Orientální kočka

Dobrý den, chtěla bych se zeptat těch, kdo chováte nějakou orientální kočku. Čím ji krmíte? Máte ji venku nebo doma? Předevčírem jsem se ujala nalezeného kocourka, odhadem paní doktorky z veteriny mu je asi 7 - 9 měsíců a je určitě šmrcnutý se siamskou či egyptskou nebo nějakou takovou kočkou. Bydlím na baráčku a máme 5 venkovních koček. August, jak jsme si ho pojmenovali, je sice viditelně na lidi zvyklý, ale na ostatní kočky ne. Myslím si, že byl spíš doma v bytě, tady na zahradě je ze všeho docela vyjukaný - ale jde vidět, že si trošku zvyká. Teďka si s přítelem rekonstruujeme druhé patro v domě a až budeme mít s rekonstrukcí hotovo (což bude určo tak konec září, max říjen), tak ho dáme vykastrovat a vezmem si ho dovnitř, ale teď to bohužel nepřichází v úvahu. Myslíte, že z toho může mít nějaký šok? Když byl do teď zřejmě v bytě, teď bude pár měsíců venku (ještěže je léto) a pak ho zas dáme dovnitř? A dále teda potřebuju vědět, čím takovou kočku krmíte, protože se tady u nás zatím moc nenajedl. Naše kočky primárně loví myši a ptáky, sem tam jim dáme Friskies granule a konzervu, ale nemají to jako hlavní jídlo. August, pokud byl doma, tak asi ještě lovit neumí, a granulky mu nejedou. Tak musím koupit něco extra, ale nevím co. Moc všem děkuji za rady :)
Odpovědět
My jsme taky přemisťovali asi ročního kocourka z bytu ven (abychom se ho nemuseli zbavit úplně). Celý první den byl zalezlý na jednom místě a ani se nehnul, ani nejedl. Pak jsme ho asi 4 dny vůbec neviděli (pravděpodobně se musel nějak popasovat s ostatními venkovními kočkami). A pak se vrátil a vše bylo v pohodě. Je teda pravda, že byl venku méně šikovný než ostatní kočky :-) Zpátky domů jsme ho už nepřemisťovali, ale když měl příležitost vždycky tam rád pobyl (a rozhodně nezapomněl, jak se tam má chovat).
Odpovědět
@noemi77 To jsem moc ráda, už jsem propadala panice, že ho takto týrám :( Je fakt, že dneska je na tom líp, už se chová jako ostatní naše kočky - buď jen tak obhlíží co se kde šustne, nebo spinká v trávě. Snad to bude v pořádku. Být na mě, vzala bych ho dovnitř hned, ale fakt není kam... A do malé koupelny ho dávat nechci, tam není žádný prostor...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?