Návrh interiéru pokojíku. Poradí někdo?

Dobrý den, byla bych ráda za tipy na zařízení dětského pokoje pro tříletého kluka, nemám na tohle moc buňky..něco vymyšlené mám, ale pořád se mi to nezdá, třeba mi tu někdo zkušenější v zařizování poradí nějaké vychytávky...děkuji všem :)
Odpovědět
Profilova fotka
tříletý v pokojíčku ještě nic moc nepotřebuje. čím méně toho bude, tím více místa na hraní :-) dala bych jen postel a nějaké nízké komody na věci, na které si bude moct dávat třeba i své výtvory. pořádný nábytek bych nechala na později, teď by mu zbytečně ubíral prostor.
Odpovědět
Já právě plavu v tom, jaký pořídit nábytek, abychom ho nemuseli za pár let před školou zase měnit...přemýšlela jsem o něčem ve stylu Stuva z Ikey...vyšší skříň, pak menší, skříň a komody, kam dosáhne a něco na hračky a stůl s nastavitelnou deskou...ale vyšla mi z toho jedna strana, ta levá, plná. napravo jsem myslela postel, tu chceme asi rostoucí, a za postel ke zdi hrací koberec no... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sheenny1 já bych postel koupila rovnou už normální, pořádnou, na stálo. naopak stůl zatím podle mě není potřeba. aspoň já teda mám raději při malování a tvoření děti na očích, občas potřebují pomoc, takže lepší v kuchyni než v pokojíčku. my třeba skříně teď ani pořizovat nebudeme, budeme časem dětem dělat pořádné až ke stropu a na to teď nejsou peníze a ubíralo by jim to místo. nechám všem oblečení v ložnici, aspoň to nebudu muset nosit po celém domě a děti budou mít aspoň místo na hraní. do pokojíčku dáme jen postele a nějaký ten nižší nábytek a boxy, aby si měli kam uklízet hračky. právě taky chceme potom dělat pokojíčky jedny a už na stálo. teď děti ocení nejvíc volný prostor. a to mám děti trošku starší. syn půjde teď už právě do školy. stejně min. první rok, možná spíš dva bude dělat úkoly s námi v kuchyni. jinak se mi líbí, že by byla vpravo postel a u okna koberec na hraní a na té druhé tedy skříňky a komody
Odpovědět
My máme právě ložnici celkem malou, 11 metrů, pokojík má 14, taky to není velký, ale pro jednoho by měl stačit..chtěla jsem mu dát oblečení do menší skříně, aby si aspoň něco třeba naučila vyndat a obléknout, možná to vidím zcestně a vůbec se to takhle s malými dětmi nepraktikuje, to nevím :-D S tím právě bojuju, jestli dát opravdu úplný minimum a za 3 roky před školou zase předělávat, nebo dát nějaký, co mu vydrží třeba do 12tii a pak už zařídit spíš studentsky...
Odpovědět
@sheenny1 Stuva je ideální. Barevně pro děti hezké a když se Vám to již nebude líbit, tak to normálně vyhodíte. Pořizovací náklady jsou nízké. Postel určitě normální, například Gazel má zajímavý koncept (nejen on), kde kupujete kvalitní postel a pokud chcete, můžete si pod ní pořídit nástavu se schody a máte patrovou postel stanradních rozměrů a dole je místo na hraní. Lze pořídit i postranice a barevné molitany na ochranu. Vypadá to dobře a vydrží to. Je to taková lego postel. Patrovou postel bych v IKEA nekupoval, pokud budete ji chtít předělat, nejde to. Rostoucí postel je blbost. Stůl klidně IKEA posouvací (opět barevný). To Vám vydrží tak do 4, 5 třídy. Případně do začátku lze pořidít IKEA plastový stůl s židlemi (takové ty modré, zelené, červené).
Odpovědět
Profilova fotka
@sheenny1 neboj stačit bude. my máme pokojíčky po 12m a musíme do každého nacpat dvě děti ;-) ložnici teda máte hodně maličkou. máte k ní šatnu nebo je to takto fakt celé? =-) co se týká té samostatnosti, tak my jsme teď v provizoriu, tak to není asi objektivní, ale takové to slavnostní, cos i děti běžně neberou máme pověšené u sebe ve skříni a jejich běžné na doma a do školky mají v malých nízkých skříňkách v pokoji. vědí, která hromádka je na co a sami si to dokáží vybrat a obléct. když jdeme někam ven, tak jim to ale chystám já, aby nebyli jak od cirkusu :-D asi bych nezařizovala něco, co bude mít od teď do 12. to je dost velký vývoj v životě človíčka. a pak další studentský, to už ani nemusí mít moc smysl, protože už se bude doma zdržovat čím dál méně. já myslím, že je lepší nechat děti vyhrát co nejdéle a pak prostě udělat už ten, co bude až do odchodu z domu. teda pokud někdo nemá buňky a finance na to to měnit nějak vícekrát :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@mstrecha souhlasím až na ten malý plastový stolek. to většinou jen všude zavazí a moc se nevyužívá. nebo tak pro jedno dítě ještě ano, ale jak jsou dvě a více, je to malé
Odpovědět
@mstrecha Postele omrknu, děkuji za tip, na posouvací barevný jsme v Ikea koukali a i na ty malé plastové se židličkami, přemýšlela jsem o obou, že časem bysme ten malý plastový dali pryč a zůstal už jen ten posouvací... @blahova_andrea máme na chodbě ještě skříň a část oblečení dáme do třetího pokoje, jestli z něj v budoucnu bude další dětský, tak kam vmáčkneme my svoje oblečení, to nevím :-N To je dobrý nápad, takový to lepší mít radši na očích a v pokojíku jim nechat na běžné nošení :-) asi to zařídíme opravdu jako pro prcka a časem se uvidí, ta Stuva není tak drahá a nemá smysl ted pořizovat něco, co by mu teoreticky vydrželo bůhví do kdy, ale jako malý dítě by si to neužil....
Odpovědět
@blahova_andrea já právě myslela ke zdi ten klasický posuvný, a do koutku hracího tenhle dětský se dvěma židličkama, kdyby nám přišla návštěva. Ale je pravda, že pokojík máme v patře a asi bych se bála nechat tam dva malý divochy samotný, aby pokojík pak nebyl na vymalování :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sheenny1 jestli máš prostorově možnost, tak udělej hrací dětský koutek dole ;-)
Odpovědět
@sheenny1 Dobry den, my mame take skoro trileteho syna a ted jsme mu zarizovali pokojicek za “par korun” komplet z ikey. Pouzili jsme Trofast ramy s plastovymi boxy, postel Kura, kterou mu cca za dva roky otocime a dole bude mit schovku, skrin Pax, ktera tam zustane az do dospelosti a rostouci stolek Flisat. Myslim, ze takto mu to minimalne do 8mi let bude s malymi upravami stacit. Posilam foto.
Odpovědět
@blahova_andrea ten plastový nábytek má jednu velkou výhodu - je omyvatelný a vydrží všechno. Děti si na něm malují? Lepí po něm? Chtějí ho mít venku? Proč ne! Vydrží všechno. Samozřejmě 2 děti znamená 2 stoly. Židličky jsou stejné, vypadají jak z perníkové chaloupky a mohou být klidně i venku. Akorát si na ně nesmí sedat dospělí, neboť hrozí pád na záda. Neříkám, že je to megasuper věc, ale svůj úkol to splnilo. Malé děti mají rády barvy a pár let to vydrželo. Samozřejmě stabilita nic moc a úkoly se na tom samozřejmě nedělají. V 6, 7 letech je to něco jiného, ale pro malé děti super. U tohoto plasťáku byla super právě využitelnost a nezničitelnost.
Odpovědět
Článek se načítá
@blahova_andrea Moc místa dole nemáme, zkusíme to nějak vymyslet, je mi jasný, že si nahoře sám hrát nemůže no...tak s ním třeba chvíli budeme nahoře a pak bude mít i pár hraček dole...v tomhle jediným si říkám zlatej panelák, tam je všechno kousek a na dohled :) @vercajano Děkuji, na tuhle postel jsme koukali, máme ale dost lumpa a bojím se, že by se zkoušel na tom rámu houpat, opravdu chvíli neposedí. A dát mu ji obráceně bych se taky ještě bála, dělá vylomeniny a dřív nebo později by spadl, taky bysme museli počkat ještě pár let, ale myslím, že by rámy do tý doby nevydržely :) ale nějak takhle si to představuji, napravo od okna postel, za tím hrací koutek a trofast rámy na hračky, na ty jsme taky koukali, a naproti na straně stůl a nějaké komody nebo skříně :-) @mstrecha my ho určitě pořídíme, na zimu může být v pokoji a v létě mu ho dáme ven na zahrádku jak píšete :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sheenny1 ale tak může. naše děti si hrají nahoře sami bez dozoru dva a kolikrát jsou i sami v domě a já letím na chvíli naproti na stavbu. zatím to vždy přežili :-N ono záleží na dost věcech jestli ano nebo ne ;-) spíš většinou ty děti, když jsou malé, tak nechtějí být sami nahoře a chtějí být dole s mámou. to až ti větší se zašívají.
Odpovědět
No toho našeho bych se bála asi nechat samotnýho. Zkoušel by, kam až může vylézt a z jaký výšky zvládne skočit na sem :-D Samozřejmě vše přišroubujeme :-D
Odpovědět
Mame 3letou dceru a 8 mesicniho syna. Prave jsme castecne zaridili detsky pokoj nabytkem Stuva, 4 skrinky, jedna otevrena police, 4 nizke supliky a lavice s uloznym prostorem, na ktere je aktualne elektricke piano. Obleceni ma dcera zatim ve skrince a v uloznem prostoru pod posteli (postel Hemnes Ikea rozkladaci),aby se sama mohla oblect. Casem jeste prikoupime Pax skrin, ktera snad vydrzi az do dospelosti. Klasicky psaci stul zatim nema, na to je casu dost, ale opravdu hodne pouziva plastovy stolek z Ikea, svaci u neho,maluje si, tvori ..., ale k nemu mame jine detske zidle z Kika, se kterymi jsem se setkal napr. v jednom detskem krouzku, herne xxxLutz. Jsou mnohem stabilnejsi, skladnejsi a na muj vkus malo propagovane. Stoji 300 a maji asi 5 barev.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?