Stěhování koček-mohou být delší dobu v jedné místnosti?

Profilova fotka
Ahoj kočkomilové mám dotaz, potřebuji se poradit, co mám dělat... Mám doma 2 kočky (8 měsíční kastrovaný kocour, 6 měsíční kočička), oba vyrůstali pouze v bytě, venku nikdy nebyli, jenže... Za týden se stěhujeme z podnájmu k rodičům, kde kočiny mít nemůžem, kvůli alergii, tak mi zbývá mít je na domečku, kde se rekonstruuje.. Mám v patře 2 místnosti před reko, každá má cca 15 m2, kde bych je měla během té doby, než dobudujeme přízemí ( v plánu asi 2-3 měsíce)... myslíte, že to nebude moc traumatizující? Ven se je bojím pustit, z každé strany jsou psi, ti by je hned chytli.. Kočiny nejsou zvyklé, bojím se, že by to nedělalo dobrotu... Tak co, mít je v místnosti nebo pustit ven a děj se vůle boží..? Což by mi asi trhlo srdce... Jsou to posteloví mazlíci...
Odpovědět
ven bych je nepouštěla, lepší bude, když budou v domě. kočky nemají celkově rády změnu prostředí, ale někdy to jinak nejde. jako všechno, i tohle chce čas, určitě si zvyknou a bude to v pohodě. tohle jsem taky s těma našima miláčkama kocouříma řešila pomalu se slzičkama a dopadlo to výborně, držím palce! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No tak děkuji :-) jsem ráda, že slyším i pozitivní názor :-) pro mě pozitivní :-) máme pracovně rozdělené pokoje na ložnici a kočičí pokoj, v budoucnu dětský :-)
Odpovědět
Profilova fotka
také bych je ven nepouštěla, když na to nejsou zvyklé, to až tam budete bydlet nastálo :-)
Odpovědět
ahoj my jsme se stěhovali taky k našim a kočičky máme taky domáci, ale byli zvyklí chodit i ven, ale i tak jsem si na ně dala postroj a chodila jsem s nima po zahradě, aby si zvykli na okolí a myslím že tak za měsíc jsem je pustila ven. naši by je taky vevnitř nesnesli, ale na dvoře jim tatka postavil zahradní zateplený domek, takže tam můžou chodit a na noc je zamknu. a když jsme si donesli kotátko tak jsem ho dala taky na postroj, aby si zvyklo i na venek a neuteklo, protože jsem měla o ní strach, dneska už je to velká slečna, ale hned bych je nepustila ven, mohli by ti utéct.
Odpovědět
Profilova fotka
pokud budou mít možnost se každý den proběhnout po baráčku tak bych se nebála.. naše zvíře je taky zvyklé být v jedné místnosti, když nejsme doma a vydrží bez problémů.. beztak skoro pořád spí ;-) taky nás čeká dvojí stěhování, tak jsem zvědavá, jak to zvládne.. :-)
Odpovědět
@lecka My mame typickou kocku domaci. Je to vesnicky kocourek (6 mes. kastrovany), ale ven se boji, obcas vybehne, ale drzi se max. 5 m od domu. Jinak je take obcas zvykly v jedne mistnosti asi 9m2 a vydrzi
Odpovědět
myslím, že pokud to jinak nejde, tak je to nejlepší řešení, ven bych je nepouštěla ani potom, kočky mají venku výrazně kratší život a pokud jsou již zvyklé doma, je to tak lepší....určitě bych ale uvažovala o vybudování klecového výběhu až se zabydlíte, aby to měly micky pestřejší.....naše kočky jsou bohužel zvyklé chodit ven, ale tři jsou takové větší domácí prdelky, tak ty pouštím jen tehdy, pokud jsem doma a mohu je jedním okem hlídat.....ty svobodnější pouštím ven s těžkým srdcem, ale už jsou tak zvyklé a omezení by je trápilo....holt se musím smířit s tím, že budou mít život kratší, ale o to pro ně příjemnější...ale když mi nedávno jednu někdo zajel (na klidném, přehledném místě, kde se ani nedá jet rychle), tak jsem to oplakala....mějte na paměti, že kočka žije průměrně patnáct let, ta venkovní však pouze tři......jsou-li zvyklí doma, pak hurá, nic bych neměnila...ono stejně i když je kočka venkovní, tak po změně prostředí by první měsíc měla být zavřená, aby se navázala na nové prostředí.....
Odpovědět
ještě teda fakt doporučuju jim tam dát hračky, ale pozor! STŘÍDAT! jinak se jim to omrzí.....úžasný dárek pro naše kočky je jakákoliv krabice, malá i velká, každá je vítaná....stačí na den schovat a druhej den už je to zase super hračka....pak takový ten balonek, z kterého vypadávaj při manipulaci oblíbené pamlsky či granule, to je taky baví...pak máme kuličkodráhu ze zoohit.cz a taky kočičí pěnové balonky, obojí zbožňují....já to každej večer schovám (aby nedělali v noci čurbes) a ráno zas vytáhnu a to je radosti..určitě i nějaké to škrabadlo či kočičí strom, prima je i tunel......trochu jsem se bála to koupit, některé kočky to ignorují, ale to kouzlo je v tom, že to nemaj k dispozici pořád, to by je tak nebavilo....
Odpovědět
Ven je nepouštěj. Musela jsem se ujmout babičky kočičky, která byla zvyklá jen venku a taky si zvykla ve dvou místnostech. Dej jim hodně hraček, ty krabice jsou taky skvělý nápad. Stejně bys je pak stěhovala do domečku. Ze začátku dle povahy kočky budou možná vyplašení, ale to trvá pár dní, některé kočce možná dýl, ale zvykne si každá. Já bych stějně pokud bych se stěhovala do domečku, kde bych měla v plánu mít kočky venku, tak je tak půl roku nechám v bytě aby si zvykla, že je to její domov. Kočka se totiž umí vrátit do původního bydliště. Nech je hezky doma, uvidíš že to dobře dopadne. Venku by to pro ně nebylo dobré, když nejsou zvyklé.
Odpovědět
Profilova fotka
Moc vám děkuju za komentáře:) díky nim jsem zase o trochu klidnější, myslím, že to dobře dopadne :) Zatím to vypadá, že do léta to bude nějak uzpůsobeno k bydlení, i když provizornímu, ale v tom už jak my, tak naše potvůrky chlupatý zvládnem bydlet :) Ven je v plánu pouštět nemám ani potom, dům má 130m2, takže lítat budou mít kde :) i když se spíš drží tam, kde je teplo a mohlo by z toho něco kápnout, takže radiátor v kuchyni je prostě nej :-D Ty krabice je bezvadný nápad, naše miciny je zbožňují, hlavně teď, než se budem stěhovat téměř denně tahám nějakou domů :) příští úterý to nastane, tak zítra to tam pojedu připravit, dám jim tam kmínek ze stromku, pak tam budou mít škrabadlo, každá svůj záchod, pelechy, papání a hraček mají spoustu už teď :-D a je tam stará pohovka, takže si myslím, že budou mít luxusní pokojík :-D a až budou jednou děti, tak se budou muset uskromnit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak se vracím se zkušeností :-) Po 10 dnech přestěhování čičin můžu s klidem v srdci říct, že jsme to zvládli :-) První dny byly kritické, to lhát nebudu, kočka to zvládla líp než kocour, ten se 3 dny třásl i při výhledu z okna... Ale oproti předchozímu bydlení, (přízemí, městská ulice - silnice a přetější dům) mají luxusní výhled, za domem máme les a jsou v patře, takže největší sranda jsou ptáčci :-) Mají nás tam denně, asi 2 hodiny, ale nemyslím, že by jsme jim tam chyběli.. Přivítají nás, zavrní si, pomazlí se, ale jakmile se naplní misky dobrotou, jako bysme tam nebyli :-) Z čeho jsem měla asi největší strach, že jim bude vadit hluk během rekonstruování.. ale... :-) šla jsem se na ně podívat, když se v místnosti pod nimi vrtalo do zdi (no rámus šílenej) a když nakouknu do pokoje, tak spolu spali v klubíčku na gauči zavrtaný v peřině :-) prostě.... spadl mi kámen ze srdce :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Ze začátku jim to asi bude nepříjemné ale zvyknou si, ven bych je určitě nepouštěl, už jen pro jistotu :-)
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?