Chov hadů :)

Profilova fotka
Kdo má doma taky hadího mazlíčka? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My se chystame:)
Odpovědět
Profilova fotka
a jakého hadíka máte v plánu? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
přítel to vidí na nějakou korálovku :) co máte vy? my budem v teraristice začátečníci. terárko je již koupené ale zatím u tchánovců - u nás se čeká na dodělání pracovny a potom bude stěhování a koupě ..
Odpovědět
Profilova fotka
my máme dvě regiusky čili krajty královské,krajtu tmavou-albína,hroznýšovce duhovýho a skoro třímetrovou krajtu kobercovou,nějak nás to chytlo a hlavně děti :-)
Odpovědět
Profilova fotka
no teda :) zeptám se - tak nějak ve stručnosti - jaké je pro hady vhodné umístění? jde mi o to zda blízko oknu nebo spíš ve tmě, v chladu nebo teplu? máme představu, že by byl právě v té pracovně .. já o tom moc nevím, to právě přítel se zajímá .. já jen byla obeznámena s tím, že bude .. jo a čím je krmíte???
Odpovědět
Profilova fotka
dáváme jim potkany,ze začátku mi jich bylo líto,ale už jsem si zvykla,nejlepší je to u okna,jelikož máme u okna i topení,takže se spojí příjemné s užitečným,nemusí se jim tolik svítit,jenom postřikovačem jim zvlhčujeme terárko.
Odpovědět
Profilova fotka
@elomanka79 hm to bude paráda ...vzít do ruky předpokládám živého? potkana :( jak často se krmí? no plně u okna nebude ale blízko .. a jak se s nimi "mazlíte"? nebo je to fakt vyloženě jen na koukání?
Odpovědět
Profilova fotka
každý den je bereme do ruky,děti si je berou i do postele,ale jen na mazlení,ještě by je zalehly :-) ,někteří hadi sežerou i mrtvého potkana,ale většina škrtičů si potravu ráda sama i uškrtí,problematické jsou akorát regiusky,tu naší malou musíme krmit malou myšičkou s pinzetou :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@elomanka79 takže všichni ti hadi jsou "hodní"? nemáte strach, že by vám někam zalezli? musíte být zkušení chovatelé vid? a koukám, že bydlíme kousek od sebe ..
Odpovědět
Profilova fotka
jj,jsou hodní a hlavně jsme si je ochočili,nn,nezalezou nikam,když jdeme do práce,tak jsou zabezpečený v terárkách,bydlíme kousek od Rokycan. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@elomanka79 ochočení? :) se dá had ochočit? no dle fotek vypadá, že se máte radi :) už vidím, jak se můj malý bráška k nim tulí :)
Odpovědět
Profilova fotka
jasně,že se dá ochočit,ta naše kobercovka za námi leze jako pes a moc rád se mazlí :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj, tak se přidám do klubu :-) Já mám doma korálovku a leguána. Korálovka je zatím ještě prcek, dostala jsem ji nedávno a je to taková potvůrka malá, která hledá vždycky sebemenší skulinku, kam by se schovala. Leguán už je dospělý a je to taky takové naše zlatíčko :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky sharami,vítej v klubu ;-) Tak to věřím,ještěři jsou taky úžasný :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
ahojky tak se taky přidám ..... Doma mám užovku červenou jsou jí 4 roky mám jí od mláďete teď měří 165cm. Je to mazliček :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Profilova fotka
Taky o tom přemýšlíme, pomalu budeme mít doma malou zoo. chceme krajtu
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
chtěl jsem hada, ale manželka zakázala...
Odpovědět
Profilova fotka
chystáme se pořídit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My sice doma žádného hada nemáme a ani neplánujeme, ale když jsem byla malá, tak se teraristice věnoval brácha a v panelákovém 3+1 jsme měli myslím 4 hroznýše královské, 2 krajty královské a ještě další krajty a aby mi to nebylo líto, měla jsem nějaké své malé užovky. A protože ti škrtiči už byly celkem macci, tak od jara do podzimu jsme potkany chovali na balkoně, kde jsme měli asi 20 akvárií, aby se potkani nemuseli kupovat, taková malá "továrna" na hadí žrádlo. A k tomu samozřejmě čas od času nějaký králík a kuřata, protože potkani byly spíš takové jednohubky :-) A pamatuji si, že k nám nechtěli moc návštěvy chodit, protože se báli. Většina hadů byla v obýváku a dvě terárka v dětském pokoji. Upřímně se zpětně divím, že to naši puberťákovi dovolili a hlavně jak se nejen o hady, ale hlavně o ty potkany starali ;-) A největší ponaučení z té doby pro mě je, že na každém terárku musí být zámek, protože hadi jsou vynalézaví a i bez rukou zvládají otevřít skoro cokoliv, což potom nebyla moc sranda, lovit hroznýše ve stupačkách u sousedů... :-) Je to pěkný koníček, jen je potřeba si uvědomit, že je to jako třeba se psem, prostě starost na dlouho (i když ne s venčením) a ne jako křeček, který mě může za pár měsíců přestat bavit, protože stejně za 2 roky umře stářím. A s ohledem na krmení je to prostě koníček pro silnější povahy :-D
Odpovědět
@monny3 ;-) super na to že se hadů opravdu moc bojím tak jsem si pěkně početla a rodiče byli borci, že vám to dovolili, já bych to svým synům nedovolila a váš soused bych byla opravdu nerada vzhledem k těm hadům ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@alisek no jo, zase to asi naši brali tak, že je lepší, když se brácha věnuje hadům, než kdyby se flákal někde venku a po hospodách s kamarády :-) A sousedka sice dlouho brblala, ale právě po téhle příhodě byly už vždycky všechna terárka zamknutá ;-)
Odpovědět
@monny3 a má to jako hobby do dnes?
Odpovědět
Profilova fotka
@alisek no, po založení rodiny byla jeho žena proti hadům, takže se přeorientoval víc na ještěry a teď si ještě ze srandy pořídil pár mrňavých barevných krevetek (které bohužel nevyrostou natolik, abychom je snědli :-) ).
Odpovědět
No mě to nesmí přes prah, ale kolega má doma hada a k tomu ještě dvě děti malé. To jenom na to pomyslím, hned mi běhá mráz po zádech.
Odpovědět
sousedi ho mají a upřímě tohle bych doma nechtěl.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?