Velký dětský pokoj a následné rozdělení

Najde se tu někdo, kdo při stavbě domu nechal dětské pokoje jako velkou místnost a za pár let je rozdělil/plánuje rozdělit. Prostě až si děti řeknou, že chtějí být každý sám tak jen vystavět příčku?
Odpovědět
Jeste bych zvazila, jestli neni lepsi udelat rovnou pokojiky dva, pri tom v jednom pokoji by deti spaly a v druhem meli hernu. Docela se nam to osvedcilo. Jinak jsem zvedava, kdy budou chtit moje holky od sebe. Nasi mne a brachu rozdelili v sesti/sedmi letech. Ale to jsme byli holka a kluk. Zatim mam holky male (3 a 5) a vychazeji spolu.
Odpovědět
Profilova fotka
taky jsme o tom premysleli a nakonec jsme to zavrhli, protoze delat pricku znamena dost prace a bordelu a to uz se nam za par let proste nebude chtit. Takze budou rovnou 2 pokojicky
Odpovědět
Profilova fotka
@kabelitka mame to tak. Deti 2 a 4. Aktualne pokoj 5,5x6,8m. Priprava na dodelani jedne pricky, takze vse je 2x - elektro, svetla, dvere, klimatizace... Bordelu se neobavam protoze budu pricku delat drevenou stejne jako cely dum. Ale cekam ze to bude tak za 10 let. Do te doby se kluci musi ucit vzajemne toleranci
Odpovědět
Profilova fotka
@wendy_ Taky to tak máme.
Odpovědět
Profilova fotka
@wendy_ i my to tak plánujeme také jsme přemýšleli, zda nenechat zatím jeden větší pokoj, ale zavrhli jsme to. už se nám nebude chtít dělat v domě nepořádek, ničit podlahu nebo stavět příčku na ni, měnit nábytek, protože u pokojů zvlášť by musel být u stěny, která by tam nebyla atd. zatím chtějí být děti spolu, tak budou v jednom pokoji spát a v druhém si hrát a časem budou mít každý svůj.
Odpovědět
Naprostý souhas s @wendy a dle mého názoru nej řešení. Když jsem bydleli v domě co jsme si na pár let pronajali tak jsme to tak měli a nemohla jsem si to vynachválit, jedna místnost jako dětská ložnice a v druhé byla herna.V současnosti máme zatím jen jeden pokoj pro kluky, kde je vše dohromady a je to děs s nima udržovat pořádek před spaním. nemohu se dočkat chvíle kdy bude dodělaný podkrovní pokoj kam se přestěhuje ložnice a bude tam i stůl pro školáka a klid na učení.
Odpovědět
Profilova fotka
Přemýšlíme, jestli mezi hernou a dětským pokojem neudělat průchod tunelem. Jednou jsem to viděl a dost se mi to líbilo. Zadělat časem ten průchod sádrokartonem by taky nemělo být nijak složité. Tak přikládám pro inspiraci.
Odpovědět
Profilova fotka
@jakuda mě se to líbí a dětem by se to líbilo taky, ale u přítele by to neprošlo skrz zvukovou izolaci. stěna stojí a já bych mu teď řekla, ať do ní udělá díru. asi bych letěla z okna :-D
Odpovědět
My máme jeden velký pokoj s přípravou na příčku a taky váhám. Proti je to, že zatím máme dítě jen jedno a kdo ví, kdy a jesli bude další, i když bychom rádi. Navíc z dosavadní zkušenosti mi pokoj-hernička přijde zbytečná, protože všechny děti, co kdy přišly, se stejně motaly u nás a nechtěly být samy. Ale to je asi i o věku. Pro příčku je to, že mi přijde fajn mít dětskou ložnici, která bude jakž takž uklizená:-)
Odpovědět
Profilova fotka
mě také přijde lepší mít 2 menší pokoje, jeden jako herna jeden jako ložnice, i se to obecně doporučuje (tam kde se spí by se neměli konat další aktivity tak dokud to jde...). My to tak uděláme, pokud kluci nebudou chtít hned být rozdělení. Ale záleží na konkrétní dispozici a zvažujeme také ten průlez (skříní :) )
Odpovědět
Profilova fotka
Také budeme mít velký průchod mezi dětskými pokoji, který v budoucnu (až si děti zavelí kvůli soukromí) zaděláme. V jednom pokoji budou spát, v druhé herna.
Odpovědět
Upřesnim,děti máme 3. Pokojíky chceme 3 stejně velké. Teda stejně malé :D v jednom by spali a vtom jednom velkem měli hernu. Ten by se někdy podle potřeb rozdelil nebo by vnem byli společně dvojčata holky (třeba budou chtít být spolu kdo ví,) ten spací by zůstal klukovi. Samozřejmě by sme vše nachystali,2x dveře,okno,elektřina atd. Jen by se pak dodělala ta příčka. Ale nevím jak to je reálné právě skrz podlahu,topení. Třeba jen sadros?a hluk odizolovat třeba skrinema,fakt nevím. Věk předpokládaného stěhování do domu 4-7 let. Což mi přijdou malý,aby byli každý sám.
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 1 roce
Oživuji diskusi, řešíme teď také dětské pokoje v projektu (děti budou mít v době stěhování cca 7 a 5 let), máme několik variant: 1)dva pokoje - každý hned ve svém 2)dva pokoje - v jednom spací místnost (+možná stoly k učení) a druhá herna 3)3 pokoje - každý svou spací a učící místnost + jedna herna Pokoj navíc jsme chtěli mít (že ho využijem jako pracovnu, hostinskou místnost, popř.někdy do budoucna, kdyby náhodou pro třetí dítě). Chceme se metrážově vlézt do 140m2 podlahové plochy,abychom splnily podmínky pro "půjčku pro mladé" Přijde mi,že každá varianta má své - jsou ještě malí, stejně si budou chtít hrát spolu (doufám) a v nynějších podmínách má jen syn malinkatý pokojíček (2,1 x 3,5m), dcerku máme v ložnici a skoro všechny hračky jsou v obýváku - je to děs - v novém v obýváku nic nechci. Kdo to jak máte? Plusy, mínusy?.. Projektant nám ještě navrhuje možnost dát dětské pokojíky do podkroví, zbytek dole (ale to vidím v jejich nízkém věku spíše jako negativum - do budoucna až budou v pubertě možná líp, ale teď si to nedokážu představit) díky moc
Odpovědět
@verhal Ja to take dlouho zvazovala. Nakonec jsme udelali rovnou dva oddelene pokoje - v jednom by deti byly spolu (spani + hrani), ve druhem bude docasne pokoj pro hosty. Nektere hracky nechavam v obyvaku (nedelam si iluze, ze by si hraly jen v pokojicku). Rovnou jsme je oddelili proto, ze jsme se v budoucnu vyhnuli neporadku z vystavby pricek.
Odpovědět
Profilova fotka
@verhal 3 pokoje jsou podle mě zbytečné, zvlášť pokud by kvůli tomu někde jinde zase ty metry chyběly. Udělal bych dva samostatné pokoje a dětí se zeptat, jestli víc preferují pokoj každý zvlášť, nebo společný pokoj a hernu. Máme mladší děti a toto si už rozhodnout uměly. Navíc o nic v podstatě nejde. Zrušit hernu a přestěhovat jedno dítě do druhého pokoje můžete kdykoliv a nezabere to víc než jedno odpoledne.
Odpovědět
My jsme ted ve fazi stavby. Detem je kluk 6 a 2x holka 3,5. Stehovani planujeme cca za rok Pokojiky budou 3. Kluk sam svuj. Holky jeden spaci,druhy hraci,mezi pokoji pruchod,ten az si reknou zazdime.
Odpovědět
My jsme to tak měly se sestrou u rodičů. Dlouho jsme měli jeden velký pokoj a někdy ve 13 cca jsme je rozdělili příčkou. Teď už bydlíme obě ve svým, ale vlastní pokoj se hodí, když se domů vracíme na návštěvu. Takže to jde:) Ale ten průchod mi přijde fajn!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?