Co s kočičím škrábáním na dveře?

Profilova fotka
Máme 3 roky kocoura, protože čekáme přírůstek, začali jsme mu omezovat přístup do ložnice - na noc - zavřeme se tam a spíme, jenže on se ráno cca 4hod. probudí v obývákua jde nám na ty dveře škrábat, abychom otevřeli - já chápu, že chce být s námi, ale já nechci, aby tam lítal a lezl malé do postýlky. Citrusy, ani pepř ani vyhazov nepomáhá. Díky za rady.
Odpovědět
Ahoj, doporučila bych ti koupit sprej, který odpuzuje kočky a nastříkat to na dveře.
Odpovědět
Profilova fotka
Vzhledem k tomu že je tazatelka neaktivní, tak otázka už není aktuální, ale vyjádřit se můžu. Je dost těžké chtít po zvířeti, které mělo celý svůj dosavadní život něco povoleno, aby pochopilo proč to najednou nesmí :-/ Asi bych pořídila na dveře škrabátko a druhé mu dala do obyváku, který je teď jeho královstvím. Případně mu tam i přidala polštářek s vaším pachem (stačí se na jeho potahu jenou vyspat).
Odpovědět
Profilova fotka
Chce to čas, ono ho to přestane bavit. Hlavně neotevírat, když začne škrábat a nemluvit na něj, dělejte, že tam nejste. Naše kočky nás takhle začali šikanovat, když jsme se přestěhovali do nové ložnice. ve 4 ráno začalo škrábání, za půl hodiny mňoukání, pak skok na kliku. V půl hodinových intervalech se takhle střídali až do 6 hodin (v 6:30 vstáváme 8-( ) První týden byl nejhořší, pak se to postupně uklidnilo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?