačí a jinak žijí nejšpíš v těch společných prostorách. Je to možná i o mentalitě že žijí víc pospolu a dělají víc věcí společně, těžko povědět. Myslím že to bude v pohodě a děcka budou spokojené když bude pokojíček dobře s rozumem zařízený.
Odpovědět
dobrý den, šla bych určitě do dvou pokojů, pokud je tam okno. Hoďte sem půdorys toho prostoru, třeba by to šlo vymyslet tak, aby předchodbička byla menší a zvětšil se pokoj, nebo případně udělat částečný výklenek do druhého pokoje na vestavnou skříň a nebo uložení postele, aby se trochu ten prostor zvětšil...Jinak určitě soukromí řeší děcka víc než m2. .... Větrání lze vyřešit i v zimě mikroventilací, mimo to zašupovací dveře rozhodně netěsní tolik, aby pokoj nevětral.
Odpovědět
A nešlo by nad chodbičkou udělat galerii? I kdyby tam kvůli nízkému stropu třeba nešlo spát, neubyla by podlahová plocha a bylo by to třeba úplně soukromé místo pro čtení nebo bunkr (nevím kolik je dětem :-). )
Odpovědět
Profilova fotka
Spolužák měl takhle pokoj. On jako starší měl ten zadní, mladší brácha měl ten přední průchozí. Možná bych to jen rozpůlila, ta chodbička se dá udělat dodatečně když bude potřeba. Argumenty o vydejchanym vzduchu by u nás třeba neprošly, celoročně všichni spíme s otevřeným oknem
Odpovědět
Dveře nejdou šoupnout až úplně ke zdi?
Odpovědět
Profilova fotka
Ja porad nechapu, co vsichni maji s tim vydychanym vzduchem?? To opravdu existuje nekdo, kdo v malem pokoji (a ted nemyslim zrovna ten autorcin) ci loznici treba ve dvou lidech spite totalne zabedneni bez otevreneo okna?? To mi prijde jako daleko vic strasidelna predstava nez neci navrh udelat maly pokoj (s oknem), protoze dobrovolne duseni a inhalovani CO2 (byt treba v loznici 13-14m2 o dvou lidech ALE zabedneni) mi prijde jako s rise sadomasochistickych technik. Pokud tomu tak neni a v duseni si nelibujete, potom nechapu argumenty o vydychanem vzduchu, kdyz autorka JASNE uvedla, ze v mistnosti by bylo okno, tedy je uplne jasne, ze by ho pouzivali k vetrani a nenechali dite dusit.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme pokoj 10 m2 a občas nás tam spí i 5, 2 dospělí a 3 děti a ještě se psem a zatím žijeme a nikdy se nikdo nedusil :-D, ale je pravda že u nás se kromě koupelny dveře "nepoužívají" a jsou věčně otevřené tak to vůbec nevadí.
Odpovědět
Jednoznačně 2 pokoje, první průchozí, ale otočit otevírání dveří. Stačilo by rozdělit skříňema..
Odpovědět
Profilova fotka
@kikiwhite Ty argumenty jsou o tom, že vzduch na tak malém prostoru vydýcháš přes noc, takže pokud třeba v zimě spíš se zavřeným oknem, už překračuješ limity CO2 dané normou. Jako malý jsem měl pokoj na necelých 8m2, spát s otevřenými dveřmi jsem jako puberťák nechtěl, takže jsem spal s otevřeným oknem. A to jsem o žádných normách nevěděl, jen se mi tak líp spalo. Ale pak se zase v zimě stávalo, že jsem se musel v noci vzbudit a to okno zavřít, protože se už netopilo (otec kamna večer zavřel a než ráno zatopil tak kotel vychladl) a v pokoji bylo třeba 12stupňů. A to zase nesnášel otec, který pak nadával že jen větrám, pouštím zimu do domu a on topí úplně zbytečně. Jinak aby bylo jasno, s malým pokojem nemám problém, ale řešil bych nějak větrání (výměnu vzduchu), i kdyby jenom v rámci bytu.
Odpovědět
Neusla bych u otevrenych dveri a neumim si prestavit spat u otevreneho okna v zime, mam rada teplo. Takze ja bych se v tomto pripade radsi delila o pokoj se sourozencem
Odpovědět
Profilova fotka
Neudělala bych děcku tak maličký "pokoj" i kdyby měli mít sourozenci pokoj společný. Naše normy jsou dobré, takže bych se je snažila dodržet. Prvně bych promyslela, jestli zadní pokoj nemůže být přístupný z vedlejší místnosti (z pravé strany).... z kuchyně nebo obýváku by to šlo a máte-li tam ložnici, popřemýšlela bych, jak ji prohodit s jinou místností, přes kterou by přístup nevadil. Pokud by nebyla jiná možnost, udělala bych zadní pokoj co nejmenší (8 m2) a dveře do budoucí chodbičky posunula doprava ke zdi, aby byl druhý pokoj co největší. A nebo přístupovou chodbičku oddělit z vedlejší místnosti?! Co je to za místnost, ta vedlejší za stěnou vpravo?
Odpovědět
Profilova fotka
Rodice to meli uplne stejne a s brachou nam to rozdelili Ja mela ten pokoj vzadu, takze jsem chodila pres pokoj brachy.. A zvykli jsme si hned. Jediny co byl trochu prusvih - tak zasunovaci dvere, kvuli prostoru. To bylo slyset kazdy slovo, co rika.. Nemluve o tom, kdyz jsem si zapnula TV. Ja sledovala NOVU brachu PRIMU :-D .. ale v klidu, byla jsem radaza svuj kamrlik a svoje soukromi :-) Ted uz jsem pryc a mama si z myho pokoje udelala takovy mensi fitko..
Odpovědět
@alinka1234 je nutno srovnávat srovnatelné. Zrovna v Anglii maji vetsinu domu, ktere maji dost netesnicich spar. Proto to driv nevadilo tolik ani u nas. Ale dnes uz byty i domy maji velmi dobre utesnena okna, dvere, je to v zasade uzavrena schranka, takze pokud nekdo vylozene nespi s otevrenym oknem, tak je to skutecne absolutne nedostatecne. Zvlast pro deti je to proste skodlive se zdrzovat v temer trvale vydychanem prostoru. A fakt nevim kolik mensich deti dnes uprostred zimy kdy je venku - 20 spi s otevrenym oknem. Ventilacka (a tim spis mikro) v mnoha pripadech ani nahodou nestaci.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, na alespoň těch 8 m2 se Vám to rozdělit nepovede? Kvůli zdraví. My máme ložnici v bytě 7,5 m2 a pracovnu stejně velikou. V ložnici větráme celý rok (naštěstí je okno na zasklenou lodžii tak nemrzneme, ale i tak otevíráme často i dveře. Pokud to na cca 8 nevytáhnete řešila bych soukromí dětí raději v rámci velkého pokoje, rozdělení skříní, japonské závěsy a tak. I v těch našich maličkých pokojích (trošku větších než vám vychází) se člověk sotva otočí a je to tak na přespání, jinak je to prostě stísněné. Čas tam moc netravime dá se být jen na posteli 😀. Dobře se tam člověk cítí jedině bez věcí, musím tam pořád uklízet a větrat. My nakonec stavíme raději po 10 letech dům.
Odpovědět
Profilova fotka
A jít do větší úpravy a posunout dveře víc vpravo? Nevyšlo by to lépe? I když by chodbička byla pak už jen na dveře?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?