Jaká frakce štěrku

Poradíte mi, jakou zvolit frakci štěrku kolem domu místo okapového chodníčku? Chtěla bych dát kolem domu, kde nebude chodník, cca 30 cm hluboký pás štěrku, před ním bude trvalkový záhon, takže by štěrk časem neměl být moc vidět. Děkuji.
Odpovědět
Většinou se tam dává kačírek, protože ma zakulacené rohy a voda tolik nestříka na fasádu
Odpovědět
Profilova fotka
@jenye Dával jsem kamenivo frakce 16/32 a navrch cca 5cm kačírků (valounky velikosti 16/22). Jde o cenu, ta 16/32 u nás stojí 315 kč za tunu a ty valounky 750 kč za tunu.
Odpovědět
@petr13 No já bych spíše řekl, že o kačírek to bude stříkat víc, než o ostré kamínky. Teda, alespoň to vidím u sebe, mám přípravu pro terasu, jemný lomový kámen a nestříká to vůbec.
Odpovědět
Děkuji všem za rady. Kačírek asi nedáme, nejsem jeho fanda. Nakonec asi teda obyč lomoý kámen frace 16/32. Kdyby se mi to nelíbilo, tak asi vždy půjde vrchních 5 cm nahradit něčím jiným 😉
Odpovědět
Z těchto materiálů se strašně špatně odstraňují nečistoty - třeba pokud se poblíž seká tráva. Navíc se v kamíncích drží neskutečné množství havěti. U mě doma stovky pavouků. Příště bych šel do dlažby.
Odpovědět
Profilova fotka
@jenye Taky se mi nelíbil klasický kačírek. Mám štěrk frakce 8-16 a za mě to vypadá mnohem lépe. Pokud to budete mít skryté trvalkovým záhonem, tak bych neviděl ani problém s nečistotama. A že tam bude pár pavouků, to k přírodě patří.
Odpovědět
Profilova fotka
@l_sekanina to mě nepadlo s tou havětí... hlavně ti pavouci. Rozhoduju se mezi kačírkem a dotáhnutím dlažby až k domu, ty stovky pavouků mě docela teda děsí.. 😬 Máte novostavbu?
Odpovědět
Ano, novostavba. Kolem baráku mám kačírek a kolem terasy štěrk. Když nastartuji poblíž křoviňák tak po zdi vyběhne tolik malých pavouků, že nestačím zírat. Když je nic neruší, tak nejsou vidět.
Odpovědět
@l_sekanina Já před tím budu mít dvoumetrový trvalkový záhon, takže mě až tak netrápí, že tam něco spadne, resp. by to nemělo být přes ty trvalky vůbec vidět.
Odpovědět
@jakuda Neměl byste fotku, jak to vypadá s frakcí 8/16? Nějak se nemůžu rozhodnout, jestli 16/32 nebo 8/16. Ve výsledku to bude asi jedno, předpokládám, že funkci splní obě dvě. Děkuji.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?