Kamenný koberec - výhody a nevýhody

Ahojky máte někdo zkušenosti s kamenným kobercem?Chtěli by jsme to mít obzvlᡚt na terase a před barákem a před vjezdem do garáže...máte to někdo?
Odpovědět
Taky ho chceme na sjezd do garáže, tak se přidávám s dotazem na zkušenosti... ;-)
Odpovědět
Tez by me zajimalo;)
Odpovědět
My ho měli v předchozím domečku, kolem bazénu v bazénové hale. Stavíme nový domeček a budeme dávat znova :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
@waflicka manžel se obává nečistot.. jak je to s údržbou.. třeba od bláta.. a kde se tohle vlastně kupuje ? a kolik to stojí? pokládali bychom si to sami- teda švagr zedník
Odpovědět
Taky se přidám. Já bych ho chtěla na pár venkovních schůdků do domu, ted je tam staré teraso. Ale vždycky, když to vytírám, tak si uvědomím, co je tam všude našlapaného bahna a moc si nedovedu představit, jak lehce / těžce to z těch kamínků půjde...?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
čistit vapkou prý... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
A jak je to s údržbou v koupelně?
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se taky líbí, teď to bylo v Jak se staví sen....dělali koupelnu. moc pěkné. Myslím, že říkali, že do interiéru se dává více toho plnidla, takže se dobře ošetřuje. Ven zase méně a netvoří se louže. Líbilo by se mi to na terasu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
@waflicka Ahoj, mohla bys mě trošku nastínit jak se to pokládá a jkej musí bát podklad.Děkuji
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
povrch venku vypadá jinak, než v interiéru :) zabývám se tím dnes a denně, kdyby něco pište do zpráv :)
Odpovědět
Jak je na tom kamenny koberec oproti klasicke dlazbe (napriklad klasicke Icka apod) s cenou i vcetne podlozi, aby to slo pouzit pro pojezd osobnich aut.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Nemám osobní zkušenost, ale pár lidí ve vsi to má, takže můžu jen subjektivně zhodnotit vzhled. Je to HNUSNÝ HNUSNÝ HNUSNÝ! Umělý, nepřirozený a hnusný.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
@nkusska1 ahojky, ráda bych se zeptala na pár věcí, pokud nevadí - máme stržené lino a zůstal na zemi filc, který nejde moc dolů - vadí to pokládce kamenného koberce? Jak dlouho asi trvá jeho položení, včetně plniče pórů pro hladkou interiérovou plochu a za jak dlouho je kamenný koberec pochozí? Děkuji :)
Odpovědět
@nickijanicka Švagr si ho dával, vypadá to nádherně, ale vím, že už jsme se na tom párkrát málem vymajzli... takové ty gumové kroksy, v kterých většina vyběhne na zahradu, na tom nelze vůbec používat, jakmile to trochu zmokne, je to klouzačka na zabití. Také jsem o něm uvažovala, ale když jsem viděla na vlastní oči, jak si člověk musí dávat pozor, aby neuklouzl, tak bych do toho nešla... Možná má jiný způsob pokládání (tuším, že to lepil pryskyřicí), ale rovněž mu tvrdili, že výhodou je, že to neklouže :) Jinak má stejný dekor jako na obrázku, vypadá to opravdu skvěle... Ale asi je nutné používat trekingové boty .-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
prosím, máte někdo reálné fotky a další zkušenosti? Tímto bych chtěla obnovit diskusi :) @waflicka prosím, máš někde reálné fotky, stále jste spokojení?
Odpovědět
Profilova fotka
Taktez mne zajima veskere info ohledne kamenneho koberce. +realne foto @nkusska1 muzes nam to prosim,trochu rozepsat ? Dekuji
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
pěkný den, znovu obnovuji diskuzi... Prosím o zkušenosti uvnitř i vně... příp. i foto. Teď jsme viděli na menší ploše venku - vypadá to moc pěkně. Zajímá mě jak to vypadá v nepropustné variantě - prý už to není tak pěkné. A příp. tip na konkrétní..? Díky všem
Odpovědět
My tenhle kamenný koberec máme venku položený asi 3 roky a už po něm roste malý drobný mech. Je na to i nějaký přípravek, ale my to zatím nijak neudržujeme. Obkládali jsme tím i schody a pokud stoupnete na hranu schodu, tak se časem odlomí. Nevýhodou je, že podlahu nemůžete normálně hadrem vytřít. Prach a smítka zapadají do kamínků a to musíte vymést smetákem, a pak se u toho šíleně práší a špatně se to vymetá. Příště bych asi volila nějakou venkovní dlažbu. Pro vjezd ke garáži bych to nedoporučovala, protože je to moc velká plocha v kuse a může vám to popraskat. Jinak když venku přimrzne, tak koberec pěkně klouže :-S
Odpovědět
Profilova fotka
My ho mame na vchodove ceste a na terase,pres 2 roky a za nas velka spokojenost..vypada to hezky,zatim jsme nemuseli mit a kdyz mi tam deti vysypaly pisek,vzala jsem hadici a lehce umyla.U nas ale neni nic,cim bysme to mohli umazat,zadne blato tu nemame.Ani jednu zimu to neklouzalo,cehoz jsme se bali.Za nas urcite ano..
Odpovědět
@sallinka17 to jste dělali svépomocí, že? Na hranu schodu se dává lišta, aby se hrana neodlamovala. Vy vytíráte i venkovní podlahu? Já tento koberec viděl i jako vjezd do garáže a nemyslím, že by s tím měli problém. Kamenný koberec by se měl dávat na zpevněný podklad, takže to by vám musel praskat i ten beton pod ní, ne? @lucaz Mám pár známých, kteří kamenný koberec mají na terasách a půjdeme do něj taky. Už jste dostala nějaké odpovědi na vaše dotaze, či ještě ne? Taky budu časem potřebovat vše možné informace. Pokud zatím vím, tak nepropustná varianta se používá v interiéru (asi jiné pojivo). Externí varianta vodu propouští.
Odpovědět
Profilova fotka
Maji pribuzni manzela uz nekolik let na terase a moc si chvali..neklouze,nepali v lete, zcela bezna udrzba zametenim,vysatim,ci splachuji hadici,vetsi necistoty vapkou..nedavno jsme tam byli,necistena terasa uz roky,naznaky mechu tam byly,na jare budou cistit vapkou,jde to krasne dolu..zlata udzba oproti nasi zamkovce..me nenapada jedine minus z te prakticke stranky,ale mam s ni jeden zasadni problem:se mi v plose zoufale nelibi.. :-(
Odpovědět
@radim83 bohuzel zatim moc extra tipy nic, ale shodou okolností budouci sousedi mají v chodbe, na schodech a na terase a super!!!hned nas pozvali na okouknuti... @gigi2 na rozbití velke plochy...kdyz by si s tim clovek trochu pohrál, dá se s tim v pods. malovat...takže klidně si udělat i "dlaždice", nějaký vzor,...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@radim83 @sallinka17 Když je dobře udělaný, tak je lišta zbytečná, pevnost epoxidu je ohromná, v žádném případě by k odlomení hrany nebo drolení docházet nemělo. Spíš se odtrhne ten beton, nakterém je to položené, než samotný koberec, ale i tak, ten epoxid by to měl udržet pohromadě. Ale je tam podmínka, že musí být přesně dodržený poměr a postup. S těma svislýma plochama je problém, to musí dělat opravdu profesionál. Já bych to reklamovala, jestli vám to dělala firma.
Odpovědět
@gigi2 Dělají se různé kombinace, třeba široké lemy jiné barvy, což je moc pěkné, nebo i různé tvary vylité do formy, dá se s tím udělat i tak detailní dekor, jako třeba logo firmy ap. Viděla jsem delfínky okolo bazénů, ptáčky na terase...no, asi bych nechala návrh architektovi :-D, ale dá se...
Odpovědět
Jsme velice spokojeni s kamenným designem. Dotváří to celou atmosféru: http://dekstone.cz/kamenna-dlazba/
Odpovědět
@katarina945 Pokud chcete delay reklamu, mela byste se prihlasit mezi profesionaly....takto to moc duvery v kvalitu vami propagovane firmy nebudi ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?