Jak zamezit kočičím výkalům na dvoře?

Profilova fotka
Nějaká kočka chodí pravidelně kadit na stejné místo na našem dvoře. Poraďte mi prosím, jak jí zabránit. Syn je na kočky dost alergický, takže je to nechci vůbec. Jinak proti zvířatům vůbec nic nemám. Děkuju předem za tipy.
Odpovědět
Profilova fotka
Kočky rády zahrabávají....pokud tam máte písek, nebo volnou hlínu tak jedině něčím zakrýt. Nebo udělat písek někde kde vám to vadit nebude. Já zkoušela pepř, polít savem...všechno zabralo ale jen než vyprchalo...cca 2 dny...takže dlouhodobě je to celkem drahé řešení. A nebo pořídit psa :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
@komenska no nám nakonec nejlépe zabralo ptačinkové pletivo jako podklad - třeba do ozdobné zahrádny a na to velké kameny, nebo středně velké kamínky, které kočka neuhrabe a když zjistí, že tam nejde hrabat, nechá toho. Jo a taky máme už i psa :-)
Odpovědět
Profilova fotka
V hobby marketech se dá sehnat přípravek Stoppes, jsou to tuším sprej nebo granule a myslím, že to účinkuje i na kočky. Smrdí jim to, tak tam nejdou. A nebo se říká sehnat lejno od velké šelmy (tygr, lev atd), třeba ze zoo... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
nám kočka chodí sr... jen do nového trávníku. až mi to připadá divný,že nejde do písku.Už si s ní taky nevíme rady, ty granule jsme použili a zatím nic moc, každý týden nové hovno. Vadí mi to hlavně kvůli dětem, v létě tam chodili bosky a váleli se v trávě. Za měsíc už budem na baráku bydlet,tak třeba pak už tam chodit nebude.
Odpovědět
Profilova fotka
Kočky odpuzují výpary z octa nebo z citrusů. Citrusy navíc prospívají 2x - až se slupky z pomerančů či citronů rozpadnou, obohatí půdu :-) - Tohle jsem našla v knize s radami od babiček, tak snad to pomůže ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
díky za několik různých tipů, vyzkouším asi všechny, už mě ta hovna serou (omlouvam se)
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 5 měsících
@honzajs to nebylo myšleno vážně :-|
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
Zdravim... Taky mam problem s celorocnim pouzivanim nasi zahrady kockami v okoli, kdy svou potrebu provadi do travniku. Za pet dni mame na jednom miste hromadu hromadek. Je mi to odporne, pls. s cim mate nejlepsi zkusenosti? Diky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?