Velikost dětského pokoje

Profilova fotka
Tak nejak jsem zacala premyslet nad projektem naseho domu a mame v podkrovi uvazovane 2 detske pokoje. Nemam vubec predstavu potreb treba skolaka, pubertaka, sama jsem pokoj pro sebe nemela...ted nam to vychazi, ze kazdy z pokoju ma cca 26m2 (ke to v podkrovi) +tam chci udelat u obou vestavene male valeci patro, ktere nebude spaci, ale jen takove cteci, valeci.... Deti jsou zatim hodne male, takze je asi zatim dame do jednoho a druhy bude jako herna....Kolik m2 maji vase pokoje, mate li se sikmymi stenami? A kdy asi vyvstane potreba u ditete mit samostatny pokoj? Taky premyslim, az tam treba budeme sami, co v tech pokojich bude... Ale zase mit pokojiky 12m2 mi prijde malo....
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Vlastní zkušenost taky ještě nemám,ale 26m2 mi přijde pro jedno dítě velký nadstandard. Pubertak prostor už nepotřebuje,ten bude spokojený spíš s malým prostorem,ale malé děti prostor potřebují. Kamarádka má tři děti a má je všechny v pokoji o rozloze 12m2,udělala jim vestavěné patro a místa na hraní tam mají stále dost.
Odpovědět
Profilova fotka
@mandre pisu to trochu zmateně, měla bych už jít spíš spát.... Promin.....zítra to objasním z pc. To ťukání na mobilu mě nebaví
Odpovědět
@mandre mám také u rodičů takový pokoj se šikmými stěnami a s plochou víc jak 20 metrů. Tím, že je rovná jenom jedna stěna nepřipadá tak velký, ale vestavné patro by tam rozhodně nevešlo. Co vidím tady na MS ty plány pokojíků 12 i 9 metrů to je pro mě nepředstavitelný děs. Společně jsme s bráchou byli v pokoji asi do druhé třídy.
Odpovědět
Já jsem měl teda rozhodně menší pokoj a ještě dohromady s bratrem. Myslím, že je to nadstandart. Samostatný pokoj řeště asi až od puberty.
Odpovědět
Profilova fotka
Já byla ve společném pokoji se ségrou do mých 14-ti a jejích 20-ti. Pokoj byl velký cca 12m2. Měly jsme palandu. A nevím jak ona, ale já si jako mladší sourozenec nestěžovala! :D :) Pak jsme se přestěhovali a já měla svůj vlastní pokoj velký asi 8m2 a musím říct, že jsem ho milovala. Útulný :) Teď plánujeme domeček a naše budoucí děti budou mít také menší pokojíky. :) Co vidím u manželových sourozenců (kluk 11, holka 9) tak mají spolu asi 15m2 a jsou spolu moc rádi :) Je to asi různé :))) Spíš pak v té pubertě :)
Odpovědět
26m2 mi taky přijde jako hodně velký nadstandard, ale je to čistě vaše věc. Zajímavé by bylo třeba sem dát půdorys toho podkroví. My budeme mít jeden 11,8m2 a druhý 17,9m2. V podkroví bude ještě ložnice, koupelna a záchod. Ten menší nebude nic extra super, ale vycházíme z toho, co jsme měli my jako děti. Já měl pokojík taky pořibližně 12m2 (nikdy mi nepřišlo, že byl malej, pro mě byl tenkrát úžasnej) a manželka sice větší, ale společně se sestrou. Moje sestra má v baráku taky dva dětské pokoje, jeden menší, kolem 12m2, a jeden větší, asi ke 20m2. Žádnej problém nikdo nevidí, děti taky ne. Všichni jsou spokojení, že každej má svůj pokoj. Buď si hrají s kamarády všichni v tom velkém nebo se rozdělí každý do svého. Asi by taky záleželo na věkovém rozdílů dětí.
Odpovědět
Profilova fotka
TAk píšu znovu :-D Takže my máme nachystané dva pokoje - jeden menší - cca 11 m2 tam bude syn sám a druhý pokoj větší - cca 20m2 a tam budou spolu dvě holky. Nejprve budou ale určitě všichni spolu (je jim ted 5,5, 3 a 1). Myslím že syn se bude chtít osamostatnit až tak kolem těch 10, 12 let. Zatím se mi moc líbí, že jim uděláme velkou hernu a v tom malém budou spát. V obou pokojích jim uděláme zvýšené patro (máme otevřeno do štítu, takže prostor bude) a tam budou nejspíš spát. O té kamarádce jsem to myslela tak, že mi tvrdila, že všechny tři děti jsou v jednom pokoji o rozloze 12m2, mají tam skřín na oblečení, psací stůl, jednu patrovou postel a třetí postel ve zvýšené urovni a ještě tam je prý dostatek i místa na hraní. No nějak si to nedovedu představit a musím se tam někdy k nim podívat, protože si to moc nedovedu představit.
Odpovědět
Profilova fotka
No my to mame taky ve stite, ale ten stit je na delsi strane obdelniku, vezsinou to byva na te kratsi, takze manzel mi rika, ze to nebude velke, v podlrovi mame ty 2 pokoje zrcadlove, pak loznici se satnou, koupelnu, zachod a maly sklad. Mame pomerne vysokou strechu, protoze sklon je 55 stupnu, takze se tam vleze i to vestavene patro. Tech 12m2 je opravdu malo si myslim, kdyz vidim nasi loznici v panelaku, tak to je asi ta velikost, deti maji ted 3,5 a 1,75...
Odpovědět
Máme to podobně navržené, jako vy. Původně tam měly být dva pokojíky, ale máme tři kluky (7, 4,5 a 2 roky) a ani jeden z nich nechce být sám v pokoji. Takže jsem nakonec zrušila příčku, jenom je to připravené pod podlahou a pod stropem na sádrokartonovou příčku, až přijde touha po vlastních pokojích. Zatím to není zařízené, vypadá to jako malá tělocvična, jen jsme tam dali postel a vyřazené skríňky od kamaráda a čekáme na vnitřní dveře. Teď jenom přemýšlíme, jestli tam udělat jednu část pro nejstaršího, který je školák a má jiné zájmy a hry než druzí dva. Nebo udělat část spací a část hrací pro všechny. Zatím totiž jsou zvyklí spát s námi v jednom pokoji na jednom velikém letišti přes celý pokoj a různé strachy a úzkosti překonávají vzájemným tulením. Já v tom velkém prostoru vidím výhodu, že se tam dá právě udělat spousta zákoutí, domečků, stanů a po čem všem kluci touží a dá se to s věkem variabilně předělávat. Jen je to výzva, aby to nebylo ani prázdné a neútulné, ani přeplácané. Na nový nábytek nemáme, takže to zatím vypadá, že to bude ve stylu každý pes - jiná ves.
Odpovědět
Profilova fotka
@rasala no prave ty zakouti me lakaji, dole bych chtela dat masivni postel takovou tu vysokou anglickou, ucici kout se stolem cast jakoby satnu s vestavenymi slrinkami pod temi sikmostmi, hraci kout, sezeni a nahore v te vestavbe valeni a pod tou sikmosti mensi knihovnu/ odkladaci zonu s osvetlenim, ja prave nechci ty pokoje zaridit detsky, chtela bych neco nafvasoveho, styloveho a detske tam budou pak jen veci, hracky, abych to pak nemusela predelavat, jen zmenim dolnky a veci, jak kluci porostou😉 ... A samozrejme teepee, prip sit nebo houpacka tam taky bude.
Odpovědět
@mandre Máte to hezky vymyšlené. Já jsem nachytřená z různých blogů, Pinterestu apod. Ale manžel a kluci si do toho taky vnášejí svoje představy, tak jsem sama zvědavá, jak to dopadne. ;-) Síť nebo lano jsem tam taky chtěla, ale už se to ai nedá dodělat, protože manžel nechce hledat trámy nad stropem a vrtat do toho. Máme to tam totiž všechno obložené sádrokartonem kvůli statice (ale to je jiná kapitola).
Odpovědět
Profilova fotka
@mandre vyrostli jsme se ségrou v pokoji (paneláku) cca 12m2, Šlo to..když jsme byly starší, stejně jsme tam moc času netrávily a jako malým nám přišel pokoj velký dost. My budeme pro děti dělat 17m2 (možná tam budou tři)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@rasala aha, my nebudeme mit sadrokartony nikde, mame nadstresni izolaci, protoze chci vsude videt krov a krokve, a zespodu budou mezi vsim palubky pravdepodobne na slonovou kost. My prave taky laborujeme s temi pokoji, proto se tu ptam, jake maji ostatni pokojiky.... Spis mi dela starost, co tam pak bude az deti odejdou z domu... Asi pokoje pro vnoucata, nevim, jeden pokoj pro hosty mame dole, pracovnu taky. Taky koukam JEN na pinterest😉, u nas v CR se domy naseho typu moc nestavi😕
Odpovědět
Profilova fotka
@verulicek88 ja treba vidim u svagrove( holka 9, kluk 11) - byli v jednom pokoji do ted cca 17m2 a rvali na sebe jak cvoci, az jim svahr udelal jeste ve vyklenku v obyvaku malinky pokojik😀, 7m2 pro kluka, aby je rozdelili, chteli mit kazdy svoje a oni uz dalsi pokoj nemaji- byt ve starem dome 110m2.
Odpovědět
@mandre Co s těmi pokoji bude, až kluci odejdou z domu, nad tím moc nepřemýšlím. V podstatě by se to tam dalo upravit jako další bytová jednotka. Jen to není oddělené od spodku. Ale vidím to u rodičů, velký barák, pořád plno lidí a teď jsou tam naši sami. Tak to dole pronajali, další pokoj má nejmladší brácha, který ještě studuje, ale když tam přijedeme my nebo brácha s rodinou, tak se tam není skoro kde vyspat. Naštěstí tam nejezdí sestra, protože bydlí ve vedlejší vesnici. Takže všechno bude stejně jinak.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme 3 děti na cca 12m2, a uvítala bych klidně o chlup větší místnost, ale 26m2 pro jedno je až až. Obývák máme 20m2 a myslím si že i to už je docela velký pokoj.
Odpovědět
Profilova fotka
@spaghetka my mame navrzeny obyvak cca 30m2, ale jidelna a kuchyň je ještě zvlášť, chci sedacku v prostoru, ne prirazenou ke zdi, a to se pohodlne do mensiho obyvaku nevejde, Ty detsky pokoje jeste resime, mame nekolik variant, ale pod 20m2 jeden pokoj to urcite nepujde, nejdriv budou v 1 a pak budou mit kazdy svuj pokoj. Mame celkovou obytnou plochu bez suterenu asi 226m2.
Odpovědět
každé dítě má 18m2 a myslím že akorát
Odpovědět
Profilova fotka
@hanqad taky si myslim, ze to neni velke😉
Odpovědět
Profilova fotka
@mandre já to myslela tak, že ten náš obývák mi přijde v poměru s pokojíčkem tak akorát. Taky jsme chtěli sedačku do prostoru, ale tady v tom panelákovém bytě by jsme seděli až na televizi, takže chápu že je potřeba větší. Ale vidím to u našich (mám o hodně menší sourozence 11 a 13) a mají pokojíček 4,5x4,5m a pro jednoho to stačí
Odpovědět
Profilova fotka
@spaghetka jasne, chapu, taky jeste bydlime v panelakove miniature, deti zatim zadny pokoj nemaji.😉
Odpovědět
Profilova fotka
ted maji deti 15 m2 dohromady a v planu v novem maji kazdy cca 18,5 ale pro zacatek to bude jeden pokoj cca 37 m2
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít dva pokojíky, každý o velikosti něco málo přes 13 m2 (děti zatím nemáme, tak nemůžu přidat zkušenost). Se sestrou jsme měly pokoj společný, který měl podobnou velikost a v dětství nám teda nikdy nepřišlo, že by byl malý. Naopak, připadal nám vždycky obrovský ;-) Po vlastním pokoji jsme začaly toužit až v pubertě.
Odpovědět
mame naplanovane tri pokoje... nejvetsi ma 15m, nejmensi 12m.
Odpovědět
ahoj 26 m2 je za mě na dětský pokoj opravdu vysoký nadstandard. My měli s bráchou kolem 20m2 dohromady pokoj jako děcka ( hoooodně prostoru na všechno) , pak nám naši udělali každému svůj pokoj a já měla tak 12 m2 a brácha cca 7-8 m2 ( jinak to nešlo). a za mě 12m2 pokud se bavíme o normálních stěnách, žádných šikminách atd... je úplně v pohodě - malá děcka stejně chtějí být s rodiči a oni s nimi také, takže si stejně hrají třeba v obýváku a větší potřebují slušnou postel, skříň, psací stůl a kousek vlastního prostoru. 8m2 už je malý pokoj, ale i tak to bráchovi stačilo a byl rád, že má svoje. Myslím, že není až tak důležitá velikost pokoje, ale jeho logické uspořádání a funkční vybavení.
Odpovědět
Profilova fotka
Synův pokojík má 24,4 m2 a jsme spokojeni - je variabilnější na uspořádání vzhledem k věku (stěhovali jsme se, když byl prcek a teď půjde do školy). Pokoj jsme vizuálně "rozdělili" na zóny (spací, pracovní/učební a hrací..). A oproti mému dětskému pokoji, který měl 12m2, se podstatně lépe uklízí, pže není tak přeplněný :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jenies my tam sikminy mame, kolik to bude presne, budu vedet v nejblizsi dobe, jeste manzel prekresluje podkrovi kvuli schodisti, ktere jsme predelavali, ale jak pise @ykram kdyz je vetsi prostor, da se s nim lepe pracovat, ty zony ja tam chci taky, detem bude zatim ten druhy pokoj slouzit jako herma, budou mejdriv v jednom pokoji, az ve skole je asi rozdelim, jak to prinese doba, hlavne chci velke masivni postele, jako ksou v Anglii, to by se do 12m2 ani nehodilo, tak jsem rikala mamzelovi, ze at to vymysli rekneme kolem +- 20m2, budou tam mit i satnu a sezeni, no kazdy ma jiny pohled na veci, ted se hodne stavi male bungalovi s obytnou plochou kolem 100-120m2, tam se vetsi pokoje nevejdou, my mame dvojnasobek, takze proc jim to neumoznit, mit trochu vic prostoru, ani nemam v planu jim delat v obyvaku hraci kout, kdyz budou mit hernu...hrat si tam samozrejme muzou, ale vsechny veci budou mit v pokojiku a v herne,. Jeste k tem pokrovnim pokojǔm, budou i dost vysoke, protoze cely krov bude odkryty, zadne sadrokartony, tramy a mezi nimi bile palubky, takze to bude typicke podkrovi.... No jak to bude manzel mit, napisu sem, kolik m2 to vyslo.😉
Odpovědět
Profilova fotka
stavíme také dům - syn 10 let - dětský pokoj bude mít 23 m2 a okno 1,5 m x 3,75 m - šířka okna je daná ... určitě se mu tam bude líbit oproti panelákovému pokoji 17 m2 - kam už třeba není kam dát gaučík - když dojdou jeho kamarádi ze školy nejsem zastánce malých pokojů pod 17 m2 - všechny v domě máme aspoň 17 m2
Odpovědět
Profilova fotka
@hbboy řekla bych, že to jsou nadstandartně veliké pokoje, když mají všechny nad 17 m2. POkud ale ta možnost je, tak proč ne. Prostor je vždy prima
Odpovědět
Profilova fotka
Aktuálně má junior v bytě asi 16 m2. Bude mu 8 let. Když byl maličký, tak mi přišlo, že ten pokoj není nijak velký. Tady bazenek s míčkama, tamhle dětské odrážedlo, různé domečky, auta .. kraviny. Dneska už je školák, co má několikrát týdně trénink a nejraději je venku, pokud to počasí dovolí. Když ne, cosi si vyrábí u stolu, nebo pracuje na velkolepých stavbách z lega. Řekla bych, že s věkem se nároky na velikost pokoje naopak snižují. Když má utírat prach, vysát, je z toho na budku už teď. Takže já myslím, že dělat dětem samostatné hangáry nemá tak úplně smysl. V domě bude mít pokoj o vel. 12 m2 a já si myslím, že mu to pohodlně stačí.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?