Aljašský malamut :)

Profilova fotka
Ahoj, příští jaro plánujeme pořídit AM, máte ho někdo? Vítám rady, zkušenost, jaký je výcvik, lepší pes, fena... prostě co vás napadne:) knížky mám načtené, teď jaká je realita;) díky Pája
Odpovědět
Profilova fotka
podivej se na mushing.cz a jed se podivat na nejake zavody, at vis co si koupite.. neni to lenoch, kdyz bude muset byt nucene lenochem, tak jej nezvladnete a bude mit jen problemy.. a vyjou pri uplnku a nijak to nevyresis... tak to rekni sousedům, driv nez jej budes mit. dve noce se 80% nevyspi nikdo!!! mame doma dva!!! maji vlastni barak, dve mistonosti, boudy , vybeh 600 metrů,, hrabou, skovavaji si zradlo.. nejlepe krmit masem..... na granule si kup civavu!!! je to pes na sport... chodit, behet, tahat, a hlavne dlouho a porad... hodina denne ho jen nastartuje a pak jej nezvladnes.. v cr je hodne klubu, tak hledej a najdes, tedka byl zavod v Janovickach tak si to najdi a koukej co te ceka... jestli je turistika tvuj KŮŇ tak to se bude mít pes nádherně..
Odpovědět
Profilova fotka
jinak na zkousku si vezmi AM z utulku, abys tam pak nedala sveho psa..... jestli fenu nebo psa to musis sama... to ja jako by ses ptala jeslti si vzit muze nebo zenu do vztahu, to je stejne.. tenhle pes je partner, neudelas bez nej nic, na dovoelnou zapomen, leto lezi a je skovany, nejaky snese i koupani (nas jeden je plavec na kilometry a druhy neplavec, nemusel by se ani koupat - koupe se jen sprchou z konve!! a voda musi byt tepla, jinak zdrhne a nevylakame ani na zradlo) no podivej fakt na stranky najdi si Klikarku, ta jich ma cca 30 v Krusnych horach..ale ma AH ale to je podobne... a hlavne se nerid radami, ze malamut je pohodar a lezak naproti od Husky,,, je to omyl.. malamut vydrzi jit i 100 a druhy den znova.. ale clovek to nevydrzi..
Odpovědět
Profilova fotka
rodice je maji jendo 6 let a druheho 4, bylo jednumu smutno. vyzaduje smecku!!! a kazdy vikend celodenni vylet, v tydnu z prace na zahradu, prochazka cca 10 km a dat nazrat.. a to kazdy den... kdyz jsem byla doma a studovala, tak jsme jezdila s nima na kole, kolobezce.. treba 10 km rano a pak znova vecer.. je to nadherny pes, ma dusi, lasku,, ale ja si takoveho neporidim.. mame s muzem malou zahradu, nemam cas, chceme rodinu,, neni cas.. tak si koupim slepice.. s nima nemusim ven,,:-))) ptej se na zavodech lidi, reknouti jaky je zivot s malamuty krasny, ale tvrdy,,, zimu milujou, hlavne snih a bezky..
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@granda take hezke zkusenosti si popisala, škoda ze sa zadavatelka otazky vubec nevyjadrila, alespon nepodekovala. Podle mne je to vazne pes plny energie a vyzaduje vela casu. Neni pre kazdeho hoci je prekrasny. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@neyaa_cr jo napsala..... to je už doba... před 2 měsíci nám náhle jeden umřel, ten starší... druhému je smutno.... rodiče zestárli a nemají sily na nového psa.... tak je sám... ještě že mají rodiče vnučku a druhou skoro venku a tak má pes kamarádky...
Odpovědět
ahoj my jsme též měli AM fenu. Musím říct, že byla velice hodná. Na žádný měsíc nevyla. Akorát v noci "brečela" když chtěla čůrat. V boudě se nám nikdy nevytentolečkovala. A výcvik? Řekla bych, že měla svoji hlavu, poslouchala jak kdy. Lehni, sedni, ukaž bříško... to zvládala v pohodě. A že by měla extra moc energie a člověk se jí musel extrémě věnovat, tak to si nemyslím. Taky tenhle pes neumí štěkat jako ostatní psy. Akorát bych si ho nepořizovala nikam do nížin. Bydleli jsme 570m.n.m a v létě si myslím, že to ten pes lehké nemá. Jinak moc ráda na toho psa vzpomínám - je to mazel, aspoň ta naše byla. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@granda @neyaa_cr tazatelka by možná odepsala, kdyby to věděla, že někdo napsal :-D kdybych měla hlídat každou otázku, každej komentář, protože co kdyby někdo zapomněl tu jednoduchou věc - zavináč a nick :-D , tak nedělám nic jinýho, než hledám a hledám:) samozřejmě za zkušenost děkuji, nevím, jestli byl nutný až takový "stěr" :-N poradit se dá i bez vykřičníků a třeba formou - my to máme takhle, ale každý jsme nějaký, já děkuji za každou zkušenost i názor... nicméně momentálně nám u vchodu spí už skoro dvouletý malamuťák, je to zlato, při úplňku nevyje, občas když se nějaká fena hárá (a i tak razím heslo, že uštěkanej pes je horší než občasný houknutí:D), na dovolenou jsem opravdu zapomenout nemusela - bereme ho s sebou ;-) a dovolená je vždy přizpůsobená jemu a rozhodně mi to nevadí:), hrabat hrabe, to se dá přežít, krmím masem, nevidím v tom problém, sobě si taky nedělám denně polívky z pytlíku :-p , věřím, že u nás nestrádá - běhá s kolem, koloběžkou, čtyřkolkou, já s ním běhám canicross a často jezdíme na výlety do hor a lesů. Asi je to hodně o tom, co vše chce člověk pro psa udělat. A s otázkou zda fena či pes - vyřešilo se to samo, fenka po týdnu od narození zemřela, tudíž nám "zbyl" pes:) a jsem ráda, že toho rošťáka máme x-) Ani jednou, co ho máme, jsem nelitovala a spíš jsem se udivovala nad tím, co jsem vlastně celou tu dobu bez něj dělala :-N A jednou jsem četla, že buď se do toho plemene člověk zamiluje a nikdy jiné chtít nebude a nebo už ho nikdy chtít nebude... já jsem první případ, nedala bych ani za nic :-) @u1230 zmínila jsi výcvik - i chovatelka se občas udivuje, jak to zvládá:) je poslušný, chodí bez vodítka, povely umí základní, nepotřebuju z něj mít šaška, co umí skákat skrz obruče, na to jsou jiná plemena:) takže souhlasím, že i výcvik probíhá v pohodě:) je pravda, že v létě jsme si zvykli na jeho lenost (až mi někdy bylo líto, že ho nemůžu na kolo vytáhnout, protože je na něj horko :-D ) a teď co se ochladilo, tak už je to zase torpédo :-) prostě nelituju, že ho máme a aktivním lidem bych ho doporučila, je to bezva parťák a neskutečný mazel x-)
Odpovědět
@staflicka jo vidiššš :-) ale vieš čo je zvlaštne, ze dakedy vidim i komentar ku mojej otazke vo fore a dakedy ho nevidim...je to tym ze i do fora treba dat "odpovedat" nie len napsat prispevok... lebo to potom nedojde dotyčnemu..uz tomu rozumiem...som sa čudovala ze prečo mi dakedy pride oznamenie a dakedy nie pri novej sprave. Malamut je prekrasny psik, mne sa spolu s huskym pači vizualne nejvic. Ale kvuli istym vlastnostiam čo potrebujeme od psika hladame trochu inu rasu. Inak su prenadherniii najkrajsi :-) Prosim a neuteka z domu?
Odpovědět
Profilova fotka
@neyaa_cr přesně tak, odpovědět je nejjistější forma, jak dát vědět, že odpověď je na světě :-) neutíká, máme např. otevřená vrátka, drží se u nás, vyjde ven, čuchne, očůrá, ale neuteče:) poslechne na zavolání, miluje děti, vodu, nás:) prostě já tvrdím, že lepšího psa na světě není, ale to je pro každého ten jeho x-) na procházkách potkáváme starší manžele, co taky měli psa AM a to byl prevít, sami říkají, že se opravdu nepovedl a byl to hodně ostrej pes... A jakého pejska sháníš ty? :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
tak to je nádherný pes, ale asi jen k baráku do paneláku asi problém..:D
Odpovědět
je to super plemeno chytré a já bych raději vždy psa.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Taky bych brala asi spíš psa, záleží na tom jestli chcete štěňátka. Je to nádherný pes, kdybych mohla, hned bych ho brala.
Odpovědět
Článek se načítá
já bych byla spíš zas pro fenku, ale já bych totiž určitě chtěla štěňátka :)
Odpovědět
Určitě bych bral psa, možná se ani nebudu divit, když ho k nám manželka za chvíli přivede :-D akorát si myslím že bude náročný na srst, bude to chtít pořád vyčesávat
Odpovědět
já bych taky bral psa
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?