Myši na půdě

Profilova fotka
Sice to není úplně žádoucí domácí zvíře, ale žijí tu s námi. :-) Jak máte prosím uložené věci na půdě, aby tam nelezly myši. Jen na cca měsíc jsme tam uložili pár beden od banánů s oblečením a když jsem to snesla zpět dolů, chtělo se mi brečet. Spousta věcí byla okousaných atd. Rešíme, že by se nám hodilo tam uložit různé sezónní věci, nejen oblečení, ale i na zahradu apod., ale máme strach, že nám do toho zase polezou. Jak máte prosím věci na půdě uložené? Děkuji ;-)
Odpovědět
Zdravím Tak myslím že by to chtělo nějaké "bytelnější bedny" "boxy" nebo dobře uzavřené skříně, kam se tak snadno nedostanou. V Indii to prý řeší tak že když nechtějí aby jim prožrali například látky, tak dají na zem misku s nějakým zrním co zkrátka rádi jedí, stačí prý docela málo, myši se prý nažerou a látek si nevšímají jestli to ale funguje nevím. Je ale fakt že v šopě kde jsou také různé igelity plachty apod., které by mohli rozkousat mají nanošené lískové oříšky (vedle mám lískový keř) a ty celou zimu loupou a jedí a potřebu dokola "hlodat" nemají. Také není špatné si přiživit kočku, bude pak brousit kolem a oni ji cítí kam může vlézt tam oni nejdou, např. od té doby co mi chrápe kočka na půdě jsem tam myš nezaznamenal :-D
Odpovědět
asi bych řešila to, jak myši na půdě zlikvidovat - na půdě máme knihy a věci normálně v krabicích a nic ožraného nemáme. Rozmístila bych pasti - jed je sice super, ale nikdy nevíš, kde potvora chcípne a ten smrad potom!. Takže bych věci dala normálně do sáčku a krabice, rozmístila bych pasti. Nevím, jak máte přístupnou půdu, ale určitě bych problém s myšmi řešila, protože se snadno z půdy mohou dostat do dalších částí domu, kde budou ještě více nevítané.
Odpovědět
Já bych neřešil jak tam máte uložené oblečnení ale spíš bych řešil jak se zabit těch myšek...=)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
My máme na půdě pastičky a docela to pomáhá :-)
Odpovědět
Určitě věci uložit do plastových boxů. Dají se koupit v hobby marketech (OBI, Hornbach, Baumax) mají je v ikei, Scontu, domácích potřebách, na internetu. Každopádně myši vyhubit. Osvědčily se nám pastičky s kouskem slaniny - máme ty plastové (sýr ty naše mršky nežerou). Nalezou nám každoročně na podzim do boudy na nářadí a poznám to už po čuchu. Jejich moč děsně smrdí a bobky všude. Už jen proto bych je nechtěla mít v oblečení a v domě. Věci máme uskladněné na půdě a tam nemají možnost vlézt, vše je utěsněné.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?