Co se šachtou ve vjezdu?

Profilova fotka
Máme poměrně malý vjezd na pozemek, žádnou čelní stranu. Máme šířku 4m a hned za vjezdem dvě šachty. Jednu od odpadu a druhou pro vodoměr. Jsou jen obsypané hlínou. Jakmile budeme chtít začít,tak vznikne problém s nájezdem techniky, protože by se zničily. Sousedé z okolních pozemků nás přes ně nenechají jezdit. Co tedy s tím, řešili jste někdo podobný problém? Když tam vyskládáme podlážky atp., tak je to asi k ničemu ;-) Obrázek situace si myslím, že je trochu zkreslený, ty šachty zasahují do vjezdu trochu víc.... Díky...
Odpovědět
Profilova fotka
Nikdo jste to neřešil? Nevěřím! :-)
Odpovědět
Je to jednoduché. Nechat si je udělat jako pojezdné. Bude to stát nějakou kačku, ale jde to.
Odpovědět
Profilova fotka
@kota01 zkusím se zeptat přítele, šachty vyrábí... Normálně se šachta vyrábí s plastovým víkem (nepojízdné, pouze pochozí), pokud zákazník chce přes šachtu jezdit, tak se dává litinové víko, ale to má určitě omezené zatížení (kolik nevím, zkusím ti to zjistit, ale jsem na 100%přesvědčená, že na těžkou techniku to rozhodně není...). Ta vodoměrná šachta je samonosná nebo obetonovaná??
Odpovědět
Profilova fotka
@kota01 normálně se koupí vhodné k pojezdu, taky jsme to dávali, najdete to v katalogu výrobců, lze stáhnout volně na netu, nebo Vám poradí v prodejně s trubkami
Odpovědět
Profilova fotka
@catt82 @l_baruska Že tam budeme muset dát ty poklopy pojezdové, to je mi jasné... Ale jde mi i o samotnou přípravu terénu. Zatím je to jen zaházené zeminou,takže se to musí obkopat kolem dokola, až na spodní hranu, a obházet betonem? Ony ty šachty jsou od sebe ne moc daleko,takže těžké nákl.auto je schová mezi kola nápravy,ale řidič mi říkal, že vahou stlačí tu půdu a rozlomí jí. Samotný pojezdový poklop bych pak řešil až ve finále,se zámkovkou... Nemáte někdo foto jak jste to kolem nádrže upravovali? Pokud je nádrž v terénu kde se autem nejezdí, tak jste jí jen zahodili půdou, že?
Odpovědět
Profilova fotka
@kota01 Pokud je šachta samonosná, tak se jen zahází půdou. Pokud není - musí se usadit na betonovou desku a obetonovat. Podle toho, co píšeš, tak tam máš usazenou samonosnou šachtu - ta je jen usazená do hlíny.... Šachtu musíš odkopat a obetonovat ze všech stran (pokud by to šlo, tak i ze spodu), na komínek pak dát litinový poklop. Každopádně by ses měl spojit s nějakým statikem, který ti to zatížení a opatření spočítá... (pokud ne, tak je to na vlastní triko - i když ti na šachtu těžká technika nevjede, působí na to zatížení v okruhu cca 2,5m od šachty a může se ti ta šachta prostě zhroutit :-| )
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?