Jaké si mohu pořídit zvířátko do rodinného domku bez zahrady?

Chtěla jsem se zeptat jaké si mohu pořídit zvířátko do rodinného domku které by vydrželo být doma samotné třeba dva dny :-) napadl mě králík kterého si přeji od malička ale nevím jestli by doma vydržel samotný.Pejska a kočičku nechci pejska už máme :-) a kočičky moc nemusím.Budu moc ráda za rady,děkuji.
Odpovědět
1
2
A to zvířátko má být savec? Jinak ještěrky, sklípkani, hadi bez člověka jistě vydrží ;-).
Odpovědět
@tejka04 2 dny samo? Tak možná rybičky? Nějaký hlodavec by asi taky "vydržel", jen bych se bála, žesi třeba vylije vodu a bude mít žízeň...(zvládnou to i z napaječky :-( )
Odpovědět
krmení se dá automatizovat a zvířátko se dá sledovat i webkamerou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@tejka04 Jako majitelka králíka upozorňuji na časovou náročnost. Pokud ho chceš na mazlíka, je třeba se mu věnovat každý den.
Odpovědět
Souhlasím, že králíček potřebuje pozornost. Plazi jsou zase dost nároční na chov (vlastní zkušenosti). Křeček je spíš samotář, ten by ti mohl vyhovovat. Ale péči, čas a lásku potřebuje každé zvířátko, což asi víš ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
cokoliv vycpaneho? ;)
Odpovědět
@tejka04 Za mně morče, inteligentní a velmi komunikativní tvoreček, mám ho v teráriu (po dětech) a v podstatě nevyžaduje zvláštní péči, kdykoliv něco potřebuje tak na vás "pískne", když je hezky můžete ho dát do malé ohrádky netřeba velkou zahradu stačí proužek trvávy, máte-li ho již déle pak není ani ohrádky třeba, neuteče případně chodí večer samo domů, když je třeba na dva dny odjet když ho vhodně předzásobíte nemusíte mít strach, jak říkám "malá hlodavá myš, malá kapibara" :-D
Odpovědět
Co pískomil? Vydrží bez vody, získává ji z občasné čerstvé stravy, jinak si dělá zásoby suchého krmiva pod podestýlkou :). Navíc si myslím, že není přespříliš fixovaný na člověla. Případně mít pískomilů víc, jen pozor na množení.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrmm Morčata se však doporučují chovat minimálně dvě.
Odpovědět
@cerberos1306 A vidíte "doporučení" neplatí vždy, mám dvě morčata a musím je držet zásadně a vždy odděleně nikdy je k sobě "nesmím" pustit jinak se rvou jsou rozlícení zkrátka se nemají rády, když jsou samostatně jsou "spokojené" více méně komunikují jen se mnou mezi sebou jsou zarytými nepřáteli, koušou se rvou jsou krajně naštvané......
Odpovědět
@cerberos1306 Navíc dříve jako děti jsme měli vždy jen jedno morče žádný problém nikdy nebyl to že je nutné pořídit kamaráda "aby mu nebylo smutno" jsme slyšeli až mnohem později, mně osobně se (to už byly jiná morčata) se dvě morčata v jednom teráriu zásadně neosvědčily, navíc pokud si zase rozumí pak na člověka "kašlou" má-li to být "mazlíček" doporučuji morče pouze jedno
Odpovědět
Já měl taky jedno morče a bylo super, bylo s námi 6 let :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Jako děti jsme měli jedno morče a jak to u dětí bývá stále jsme ho "tahali" morče mělo díky tomu docela "perný výcvik" :-D Výsledkem bylo že se "hodně ochočilo" a "naučilo" později jsme ho běžně pouštěli na zahradu ráno ven večer přišlo samo domů neskutečně inteligentní a chytré zvíře velký mazel, velice komunikativní (zdravilo, případně když něco chtělo písklo) měli jsme ho tuším 10 let ? Prožilo s námi velký kus dětství. Později si sestra pořídila myš, potkána ale to už "nebylo ono", ten potkán sice inteligentní je, ale to morče mi připadlo "více komunikativní" "více jak správný a nepostradatelný člen rodiny" :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@petrmm http://www.chovmorcat.cz/nabidka-morcat/ Ať si každý udělá názor sám. Každopádně bych morče nechovala v teráriu. A slečna se ptá, které zvíře vydrží dva dny samo. Takže já bych morče tak dlouho samotné doma nechávat nedoporučovala. Morčata jsem také chovala, mluvím z vlastní zkušenosti.
Odpovědět
@cerberos1306 Nechť si "oficiálně" říká kdo chce co chce, taktéž mluvím z vlastní zkušenosti a i teď kdy je mám odděleně a již zdaleka se jim nevěnuji tak jako když jsme byli děti nezdá se že by strádala, rovněž tak s teráriem jsem nadmíru spokojen naopak všeliké "klece" apod. byly spíše "na binec" ale to už záleží na každém, každopádně důležité je, aby nebylo "ubytování" příliš těsné a morče mělo své pohodlí.
Odpovědět
@petrmm P.S. Jak pravím, nikomu neberu věří-li tomu co někde někdo napíše mně se ale hodně z toho neosvědčilo, praxe mi prostě potvrdila něco jiného....
Odpovědět
Profilova fotka
@petrmm To je tak samo, jako když někdo chová králíka ve 40 cm v kleci a bude tvrdit, že to králíkovi stačí.. Slečna má vlastní rozum a věřím, že ho i použije.
Odpovědět
@cerberos1306 Víte nechci se nikoho dotknout a licitovat "kdo má pravdu" jedno však vím jistě, používat vlastní rozum se opravdu oplatí, kdybych se řídil tím co se kde píše "že je to tak nejlepší a dobré" pak by to v praxi mnohdy znamenalo "katastrofu" zkuste například dát ty dvě morčata co mám doma " k sobě" protože je jim "chudinkám smutno" budou se rvát honit tak dlouho dokud si něco neudělají nebo je od sebe násilně neodtrhnete. Také mám ověřeno že každé morče podobně jako člověk má svou naprosto individuální povahu, některé je třeba bojácné a při sebelepším přístupu (i pořízení kamaráda) nic nezměníte, některé je "oraz" hned od začátku "do světa" "do komunikace" kdy člověka bere až na "prvním místě" a na druhá morčata "kašle"- proto nemám rád "návody" někdo od někud něco "vzal" jenže realita není tak "uniformní" aby to bylo "stoprocentním pravidlem", pro začátek je to dobré ale později by měl každý užívat "vlastní hlavu"
Odpovědět
Profilova fotka
@petrmm Odkud jste měl morčátka? Byli to samečci? Bratři? Spolu od malička?
Odpovědět
@cerberos1306 Na začátku byla koupená, pak už "vlastní" a ty rozdíly v povahách celkem velké, v každém případě bych byl opatrný na nějaké "paušalizování" , kupříkladu matka úplně "vpohodě" "dcera" celkem nezvladatelná "svéhlavá" naopak zase dva samci "kliďasi" kamarádi i ve větší skupině kdy se praví že mohou svádět souboje o samičku, nyní co mi "zbylo" jedna "oraz" druhá " stále strach" a spolu se servou a nesnesou v žádném případě..
Odpovědět
Profilova fotka
@petrmm Ano, máte pravdu. I ty zvířata mají každá svou "osobnost" :-)
Odpovědět
@cerberos1306 Mně to prostě připadá spíše jako u lidí, proto mi kolikrát ta doporučení "nesedí", jakoby vám někdo určil partnera nebo kamaráda a myslel si že "vám udělá vždy radost" může, ale také naopak vůbec nemusí, anebo jakoby všichni sourozenci "byli stejní" a jakoby si vždy rozuměli.....
Odpovědět
Profilova fotka
@petrmm Myslím, že dáme prostor vyjádřit se i ostatním, abychom zde nespamovali zeď ;-) Hezký den :-)
Odpovědět
Ok, to se někdy stane že se člověk "zakecá" :-)
Odpovědět
Souhlasím s @cerberos1306 Morče je společenské. Pokud by zůstávalo doma samo příliš často, určitě to není vhodné.
Odpovědět
My máme andulky, někdy jedeme na víkend pryč, tak se jim nasype dost zobání a v pohodě vydrží.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme od června ,,zakrslého" králíčka a toho samotného víc jak přes noc nenecháváme. Když jedeme pryč na delší dobu , odvážíme ho na hlídání ;-) Jinak zakrslý už není tak docela zakrslý :D jinak je to docela mazel ,dvouletá dcera ho má ochočeného . Akorát ho máme v kleci a dělá teda bordel ! Všude seno a pelety jak lítá po kleci ;-) A jak tu někdo psal ,tak náš králík teda vyhazuje napaječku každou chvíli :-/ Jinak baští seno , zeleninku , granulky a pamlsky pro králíky, tvrdé pečivo (v určitém množství).
Odpovědět
@petulka_zdenda Zdravím Proto i když jsou někteří proti jsem si na morče oblíbil "terárko" je průhledné snadno omyvatelné (stačí jednou za čas, zas se tolik nešpiní) vrch mám otevřený ale stěny zachytí 90% bordelu pokud morče "prohrábne zadními", navíc mi to psychicky přijde lépe než "mřížka" "klec" a i to morče všude dokola bez omezení dobře vidí......., jediná nevýhoda snad je že sklo je těžké, ovšem je to zase "na věky" když ho nerozbijete
Odpovědět
Profilova fotka
@petulka_zdenda Peletky máte jenom v toaletce nebo v celé kleci? :-)
Odpovědět
@petrmm A jak máte velké terárko? My jsme v terárku měli křečíky, džungaráky a roborovského, jeden čas dokonce v dětské vaničce, protože se rozmnožili :). Dneska mám činčily, klec mají velikou, 2 dny bez člověka vydrží v pohodě, ale asi je nemůžu doporučit, pokud člověk často nebývá doma několik dní, výjimečně ano, pravidelně...no nevím.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?