Ako dlho si zvyká šteniatko na nové prostredie?

ahoj mam maleho tobyho je strasne zlaty ale stale stale steka :-( ?ma len 2 mesiace a bol odobraty od mami. Moze byt to stale stekanie tym ze si este nezvikol na nove prostredie a na samotu?ked je chvylu sam tak strasne steka ,zavija a skriabe sa po dverach.Ako nahle pridem k nemu hned pomne skace a nechce odomna odist stale je primne ako dlho to trva kym si zvikne na nove miesto a na samotu? prosim poradte mi dakujem pekne :-)
Odpovědět
Náš hafan si zvykl hned, nevyl, neštěkal, doma pořád cupital za námi, ale když jsme ho nechali samotného, lehl si, spal a ani kníknutí. To mu vydrželo dodneška, je v tomhle směru zlatý, jakmile odcházím, řeknu mu, že přijdu, ať počká, a jak slyší slovo čekej, maže na své místečko a chrní. Několikrát jsem ho poslouchala za dveřmi a nic. Asi to je i hodně o povaze psa...Začala bych asi postupně, nechat ho ve vedlejší místnosti, nechat ho tam tři minuty samotného, pak přijít, vítat ho, dát mu mlsku, chválit. Bez ohledu na to, jestli štěká nebo ne. Postupně bych tu dobu prodlužovala. Podle mě si navykne, že se vždy vrátíte, chválíte ho a ještě dostane odměnu. Takhle jsme to dělali s jezevčíkem a naučil se to.
Odpovědět
my co jsme měli štěnátka nebo i kočičky, tak to bylo vždycky než si zvykli týden až dva týdny. nám teda ani jeden pejsek neškrábal do dveří, ale známý ho třeba takhle taky mají, dělá jím to když je bouřka je je doma sám. ono trvá než si pejsek zvykne že je jinde a na nový lidi. v některé knížce jsem četla že aby pejsek měl pocit že je u své maminy, tak by se mu mohl dát do pelíšku kde spí, starý budík zabalený v ručníku, že mu to připomíná tlukot srdce nebo pokud spí v posteli tak, že si ho máš dát na hruď aby slyšel tlukot srdce,my jsme ho teda měli na sobě a ještě pod tou duchnou a od té doby v noci s pí pod duchnou. nebo nezkoušela si mu třeba pustit rádio nebo televizu, když tam nejste, aby měl pocit, že tam s ním někdo je. ;-)
Odpovědět
Nasi sousedi nechali maleho pejska sameho uz 2.den, co si ho poridili. Pak ho nechavali chudaka doma sameho porad. Pes byl nejdrive smutny, pak jim delal naschvali. Vysledek byl ale ten, ze od rana do vecera stekal, zavyjal, skrabal na dvere. Neprestalo to ani po roce. Pak na ne dalsi sousedi volali policii i ochrance zvirat. Kdyz tam ale byli, radoval se jak uplne maly...Jinak receno - na samotu si nezvykl nikdy:(
Odpovědět
Náš pejsek si zvykl brzy. Byl hodný. Ale v bytovce, kde jsme dříve bydleli, byl pejsek, který dokázal celé dny plakat. Je to individuální jako u lidí.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Ahoj, diskusia je už trošku staršia, ale snáď moja skúsenosť pomože niekomu ďalšiemu. My sme si na radu veterinára kúpili feromonový difuzér do zástrčky. Dali sme ho tam deň predtým ako sme si doniesli Zigyho. Prvý deň bol trochu zmatený, ale od druhého dňa už bol úplne v kľude, naučil sa spať v peliešku bez problémov. Takisto sme zvládli privykanie na samotu doma. Postupne sme ho učili ako píše lucinkafr. Tie feromóny budú asi fungovať dobre, lebo pred dvoma mesiacmi sme sa presťahovali a už sme ich nepoužívali a to teda Zigy vystrájal. Hneď som bežala po náhradnú flaštičku a zase bolo všetko v poriadku.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
My máme doma pejska asi dva mesíce a musím řict, že mi přijde, že už si zvyknul :) ví kde má mističky , kam si má chodit pro piškotky a kde má pelíšek :) Doma už vydrží i sám bez toho aniž bz nam nějak viditelně ničil byt :D
Odpovědět
Dejte mu chvilku a zyvkne my máme doma stenátko měsíc a už se tu chová jak král :D
Odpovědět
Profilova fotka
záleží co je to za plemeno. Náš Shih-tzu štěká o samotě i po 7letech :-) prostě si nezvykne, nepomůže ani když je s jiným psem. Prostě je to plemeno, které dělá společnost páníčkovi, tak prostě o samotě nebude.....a zkoušeli jsme vše....
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Náš pejsek si zvykl asi po 3 měsících, mohli jsme ho nechat samotného doma, ale asi záleží na tom jak si ho vychováte a k čemu je vedete, taky záleží na tom jaké máte plemeno, my máme čivavu, a ta byla v pohodě :-)
Odpovědět
Pejska musíte naučit samotě, po krátkých chvílích, aby se naučil, že se vrátíte. :) Snad to pomůže kdyžtak někomu dalšímu.
Odpovědět
Já doufám že ten náš kterého budeme mít si taky zvykne, ale snad ano :-) takže pomůže když bude odcházet třeba jen na 10-15 minut asi že? aby si pak uvědomil že se vrátíme a pomalu ty časy prodlužovat a prodlužovat :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?