Kolik štěrku pod dlažbu, počítám správně?

Dobrý den, nevím, jestli počítám správně, spíš asi ne :-) Můžete poradit kolik tun štěrku 4/8 je potřeba na terasu 70m2 výška 3cm. A pak vjezd 160m2 stejná frakce, ale výška 4cm... Moooc děkuji! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
zdar neni neco pouzitelnyho zde? Necetl jsem to, tak koukni, http://www.stavebniny-rychle.cz/co-je...
Odpovědět
8,5m3. Ak 1m3 = 1,5t tak 12,75t.
Odpovědět
Profilova fotka
@deto_oesya @elodii vaha se udava pro frakci 4/8 - 1,3 tuny na kubik a vzal bych neco navic pokud se bude hutnit ono se to trochu stlaci, zalezi taky na podkladu predpokladam ze ty 3 resp. 4 cm tam nepujdou uplne presne ja to taky vzdy pocital a pak kdyz jsem to objednal a misto 7 tun mne privezl 10 tak jsem to prestal resit :-)
Odpovědět
@elodii No mě spíš než výpočet zarazila tá výška. Vrstva 4cm na vjezd? Nevím co je tam nyní za podklad a jaká bude finální povrchová vrstva, ale 4cm? Má cenu to tam vůbec dávat?
Odpovědět
@geodett 4/8 už je spíš kladecí vrstva, ne? Ta se nehutní, do ní se ukládá dlažba. @jiri_1477 Podle mě to bude výška kladecí vrstvy pro dlažbu. Dávat frakci 4/8 na vjezd na podloží a nic víc snad autorka na mysli nemá, je to tak, @elodii?
Odpovědět
Profilova fotka
@lukoid jj mas pravdu to bude urcite ukladaci, takze se omlouvam za dezinformace
Odpovědět
Chlapi, jsem ženská, takže nevím co to je za vrstvu :-D každopádně máme vybetonovany vjezd a budeme tam pokladat klasickou zamkovku a byla nam doporucena vrstva 4cm a frakce 4/8 .... Je to správně? @jiri_1477
Odpovědět
Jak píšu ostatní 4/8 je kladeci vrstva do které se ukládá samotna dlažba, ta se nijak nehutni. Pod ni se dává zhutnena vrstva stěrku , ale pokud tam mate beton, tak je ro samozřejmě zbytečný. Předpokládám, ze beton je v dobrem stavu, aby se casem nepropadal. 3-4cm staci.
Odpovědět
@wries beton tam je vylity cca rok, tak snad ok :-)
Odpovědět
Tak to se musím omluvit. Vůbec mi nedošlo, že to může být jen vrstva do které se bude klást zámkovka. To je pak asi vše v pořádku. A ostatní mají pravdu, nehutnit jen co nejlépe rovnat, položit dlažbu a zhutnit až potom, spolu s položenou dlažbou. A kdybych chtěl teoretizovat, toho, že beton sesedne bych asi zas tak nebál, spíš praskne a to pod zámkovkou nevadí. Spíš bych se bál, že se to "nekousne" a na "hladkém" betonu to bude mít tendenci se rozjet, takže neošidit obrubníky! A další trochu teoretický problém, zámkovka normálně dobře propouští vodu, tahle kombinace s betonem jako podkladem bude vodu držet, pokud to nebude supr rovné, budou kaluže, bude to vyplavovat onu kladecí vrstvu vrstvu....
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Dobrý den Na přípravu peo zahradní domek musíme postavit dlažbu a pod ni štěrk frakce 4/8. Domek je 3 na 1,5m tzn 4,5 m2. Řekneme pro jednoduchost 5 m2. Vrstva štěrku dle návodu má být 10cm. Tzn 0,5m3. Dle vyse uvedeného 1,3 tuny na m3 je 650 kg? Počítám prosím správně sle vyse uvedené logiky? At vím kolik toho objednat. Dekuji
Odpovědět
@ufin22 počítáte dobře ale jestli to bude těch 650kg nikdo neví může být štěrk plný vody a pak budete potřebovat treba 1t hodně prodejen ještě do toho pumpuje vodu čerpadly.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?