Nábytek - od truhláře nebo sériový?

Potřebujeme zařídit pokoj pro školáka a nemůžu se rozhodnout, zda nechat dělat u truhláře nebo koupit sériovou sestavu (jedná se o postel, skříň, skříňky, poličky). Něco máme z Ikey, ale mám pocit, že moc nevydrží (například když ležím na posteli s dětmi, vrže a z komody se zase odloupává foliový nátěr) Díky za vaše názory a zkušenosti.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Šikovný truhlář je podle mě lepší než seriový nábytek :-) Kromě expeditu z IKEA máme vše od truhláře...
Odpovědět
od truhláře bude určitě kvalitnější než z obchoďáku, bude ale taky dražší. Možná se mýlím, ale časem může vrzat postel i od truhláře
Odpovědět
Určitě je lepší od truhláře (kvalitnější, na míru, dle představ). Bude ale i dražší. Pokud jde o dětský pokoj je dobré vymyslet nábytek univerzální, který dítě může používat i v pubertě a dál. Postel od truhláře samozřejmě může taky začít časem vrzat, ovšem pokud je udělaná dobře, bude ten čas delší než například u postele z ikea :) Já a brácha jsme od malička spali na postelích, které vyrobil táta (je truhlář), velkou postel jsem měla asi od čtyř let a spala jsem na ní do devatenácti a nevrzala nikdy.
Odpovědět
Profilova fotka
@kolega1 je ten stolař použitelný pro kohokoli a z jaké je lokality ?
Odpovědět
Profilova fotka
jinak si myslím, že nábytek od truhláře je sice lepší, ale záleží na tom, jak to chceš udělat. Chceš-li, aby malé dítě ve stejném pokoli vyrostlo i dospělo, radši truhláře, chceš-li v budoucnu miminkovský pokoj předělat na dětský, pak dětský na studentský, pak mi přijde jako levnější řešení konfekční nábytek z obhodu, ani to nemusí být IKEA
Odpovědět
Volila bych podle věku dítěte, abych vrazila spoustu peněz do nábytku, který za chvíli bude pomalovaný pastelkami, tak to radši Ikeu...Pokud už jsou starší a rozumnější, pak bych volila kvalitu šikovného řemeslníka...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@agenz Naprosto souhlasím, volil bych dle věku dětí. Dá se také koupit kvalitní bazarový nábytek z masivu za zlomkové ceny. Nábytek na míru, kvalitně zpracovaný, vás bude stát hodně peněz. Pokud s tím ale počítáte a děti už jsou ve věku, kdy nehrozí malířské eskapády, pak do toho určitě běžte.
Odpovědět
moc vám všem děkuji za názory!
Odpovědět
Profilova fotka
@esmeralda2 @franzovka Trochu bych se toho tipu na stoláře z Vyškova bála: "Dojíždím ke klientkam domů a teple domova jim provádím erotickou olejovou masáž a není to drahé za 500,- kč a provádám masáž jakou si přeje dáma. Jarek 728106838"
Odpovědět
Profilova fotka
@ivular hahahhaha tak to je aspon stolař,ale mluví asi o jiným stole:-D
Odpovědět
Článek se načítá
@ivular @esmeralda2 @franzovka @ivular :-D Mimo oplzlý řeči ale opravdu dělá i nábytek ;-) Fakt
Odpovědět
Profilova fotka
@davescz Takže dostanu novou skříň a masáž k tomu, jo? Tak tomu říkám Truhlářství all inclusive :-D :-D :-D
Odpovědět
jedině truhlář!
Odpovědět
@ivular Asi to nenabízí jako akci 2 v 1 :) ale kdo si co řekne, to dostane :)
Odpovědět
http://www.hledat.cz/detail/1300732-d... Jinak co se týče levného nabytky z Ikei... dětem to nevydrží. Po postelích skáčou, dělají si z nich bunkry a podobně, takže laciná postel z měkkého dřeva fakt nemá šanci. Podobně jsou na tom různé stolky. Protože doma vládne zatím takové provizorium, tak jsem stáhli od známých staré socialistické palandy a máme i jednu palandu na zakázku (gratis) a i stolek na zakázku (500kč). Vše z masivu a je to nezničitelné. Samozřejmě to utrpí nějaké šrámy nebo čmárance, ale všechno drží. Nevrže to, nekýve se to, nerozpadá se to. Šuplíky jsem nakoupil socialistické na aukru za 50kč. Jako nové vybavení bych si to asi nedal :) Ale aktuálně to svůj účel plní. A do pracovny jsem si sehnat z aukra dva socialistické stoly, jeden v kovovou konstrukcí, druhý celodřevění. Rok výroby je kolem 1980 a zcela jistě mě přežije.
Odpovědět
@davescz Omlouvám se za překlepy, už mi zmizelo tlačítko na opravu :/
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?