Schody k tomu

Hezký den, potreboval bych nejakou inspiraci nebo napad jaké schody udelat do domu ? Dekuji predem za napady.
Odpovědět
Profilova fotka
Třeba
Odpovědět
Možná dřevěné, pobytové? Dělají se tak, že hlavní část, po které se chodí, to jsou klasické schody. A vedle se jen zvýší jejich výška, takže se z toho vlastně udělá trochu posezení.
Odpovědět
Pokud možno, tak nejlepší schody jsou žádné schody a u přízemního domu tuplem. Jen vstupní podestu +150mm nad UT a zbytek dorovnat terénem. Vidím to dnes a denně, buď již špatně navržena výška v projektu, nebo při realizaci to nějakej Franta poradí "pro jistotu zvednout o šár či dva".
Odpovědět
@panlorenc souhlasim, bylo by nejlepsi bez schodu, ale kdyby se slo niz, byl by dum moc utopeny vzadu vuci zahrade . V te vysce co je rovina u dveri nyni, je i cesta ( az bude silnice pujde o trochu vys) a od dveri k ceste je to cca 5m. Takze bez schodu to nepujde, idealne nejake táhle 3-4 schody ze 3 stran , nebo 2 strany schody a 1 strana sikmina, ale nedovedu si to uplne predstavit .
Odpovědět
@milda1234 bez schodu to jde... taky máme u bungalovu smerem do zahrady převyšeni metr ... a schod nebude žadny... jen to bude vic prace a peněz ... prostě kolem domu bude nutne navest spoutu materialu.. schod nechci doma žadný..
Odpovědět
@milda1234 Tomu rozumím...a taky rozumím tomu, že konečné terénní úpravy projekt ve stupni pro úřady neřeší.... KTÚ řeší prováděcí projekt a je to jen další důkaz toho, že promyšlený detailní projekt dokáže ušetřit peníze-v tomhle případě plochu zateplovaného soklu, okapové chodníčky, převýšení, schody apod. Např. můžete schody vyřešit výškový rozdíl "jenom" kolem domu, ale vstup do domu, který je komunikačně vytěžovanější, můžete mít jen +150.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud cesta bude o trochu výše než máš čáru tak tím tuplem bez schodů a vyspádovat směrem k cestě.
Odpovědět
My mame takto.
Odpovědět
Ale mame určitě větší převýšení než vy, za domem mame terasu a zidku 1 metr, abychom dorovnali terén.
Odpovědět
Profilova fotka
@milda1234 Zdravím, místo hledání inspirace na schody na fóru bych se zkusil pobavit s projektantem nebo s tím kdo vám stavěl RD. Popřípadě někým kdo má zajímavě řešené terenní úpravy ve vašem okolí. Podle mě to není jenom o tom tam dát schody, ale jak celkově upravit terén, aby to celé do sebe zapadlo ( RD, schody, cesta od vchodové branky, předzahrádka atd. ) Zastávám názor, že je lepší udělat si pořádný průzkum, zjistit si názor od někoho kdo má vkus a představu nebo si zaplatit menší projekt, a pak teprve něco realizovat. Nic Vám totiž neuteče. Maximálně budete vstupovat měsíc dva přes palety.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?