Křivě položená dlažba - je to normální?

nechali jsme si udělat dlažbu na příjezdovou cestu, která je v kopci. Mělo se jednat o nakloněnou rovinu "směrem z kopce dolu". Nyní když je dlažba skoro položená je vidět, jak je rovina nejen nakloněná směrem dolů, ale vyrazně také do jedné strany a dolů. Je toto normální? Řemeslníci tvrdí, že to nešlo jinak udělat, ale nám se to vůbec nelíbí, jelikož je to opravdu na takové ploše hrozně vidět. Dále tvrdí, že je to proto, aby měla vodat kam stékat.
Odpovědět
Profilova fotka
Těžko říct co je normální, když jste sem nedala ani fotku. Takhle je to jen fantazírování které nikde nevede ;-)
Odpovědět
Bohužel z fotografie to není tak patrné
Odpovědět
@jaasminka Tu fotku stejně pošlete, může se opravdu jednat o odůvodněné vyspádování, což by z fotky patrné být mohlo (a byl by rád za to, že tam spád udělali, protože většina řemeslníků ho nedělá vůbec a investor se pak diví).
Odpovědět
mysleli to dobře, voda takto poteče ne jen po spádu, ale zároveň i šikmo, dělá se to tak aby voda byla rychle svedena ke straně, jinak podle toho jak je to dlouhá cesta by na jejím začátku bylo při průtrži hodně vody, která je takto svedena ke kraji, ale zase pozor aby se na tom kraji nepřevalila přes obrubník, pak je dobré tam mít nějakej prefabrikovanej žlábek a vpusť. Ale to je všechno jen teorie pokud nevíme jak je cesta široká, dlouhá.
Odpovědět
Dobrý den, opět jsem narazil na Váš problém, a to zámková dlažba a řemeslníci. Radil jsem Vám vyhodit je, bohužel jste na mě nedali, nyní zůstaly jen oči pro pláč. Proč dávat dva sklony na odtok vody, když Vám vede cesta do kopce, Jakým proudem by musela téci ta voda, aby to po zámkové dlažbě teklo, jak po rovné betonové ploše nebo asfaltové cestě. Jestliže bude normálně pršet, tak voda vsakuje přes spáry do podloží, které by mělo být viz. doporučení od www. presbeton.cz., kde je minimálně 30 cm hrubého štěrku a pak kladecí vrstva pro dlažbu. Je mi Vás opravdu líto, ale můžete si za to sami, že jste jim na všechno kývli. Teď když už je to položeno co s tím chcete dělat, nechat rozebrat a dát to udělat někomu jinému a znovu to zaplatit ? Přikládám svou pokládku svépomocí. Mírný spád tam taky je, ale jen proto, že jsem špatně položil obrubníky na pravé straně, jinak bych ho ani nedělal. Dělal jsem to poprvé v životě a dodnes není sebemenší náznak vyjetí nějakých kolejí po autě. Přeji Vám příště šťastnější ruku na řemesllníky. Milan http://www.presbeton.cz/uploads/kniho...
Odpovědět
spád ke straně se pohybuje od 2% do 3%... na různýc místech ji jiný. Myslím tím spád k jedné straně. Jaký spád se dělá běžně?
Odpovědět
Profilova fotka
@jaasminka spád se dělá podle okolního terénu dle situace, nic v tomto případě není běžné...
Odpovědět
@petrsv1000 No, to bych zase tak netvrdil. Běžný spád jsou opravdu ta 2 %, ale může se udělat větší, pokud je k tomu důvod. Menší určitě ne.
Odpovědět
Profilova fotka
@lukoid na té první fotce je vidět, pokud mě zrak nešálí, že je rovina nakloněna doleva, což mě přijde zbytečné pokud je i směrem k vratům.
Odpovědět
@petrsv1000 ano sklon je velký směrem dolu (což je samozřejmé, když je dlážděná cesta do kopce), ale bohužel krom sklonu směrem dolů udělali navíc sklon k levé straně (zde je spád v horní části cca 2 % a v nižších místech dokonce až 3% k té levé straně). Ve stejném duchu pak pokračovali dále nahoru, kde po příjezdu následuje schod k další "nakloněné rovině" a ten schod má sklon dolů 10% a ještě navíc k levé straně cca 2,5 %). Prý, aby to kopírovalo příjezd.
Odpovědět
Profilova fotka
@jaasminka no jo když koukám na první fotku tak by v levé části musel být schod, aby mohla být příjezdovka v rovině. To s vámi alě měli předem konzultovat a ne to udělat jak se jim zalíbí... :-|
Odpovědět
@petrsv1000 Ale to přece nejsou fotky tazatelky, ale přispěvatele, nebo se pletu?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lukoid jojo máš pravdu... :-x
Odpovědět
@milan1965 Pane Milane, my jsme snažili udělat co jste radil, řekli jsme jim během prací 2x ať práci u nás zastaví, že se nám jejich práce nelíbí. Ono to taky není tak lehké říci najednou, vypadněte, hlavně když nás přesvědčovali technickými pojmy jak je to vše technicky OK. Jako laici jsme bohužel předpokládali, že oni tomu opravdu rozumí lépe. Poprvé opravili nedostatky, které byly. Když přišlo na dlažbu ve svahu, tak při začátce pokládky jsme je také kontaktovali a opět to zastavili, že nejsme spokojení, že je to křivé a navíc nekvalitně udělané. Přijel k tomu přímo majitel a neustále tvrdil, že to nyní nemůžeme hodnotit, že to není ještě hotové a že špatně koukáme, že je to nedodělané a že se to i žábou "užábuje a sedne si to". Jako laici jsme tedy kývli, že dobře, at tedy pokračují. Nyní, když je 90% hotovo, tak to je stejně křivé jako předtím, nic si nesedlo a sklon ke straně je přes 2% a v nižších místech až 3% (plus samozřejmě ještě pochopitelný sklon dolů po svahu). Nyní už tvrdí, že je to v naprosté normě, že se to tak dělá a odmítají naše námitky a chtějí doplatit další část prací. My už jim nechceme zaplatit logicky nic, dokud nebude dílo zcela hotové a nedodělaná část dodělána dle našich představ. Obáváme se totiž, že i ta další část bude stejně křivá jako ta první. Oni opět tvrdí, že to opraví a že tato část bude již v pořádku. Nevěříme a proto nechceme platit, ale vyhrožují.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?