Psí chlupy - jak uklízíte?

Máme v domě labradorku, jelikož nemáme ještě okolo pozemku oplocení. Jak řešíte psí chlupy? zametáte? vysávate? popřípadě jakým vysavačem? Už jsem zničila dva vysavače, vždy se do motoru dostaly chlupy (je pravda, že to nebyly nějaké extra drahé a speciální vysavače) = reklamece: Ne-e-e :-/ Děkuji za odpovědi s vašimi zkušenostmi :-)
Odpovědět
1
2
Take mame labradora, no je to des bes, co s chlupama. Pouzivame takovy gumovy smetak, jak pouzivaji kadernice, s tim to jde z lina a podlahy, ale koberce bereme tempovacim luxem, obcas i obycejny, ale to moc nepomaha. :-)
Odpovědět
Máme Zelmer Twist s turbokartáčem. Cena cca 3000, turbokartáč je na psí chlupy výborný, jinak jsem lezla po kobercích stále po čtyřech a marně.
Odpovědět
Já mám v domě dva setry, přičemž můžou i na zahradu. Nezbývá, než uklízet denně.Mám pouze stíratelné podlahy (před rekosntrukcí) - jen ve vstupu je tmavý pracovní koberec, který "vsaje" mokré tlapky. Několikrát týdně celý dům vysaju (jedno vysávání = jeden sáček do vysavače), a pak vytřu. Denně zametu. Občas je potřeba zamést i dvakrát :-/ Vysavač i smeták mám však obyčejný, ale uvažuju nad vysavačem bez sáčků, kde jen budu ty chlupy vysypávat.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám labradora, takže se "zapichovacími" chlupy mám zkušenosti. Mám vysavač Philips FC9174/01 Performer Animal Care, který je naprosto úžasný, mám ho již 4. rokem a po nás si ho pořídilo i několik známých, kteří jsou také nadšeni. Na koberce používám turbo kartáč (je součástí vysavače) a super. Jinak z drobného čalounění vybírám chlupy tzv. "beruškou" - http://www.zoohit.cz/shop/psi/pece_st... - je to malý zázrak :-)
Odpovědět
Máme psa i kočku a připadá mi, že je to marný boj.Když vyluxuji a vytřu přeběhnou přes to zvířátka a můžu uklízet znova. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
máme doma dvě dobrmanky, s chlupama to není tak hrozné, i když něco se taky najde, ale nanosej domu hozně písku atd. naučila jsem se vysávat klidně i 3x za den, máme vysavač Mielle, už 4 roky , a je absolutně bez problémů, dokupovali jsme nástavec na plovoucí podlahy, se zvláśtním kartáčem. Koberce nemáme ;-)
Odpovědět
dva kžíženci kokrů, doma i venku, na léto letní setřih, podlahy (nemáme nikde koberec) vysávám obyč. šáčkovým elektroluxem,už ho mám asi 5 let a nemůžu si stěžovat. Povysávám, pustím psy a můžu začít znovu :-) - my to moc neřešíme, chlup sem chlup tam, když chci mít psy uvnitř, počítám s tím, že se z naší podlahy nebude dát jíst! :-)
Odpovědět
Měla jsem 17 let kokršpanělku a chlupů z ní bylo neskutečně. U žádného jiného psa se nám tohle nestalo. Z labradora to padá taky slušně to vím když u nás byla návštěva. Nestačila jsem uklízet. Já jsem používala vysavač elektrolux a byla jsem s ním spokojená. Velký sací výkon a nikdy se nepokazil. Teď mám robotický vysavač Sencor, pouštím ho denně a je fajn, že vysaje i pod skříněmi a postelí, kam se s normálním vysavačem nedostanu. Za mě už bych si zvíře doma bez robotického vysavače nedokázala představit. Příště bych koupila nějaký lepší robotický vysavač, ale na zkoušku jestli nám to bude vyhovovat tento levný stačí. Teď už mám jen jeden kusový koberec, ale dřív jsem měla v ložnici celoplošný a ten elektrolux měl dobrý tah. Takže bych asi vybírala podle druhu podlahy co máš doma.
Odpovědět
Profilova fotka
máme šeltii pejska děs běs hlavně teď pár měsíců kdy mění srst, můžu vysávat denně, ale jak píšou ostatní je to marný boj, používám vysavač Miele jsou dobré a super jsou takové ty válečky z Ikey co na sebe lepí smetí, hlavně na sedačku a oblečení ;-)
Odpovědět
Mám bígla. Malej prcek, ale těch chlupů neskutečně. Všude máme dlažbu, jen v ložnici, pracovně a pokojíku plovoučku. Vysávám nebo vytírám denně aby to bylo snesitelný a hlavně psa kartáčovat - ta naše potvůrka to nesnáší. Vysavač se mi osvědčil Samsung s takovou nádobkou na rukojeti, myslím, že se to jmenuje cyklonovač nebo tak nějak. Každopádně ty chlupy a větší bordel se usadí v té nádobce a do pytlíku jde jen prach. Je to super úspora pytlíků. Nádobku po vysávání jednoduše vysypu a jedu dál. Jo a vysavač stál něco přes 2 tis. - mám ho 2 roky a už se mi to vrátilo na pytlíkách které jsem ušetřila. Je tam možnost i látkového pytlíku, který se vysypává. Takže pokud nechcete tak ty papírové nekupujete vůbec. Výkon je bezva. Na sedačku jsem si dokoupila malý univerzální turbokartáč za 250 Kč a jsem spokojena. Vysavač přežil i stavbu, prach ze sádrošů atd.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
kadeřnické koště - na něj se chlupy nelepí a pefektně se s ním zametají :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mam doma labradora a vysavac jako @kkaccullka, muzu take doporucit! Cyklonovac je super vychytavka! Vysavacek je maly, takze mrstny a vykonny.
Odpovědět
Článek se načítá
Máme ridgebacka a líná moc a vysáváme, zametání nestačí. Vysavač máme už 7 rokem Elektrolux Maximus a šlape jak hodinky. . Ještě plánuju koupit robotický vysavač :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My na kocici chlupy mame vorwerk a myslim ze mu budu verna po zbytek zivota :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Máme Maďara a líná teda celoročně opravdu hodně,denně jsem musela i 2-3x někdy luxovat celej dům...zametat moc nemělo význam,nikdy se nevzalo vše..zkoušela jsem vše možné,od ručních luxů,přes klasickej vysavač,co máme Miele,různé zamtetače a až od té doby,co máme robota,tak mám klid...Ale jinak ten Miele jako lux sám o sobě je super,máme ho asi 7 let a je nesmrtelnej na to vše, co jsme s ním kdy vysávali...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Taky máme vorwerk, byt bez koberců, vysávám denně, máme zlatého retrívra a tři kočky!!! Uvažuju i o robotickém vysavači... ;-)
Odpovědět
Mám kokra, takže chlupů, že bych mohla mít zásobu svetrů. Za pět let mi odešly dva vysavače, teď už druhým rokem používám Electrolux ZUP 3860 C a jsem spokojená. Elektrický kartáč je k nezaplacení. Ale musím říct, že jsem vybírala dlouho a dávala se na modlení, aby to zase nebyl šunt.
Odpovědět
My mama cane corso , kdyz lina tak je to hruza. Takze u nas male dite dva roky a pes rovna se vysavat kazdy den. Osvedcil se nam tycovy vysavac .mam jo porad za dvermi.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Profilova fotka
Mám v bytě fenku a chlupy naprosto všude, řeším to tak, že to neřeším, prostě to vyluxuju, menšími nástavci vezmu pak sedačku i police, všechny možné záhyby a pod nábytkem. Na léto fenku stříhám a poprvé ji budu nechávat trimovat....Což už trochu navazuji na to, že se psí srstí souvisí strava, jestli je venkovní nebo v bytě apod...Obecně na srst pomáhá lososový olej, pravidelné česání/stříhání a nebo také způsob nekrmit granulemi, ale syrovým mase tzv. barf...Pořádek se psem se udržet jakš takš dá,ale je to o denním luxování a to se přiznám nedělám.
Odpovědět
Profilova fotka
souhlasím s desihnanna
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
My luxujeme téměř denně, osvědčil se nám vysavač Miele (mají i velkou verzi přímo pro zvířecí chlupy a mají i speciální nástavec na pohovky, pelechy apod.). Zatím zvládá chlupy z kočky a z velkého psa a naprosto bez problémů. Investice dražší, ale po dlouhé době je to konečně vysavač, na který se lze spolehnout. Jsem alergik, navíc prostory nejsou nijak velké, takže luxovat musíme :-|
Odpovědět
Profilova fotka
mame dva psy, ty chlupy jsou opravdu hrozne. Vysavac mam vorwerk a ten tedy vysava velmi dobre. Chlupy ale vysavam denne. Souhlasim, ze kdyz psa pravidelne vyceses nebo i vytrimujes, nelina temer vubec.
Odpovědět
My luxujeme, ale máme vodní vysavač, ale já luxuju ob den... ale někdo zase říkal, že ty chlupy ucpívají filtry a to potom ničí ten vysavač... tak nevím, pro mě je to nejjednodužší... :)
Odpovědět
My klasicky luxujeme (vysavač to zatím zvládá), vytíráme (máme lino, naštěstí). Máme taky velkou spotřebu lepících válečků. Ty odstraní chlupy ze všeho. Jinak kartáčujeme - zatím klasickým kartáčem, ale uvažuju o speciální rukavici. https://www.superzoo.cz/psi/pece-a-hy... - rukavice i ty válečky, abyste věděli, o čem je řeč.
Odpovědět
používal bych především nějaký vysavač který se dá případně rozložit a celý vyčistit. při zanešení aby se dal vyprásit a aby se hned nerozbil
Odpovědět
Manželka koupila koště pro kadeřnice na vlasy a je to mnohem lepší, než vysavač.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Já zametám smetákem, který je fakt , že kupujeme častěji ale právě proto abych si nezničila lux :)
Odpovědět
Abych se nemusela bát o vysavač, tak mám průmyslový vysavač ;-). Ale jinak psí chlupy, to je boj. Na oblečení používám takové ty lepící válečky nebo postačí i obyč izolepa.
Odpovědět
My jsme tohle vyřešili robotickým vysavačem. Máme 4 psy (a dvě kočky), žijeme v domě (nastěští bez prahů), takže náš robot si s tím v pohodě poradí. Kupovali jsme myslím iRobot Roomba ale nevím už typ. 7xx to myslím bylo a stál před třemi lety asi 12 tisíc. Ale funguje i dneska super!
Odpovědět
Profilova fotka
Máme psa a 3 kocoury vysávám denně.Mám obyčejný vysavač eta zelmer a zvládá to.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?