Jaká je záruční doba na pokládku dlažby?

Pokud není ve smlouvě uvedeno jinak, jaká je standardní doba záruky u pokládky zámkové dlažby? A na co si dát pozor při předání díla? Když už nyní nejsme spokojeni (viz mé předešlé diskuze) z realizací, postupy atd...uvést to nějak do předávacího protokolu? A mohu po firmě požadovat např. "skladba" podloží pod dlažbou apod? Firma si bude zřejmě stále držet své stanovisko, že to tatko je v pořádku a nic se v budoucnu nestane.
Odpovědět
@jaasminka Tady jsem našla některé informace: https://www.dtest.cz/clanek-3487/prav... Jinak nejspíš budete potřebovat nějaký znalecký posudek, když firma reklamaci neuzná sama.
Odpovědět
Skladba nebyla nijak popsána ve smlouvě/objednávce a nebo na ni nebyl vypracován projekt? máte tam minimálně že ta cesta/komunikace bude pojízdná do 3,5tuny? 99% problémů vzniká kvůli špatnému zadání díla. Mimochodem, aby to bylo 100% dělala se tam statická zátěžová zkouška podloží? v případě pojížděné zámkovky by na podkladní štěrkodrti mělo být alespoň 90MPa Kolik je to celkem m2?
Odpovědět
@iveta_89 V popisu díla toto nemáme. A skladbu jako takovou také popsanou nemáme, skladba na celé dílo je v rozpočtu, kde jsou popsány jednotlivé položky. A bohužel statickou zátěžovou zkoušku jsme také nedělali. :-( Netušíte, zda třeba i taková pro mě samozřejmá věc jako jsou spáry mezi kostkami, také musí být někde popsána/definována? Mezi obrubníky a dlažbou jsme totiž naměřili 1,3 cm až 1,5 cm, což jim podle mě nevyšlo a tak to jen dosypali pískem.
Odpovědět
@jaasminka existujou na internetu doporučené postupy od výrobců (BEST, PRESBETON apod), kde bude i šíře spár
Odpovědět
@jaasminka Já vás úplně chápu, člověk buď dneska natrefí na solidní firmu, nebo na nesolidní. V obou případech je nejspíše jedno co je ve smlouvě. Solidní to udělá dobře, případně opraví. S nesolidní nehnete. Buď by člověk musel vystudovat práva a nebo stavárnu, aby vůbec měl šanci sepsat smlouvu, která by ho trošku chránila. Nebo každou smlouvu dávat právníkovi. Podle mě máte několik možností. Pokud se s firmou nedomluvíte po dobrém, budete muset jít za právníkem, aby pročetl vaši smlouvu a řekl vám, jak moc je to špatné. A dál ten znalecký posudek a soudní spor....to všechno jsou výdaje navíc a vy si musíte spočítat, jestli vám to stojí za to. Samozřejmě pokud spor za pár let vyhrajete a firma mezitím nezkrachuje, tak vám výlohy budou muset zaplatit.
Odpovědět
Osobne by som dielo neprebral ak nie som spokojny. Vramci reklamacie sa snad riesia ime veci, nie?
Odpovědět
Profilova fotka
Bývá často pět let i stavebních prací. Což vám asi u nesolidní firmy nepomůže, stejně jedno k ničemu nedonutite. Šla bych cestou, že jim neuhradím vše, pokud to nebude dokonalý a ponechala bych si pouastavku. Což asi nejde, pokud to nemáte ve smlouvě. Převzít dílo musíte, můžete mít výhrady. Ty bych vyčíslila a peníze pozdržela
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?