Jakou dlažbu na terasu ke vjezdu ke garáži?

Ahoj, prosím o pomoc s výběrem dlažby na terasu a vjezd ke garáži. Měli jsme vybranou dlažbu Citytop Elegant kombi od Semmelrock, ale neslyšela jsem na ni moc chvály. Máte někdo zkušenost? Prosím o doporučení vhodné dlažby (výška 8 cm). Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@handa92 ja mám holland kombi piano na vjazde do garáže a na chodníkoch okolo domu, už tretí rok v užívaní, žiadne poškodenie. Na terase mám ale dlažbu tahiti tmavošedú
Odpovědět
@topvideo1 Ta vypadá také hezky, nešpiní se? My jsme původně měli vybranou dlažbu výšky 6 cm, ale projektant nám doporučil vybrat si na vjezd 8 cm, prý by ta 6 cm mohla praskat.
Odpovědět
Profilova fotka
@handa92 je síce vysoká iba 60 mm, ale doporučil mi ju veľmi dobrý spolužiak, ktorý s tým robí 25 rokov, je to profík. Nič sa neláme a nepraská, nešpiní sa. Asi len bežne, ak ti kvapne olej z motora auta, ale aj na to sú čistiace prostriedky. Tu som kupoval aj mi to položili http://www.exterier.sk/
Odpovědět
Profilova fotka
@handa92 pokud tam nebudeš jezdit náklaďákem tak ti praskat nebude... a pak každá dlažba se špiní,, hlavně od pneumatik...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak obecně se prostě pro pojezd doporučuje tloušťka dlažby 80 mm, pokud najdeš výrobce co to tvrdí o tenčí dlažbě je to podezřelé. Našla jsem jeden článek, kde je vuedeno, že to jde, pokud tomu uzpůsobíš podkladní vrstvy a doporučují pak tedy zvolit jako podkladní vrstvu želeto-betonovou desku. Určitě si tenčí dlažbu na vlastní riziko na pojíšděné plochy můžeš dát, ale není na to určena a nebude se ti na to vztahovat reklamace.
Odpovědět
Máme dlažbu Citytop Elegant kombi od Semmelrock a jsme s ní spokojeni. Máme všude na vjezd, stání aut i chodníky 6 cm. Výrobce doporučuje pro pojezd pro osobní auta do 3,5 tuny 6 cm. Silnější je zbytečná. Ta je pro nákladní auta. Pokud tam budete jezdit běžnými osobními auty, tak stačí 6 cm.
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 rodiče u bratr mají zámkovku parketu 6cm a není s tím vůbec žádný problém, podloží je štěrk, naopak beton se nedoporučuje, nemá se pak kam vsakovat voda a musí se to složitě spádovat... toť jen můj postřeh... souhlasím s příspěvkem od @dawerius ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 já přece neříkám že to nejde, ale že to na to není primárně určené a nemáš záruku jak dlouho to ta dlažba vydrží, pokud ji dáš na bet. desku musíš samosebou udělat odvodnění podkladní vrstvy do drenáže ;), 80 je pro osobní auta, pro větší zátěž už zase min. 100 a u nákladní dopravy a busů se dává 120 a ideálně kámen, jinak běžně se pojížděné plochy navrhují se životností na 20 let - jak dlouho po ní už jezdíte a jak moc? U rodinných domů je přeci jen obvykle jiný provoz než na veřejných parkovištích a komunikacích :). Na tu dlažbu od Semmelrocku se kouknu.
Odpovědět
@dawerius Vyrábí se i ve verzi 8 cm, takže raději asi zvolíme tu.
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 jo tak však jsem taky @handa92 psal, že pokud tam nebude jezdit náklaďákem tak šestka stačí. Jasně, že to máme jen na parkování jak u našich tak brácha, není to na ježdění... soused má ještě "Ička" min 20let. Co se týká životnosti tak doufám, že ji do důchdu měnit nebudu :-D že mě přežije ;-) jedině, že by se mi časem nelíbila.... Na té dlažbě není co reklamovat, jedině tak špatné podloží ale to nemá s výrobou nic společného.
Odpovědět
Profilova fotka
jinak podle ceníkových cen u téhle dlažby člověk při nějakých 40 m2 co budeme mít mi ušetří při položení 6 místo doporučované 8ky cca 2000,-, při ceně baráku a okolí fakt zanedbatlná položka takže nevidím důvod neudělat do podle doporučení výrobců a technických podmínek, ale samosebou Vám přeju, aby Vám ta šestka dobře posloužila
Odpovědět
@tulda27 Také si myslím, rozdíl je opravdu minimální, když je tu ta možnost, tak rozhodně zvolíme doporučovanou 8 cm. Jsem ráda, že nás na to náš projektant upozornil.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Dobrý den, nabízím naši dlažbu, více info na webu. Více foto na webu
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?